Hava Durumu

Yüzyıllık bisiklet macerası

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2018 07:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 07:50

Mutlu pazarlar...
Değerli okurlar, bugün sizlere yüzyıllık bir macerayı sunuyorum.
Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Yüzyıllık Macera' adlı bisiklet turunun ikinci gün startı Nilüfer, Gümüştepe Mahallesi'nden verildi.
Ahmet Tevfik'in "Hüdavendigar Vilayeti Dahilinde Velespitle Bir Cevelan" isimli kitabında anlattığı bisiklet turu, bu yıl Bursa'da bir kez daha gerçekleştirildi.
Ahmet Tevfik'in 1897 yılında, bisikletiyle İstanbul'dan Bursa'ya gelerek İnegöl ve Yenişehir'de yaptığı bisiklet turunu Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği bu yıl 9'uncu kez düzenliyor.
Geniş katılımın olduğu bisiklet turunun ikinci gününde bisiklet tutkunları ikinci tura başlamadan önce Nilüfer Bld.'nin ev sahipliğinde Misi Kamp Karavan Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.
Bisiklet tutkunlarına Nilüfer Bld. Başkan Koordinatörü Doktor Sibel Özer de örnek bir ev sahipliği sergiledi..
Bşk. Mustafa Bozbey'in selamlarını ileten Özer, düzenlenmiş bulunan Bisiklet Turu'nun başarılı ve kazasız tamamlanması dileğinde bulundu ve bisikletçilere başarılar, kolaylıklar diledi..
BUBİDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Ayçetin de 'Desteklerinden dolayı Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey'e ve ekibine teşekkür ediyorum bu yıl bir değişiklik yaparak ikinci gün startımızı Nilüfer'den verdik. Nilüfer Bld.'nin bisiklet kullanıcılarına verdiği önemi de takdirle karşılıyoruz' dedi
Tura katılanlar bugüne dek Nilüfer, Kestel, İnegöl, Yenişehir, İznik ve Gemlik olmak üzere, yedi ilçede toplam 320 kilometrelik bir yol güzergahında pedal çevirmiş olacaklar.

Okullar açılmadan önemli öneriler

Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak'ın, anakolu ve ilkokula yeni başlayacak öğrencilerin velilerine uyarıları var.
Özçırak 'eğer çocuğun okula alışma süreci iki haftayı geçerse, hemen bir uzmandan destek alınmalı' diyor.
Medicana Bursa Hastanesi'nden Ece Özçırak, 2018-2019 eğitim- öğretim yılı öncesi bu yıl da öğrencilerin oldukça heyecanlı ve kaygılı olacağını belirtiyor.
Özçırak 'çocuğunuz ilk kez okula başladığı için, yepyeni bir ortama girecek. Her zaman alışmış olduğu ev ve konforlu ortamdan biraz uzaklaşıp, arkadaşlarıyla birlikte eğitim ve öğretim sürecine başlayacak. Dolayısıyla aileler ne kadar çocuklara destek olursa ve daha az kaygı taşırlarsa, çocukların alışması bir o kadar kolay olacak.
Kimi çocuk okula kolay adapte olurken, bazı çocuklar daha fazla zorlanabilir. Biz uzmanlar buna ayrılık anksiyetesi diyoruz. Yani, anne-babadan ayrılmakta zorlanan çocuklar. Burada anne ve baba tutumun çok önemlidir' diyor.
Anne ve babanın ilk günler okula gitmesinin normal olduğunu söyleyen Özçırak 'ama bunun çok uzun sürmesini beklemiyoruz. Çocukların bir iki gün sonrasında ya da bir hafta sonrasında okula alışmış hale gelmeleri gerekiyor. Ailelerin de okuldaki rollerini ufak ufak azaltarak geri çekilmeleri gerek. Eğer çocuğun okula alışma süreci iki haftayı geçer ve bu süreç daha uzarsa, hemen bir psikologdan destek almaları gerek' diye ekliyor.

'Misi'li kadınlar Erdek'e örnek oldu

Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ballıpınar Mahallesi kadınları, Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Nilüfer Bld.'nin büyük çalışması ve köy muhtarı Yakup Dülger'in çalışmalarıyla kurulan müzeler ve oluşan cazibe merkezine Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği de katkılar yapıyor.
Balıkesir Erdek İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık ve Erdek İlçe Tarım Müd. Dilek Işıktar'ın da bulunduğu heyet, geçenlerde Misi'yi ziyaret edip Dernek Bşk. Nagihan Dülger ve dernek üyesi kadınlardan çalışmalarıyla ilgi bilgiler aldı.
Nilüfer'de toplam 31 kadın derneği olduğunu belirten Dernek Bşk. Dülger, Nilüfer Bld.'yle imzalanan protokolde yıl boyunca gerçekleştirilen etkinlikler, festivaller, açılış organizasyonları ve yardım kermeslerinde kadın derneklerinin yer aldığını söyledi.
Dülger ayrıca, Misi'de dernekleşme çalışmaları sırasında Nilüfer Kaymakamı olan ve şimdilerde Erdek Kaymakamı olan Ekrem Çalık'a da kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.

Güzel sözler

*- "Dediler ki gözden ırak olan gönülden ırak olur. Dedim ki, gönüle giren gözden ırak olsa ne olur?." - Mevlana
*- "Okuma, ruhu yüceltir.." - Voltaire
*- "İyi görüneceğine, iyi ol." - Sallust
*- "Tenkit kolay, sanat güçtür." - Destouches
(Derleyen Ertuğrul NECİBLER'e teşekkürler)

Yeni çıkan bir kitap

'GECEDEN ÖNCE':- Yazar Erhan Sunar 'Veda
Oyunu' ve 'Adam' romanlarından sonra Alakarga Yayınları
arasından 'Geceden Önce' isimli yeni romanını da
okurlarıyla buluşturdu..
Romanda yaşanılan tüm ilginç olaylar bir ressamın ağzından anlatılıyor. Mutsuz bir ailenin ressam olan tek oğlu, yaşamının parçalarını birleştirmeye çalışıyor. 'Geceden Önce'
isimli roman, akıcı bir dille kaleme alınmış.

Pazar neşesi

FIRTINA:- 'Temel ve yakın arkadaşı Dursun büyük bir gemi ile seyahate çıkarlar. Kamaralarında yatarken aniden büyük bir fırtına başlar.. Gemi battı-batacak bir şekilde sallanmaya başlar..
Temel sakince Dursun'a, 'Batiyruz. Kalk bir şeyler yapalım.."
Temel gayet sakin bir şekilde onu teselli eder:
'Ne ağıliysun be Dursun?.. Geminin sahibi biz değiluz ya, bize ne.."
(Teşekürler Ecz.Ertan NEŞE)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.