Hava Durumu

Eğitim elbette önemli ama çocukların hayatlarından daha kıymetli değil!

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2020 13:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 13:12

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitimin 21 Eylül'de açılabileceğini söyledi, veliler ve elbette 2 çocuk babası olarak ben de bu açıklamayı kara kara düşünmeye başladım: "Çocuklar kurallara uyabilecek mi, okullar Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tedbirleri yerine getirebilecek mi?", "Çocuklar maskeye alışabilecek mi?", "Maskeli eğitim güvenli ve yeterli olacak mı?" Bunun gibi daha sayamadığım onlarca soru aklıma geldi.

Elbette eğitim şart, hatta şarttan öte bir ülkenin gelişip büyüyebilmesi ve refah seviyesinin artırılması için top yekün eğitim şart.

Evet eğitim şart ama çocuklarımızın canlarından da daha kıymetli değil diye düşünüyorum. Yedi sekiz ay önce Bakan Ziya Selçuk'un sözleri aklıma geliyor. "Eğitimi telafi edebiliriz ama canları telafi etme gücümüz yok"

Milli Eğitim Bakanlığı bu takvimi açıklamak zorundaydı. Çünkü okullar buna göre iş takvimini ayarlayacaktı. Ben yine de eylül sonunda açılma ihtimalini zayıf görüyorum.

Öte yandan açıklanan tedbirlerin tamamının uygulanması çok zor.

Örneğin anaokulları için öğrenci başı standardı 1.5 metrekare, ilkokullar için 1.2 metrekare...

Sağlık Bakanlığı ise okullarda en az 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve çalışanlar için maske bulundurması isteniyor. En az 20 milyon maskeyi bakanlığın okullarda hazır bulundurması için çok ciddi bir bütçe ayırması şart.

Sınıf, koridor ve giriş çıkışlara el antiseptikleri yerleştirilmesi isteniyor, yine ek bütçeye ihtiyaç var. Ayrıca hijyen koşullarının sağlanması, sık dokunulan yüzeylerin temizliği için personel istihdamı şart. Oysa okullarda hem personel az hem de bütçe yetersiz.

Sağlık Bakanlığı çocukların serviste her gün aynı koltukta oturmasını öneriyor. Ancak o servisler günde en az üç kuruma hizmet veriyor. Yani o koltuğa zaten başkaları oturuyor. Ailelerin her gün çocukları okula götürmesi de maalesef mümkün değil.

Bu eksikleri göz önüne aldığımızda karamsar olmak istemiyorum ama ilk yarıyıl yani sömestre kadar çocuklarımızın uzaktan eğitim alacağını öngörüyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.