Hava Durumu

Bursa'da festivallere koronavirüs engeli!

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2020 13:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2020 13:01

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 58 yıldır aralıksız olarak 12 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Bursa Festivali", Eylül ayına ertelenirken, "Fotofest" online, "Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması" ise iptal edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin göreve davetiyle kültürel ve sanatsal uluslararası organizasyonlarını düzenleyen BKSTV'de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehdidi nedeniyle festivallerde erteleme ve iptal kararı aldı. Bursa'nın ve Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olan "Uluslararası Bursa Festivali", Eylül 2020 tarihine ertelendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının Türkiye'de ilk görüldüğü günden bu yana gerek rutin belediyecilik gerekse de sosyal belediyecilik anlamında örnek bir sınav verdi. Alınan önlemler ve kararlı uygulamalar sayesinde Bursa'daki vaka sayıları ve ölüm oranları Türkiye ortalamasının altında seyrederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi, normalleşme sürecine yönelik adımları da en erken atan belediyelerden biri oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran'da başlayan kontrollü normalleşme süreciyle ilgili 4 ayı kapsayan bir eylem planı hazırlandı. Koronavirüs önlemleri kapsamında 58 yıldır aralıksız olarak sürdürülen "Uluslararası Bursa Festivali", Eylül 2020'ye ertelenirken, "Fotofest" online, "Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması"nın ise iptal edildiği duyuruldu.

MESAFELİ HAYAT

Bugünden sonra atılacak her adımda maske, mesafe ve temizlik kuralının ön planda tutulacağını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirecekleri tüm uygulamalarda da buna azami özen göstereceklerini vurguladı.

Bursa'nın en önemli uluslararası markalarından biri haline gelen Fotofest'in bu yol online yapılacağını ifade eden Başkan Aktaş, "Sanatçıların ulaşım problemi ve ortamdaki pandemi riski nedeni ile festivalimiz bu yıl online olarak gerçekleştirilecek. Yine eylem planı kapsamında yoğun olarak kullanılan yaya koridorlarında kameralar kanalıyla yoğunluk ölçümleri yapıp, sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirler alıp uygulayacağız. Gölyazı, Mudanya kordon boyu gibi noktalar başta olmak üzere farklı noktalarda bisiklet kullanımını öne çıkaracak uygulamaları hayata geçireceğiz. Park ve mesire alanlarında kontrollü giriş ve anons sistemi uygulaması yapılacak. Spor faaliyetleri yapılan spor aletleri sosyal mesafeli olarak yeniden düzenlenerek kontrollü kullanım sağlanacak. Kent parklarında yürüyüş yolları ve oturma alanları sosyal mesafe kuralına göre yeniden düzenlenerek alan işaretlemeleri yapılacak. Plajlarda sosyal mesafeyi koruyacak alan işaretlemeleri yapılacak. Uygun olan alanlarda, şerit daraltma yapılarak, yaya koridoru genişletilecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.