Hava Durumu

'Zeki Müren' için tanıtım festivali

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2019 08:07

Mutlu tatiller değerli okurlarım; Tarihi bir kente ne kadar sahipsek, üstün başarılarıyla tarihe geçmiş sanatçılarımızla da övünmek hakkımızdır.
Sanat ve sanatçı kenti Bursa'da sanatın her dalında yetişmiş nice ünlü sanatçılarımız var ki bunların yarattığı eserler de hâlâ ortada.
Ve bu sanat kentinde sanatçı yetiştiren bir eğitim yuvası var ki o da takdire değer..
Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nden söz ediyorum.
Okul, geleceğin yetenekli sanatçıları için kapılarını açmış durumda.
Geçenlerde okulu daha geniş öğrenci kitlelerine sevdirme ve tanıtım amaçlı bir 'Festival' düzenlendi.

Çeşitli okullardan yaklaşık 800 kişilik öğrenci topluluğuna örnek bir ev sahipliği yapan okulda öğle üzeri okul hem görsel sanatlar, hem de müzik alanında yetenekli olan ortaokul öğrencilerine hem sözlü anlatım olarak, hem de okulun birimlerinde gezdirilip detaylı bir uygulama ile tanıtıldı.
Daha sonra okul bahçesinde öğrencilere sunulan yemeğin devamında okul bahçesinde konuklara bölüm öğrencileri tarafından başarılı bir konser verildi..
Son derece güzel ve sevimli bir yapı-donatıma sahip Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nin düzenlediği bu festivalde amaç, lise için ortaokullardan gelecek yetenekli öğrencilere eğitim vermek.
Remzi Ayaz da bu önemli kuruluşun müdürü olarak görev yapıyor ve kendisi de resim öğretmeni ve heykel sanatçısı..
Sanata sevdalı öğrenciler şimdilerde çok şanslı.. Başarılar çocuklar.
Sizleri alkış yağmuruna tutacağımız günler inanın şimdiden heyecan yaratıyor.

EMEKÇİ KADIN SERGİSİ

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şb. Nilüfer Ana Sanat Grubu'nın "Emek" Yağlı Boya Resim Sergisi, BAOB Fuaye Alanı'nda açıldı.
Çok güzel eserlerin bulunduğu açılışta MMO Bursa Şb. Yönetim Kurulu Bşk.Fikri Düşünceli "Nilüfer Ana Sanat Grubumuz tamamen kadınlardan oluşuyor ve 8 Mart'ta "Emekçi Kadın", 1 Mayıs'ta "Emek", 1 Eylül'de "Barış", 29 Ekim'de "Cumhuriyet" temalı yağlı boya resim sergileri ile çok önemli bir geleneği sürdürüyor" dedi.
Sergide Sevtap Sivri, Neşe Demiröz, Gülhan Arslan, Belma Yalçın, Fulya Bilgiç, Elif Can, Canan Koç, Zerrin Taysever, Esma Gümüş'ün eserleri yer aylıyor. Sergi 10 Mayıs'a kadar açık.

'BURSA'NIN TARZAN'I

Sevgili okurlarım,
Ormanı, ağacı seven, koruyup geliştiren ve buna sevdalı bazı kişiler 'Tarzan' diye tanınır.
Bursa'nın yeşili koruma ve geliştirme konusundaki Tarzan'ı olduğunu düşündüğüm bir okurum var. O da Endüstri Yüksek Müh. Sn. Serkan Özgiray. Geçenlerde ondan güzel bir ileti aldım. Özetle şunları yazmış:
***
"Erdal Abi,
Her hafta sonu cennetten bir köşe olan Cephanelik Ormanı çevresinde ailece yürüyüş yapmaya bayılıyoruz. Parkın güneybatı köşesindeki spor aletlerinin olduğu alanın kuzeyindeki çimenlik alana sanırım bu sene 3-4 tane oya ağacı dikildi.
Oysa oya ağaçları zor gelişiyor ve altlarına gölge vermiyor. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu oyalar da yapraklanmadı. Kurumuş olabilirler.
Benim Nilüfer Belediyesi'nden ricam kurumuş 3-4 oya ağacı yerine 5-6 tane ıhlamur ağacı dikerek o yeşilik boş alanı ıhlamur ağaçları ile donatmaları.
Bu bölgeye geçtiğimiz dönemlerde Nilüfer Park ve Bahçeler Müdürü
Sayın Sibel Özer'in gayretleri ile 50 kadar ıhlamur ağacı dikilmişti. Bu ağaçların çoğu çok güzel gelişti. sadece birkaç tanesi kurudu.
Bu nedenle fotoğrafladığım yeşillik alana ıhlamur ağaçları dikilebilirse çok sevinirim. Çevre halkının en büyük eğlencesi ağaç altında yaz sıcaklarında yürümek, gölgelenmek. Buna çok güzel bir katkı verilmiş olur. Çünkü sadece Cephanelik çevresine diktirdiğimiz ıhlamur-çınar ağaçlarının sayısı 100'e yaklaşmıştır Erdal Abi. Bazı kişiler acımadan ağaçları kessin, biz ağaç diktirelim. Ne mutlu bizlere Saygılarımla.."
***
Doğru söze ne denir Serkan Bey?. Nilüfer Belediyesi'nin vereceği olumlu cevabı şimdiden dört gözle ben de bekliyorum. Umarım siz de yeni dikilecek ağaçların fotoğraflarını paylaşırsınız, onlara da köşemizde yer veririz.



YENİ BİR KİTAP

'ANTON DERİNLERE DALIYOR'- Dünyanın en önemli çocuk kitabı ödüllerinden Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü'nü alan 'Anton Derinlere Dalıyor' doğayla arası pek de iyi olmayan Anton'un göl tatili macerasıyla başlayıp çocukların günümüzde yaşadığı sorunlara doğru derin bir dalış yapıyor.
Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayınlanan ödüllü kitap, arkadaşlık, birey olmak, önyargılar, zorbalık gibi konular üzerine düşündürüyor.
Bu güzel kitabı yazan Milena Baisch, çok güzel resimlerle süsleyen de Elke Kusche.

SANAT İÇİN ÖZLÜ SÖZLER

*- 'Sanat eseri güzel olmak zorunda değildir. Anlamlı olmalıdır.' - Duane HANSON
*- 'Sanat, ruhunuzun size seslenmesi ve sizin cevaplamanızdır.' - Terri GUİLLEMETS *- 'Sanat, şiddeti ortadan kaldırmalıdır, yalnız o yapabilir bunu.' - Lev TOLSTOY
*- 'Bütün sanatlarda, insanı şaşırtan
bir yan vardır." - ALAİN
*- 'Dünya aydınlık olsaydı, sanat olmazdı'
- Albert CAMUS

(Derleyen Serpil İPEK'e teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.