Hava Durumu

Bittiğinde Bursa-Bilecik ticaret hattı olacak

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2015 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2015 08:16
Yapımına yedi yıl önce başlanan, ancak iptal edilen ihaleler nedeniyle bir türlü tamamlanamayan Yenişehir-Bilecik duble karayolu iki komşu ilin siyasilerinin devreye girmesiyle sonuca ulaştı.
Bursa ve Bilecik’ten oluşan heyet, işlemlerin hızlanması ve yolun bir an önce bitirilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım’ı ziyaret etti.
Heyette, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl da yer almış.
Bunun Bursa’yla ne ilgisi var diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Bu yol Bursa, Yenişehir ve Bilecik için çok önem taşıyor. Bu yol tamamlandığında Bilecik ile ticari ve kültürel irtibatımız artacak. Yol 8 kilometre kısalacak ve konforlu hale gelecek.
Yenişehir’den Bilecik’e 15-20 dakikada, Bursa’dan da Bilecik’e 45-50 dakikada ulaşılacak.
Duble yolun tamamlanması halinde Bursa’dan pek çok işadamı yatırım için Bilecik’i tercih edebilecek. 
Bu da Bilecik’in kalkınmasına da büyük katkı sağlayacaktır.
Bu düşüncelerle hareket eden iki ilin siyasi kurmaylarından oluşan heyet geçtiğimiz günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım’ı ziyaret etmişler.
Heyet adına konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Müsteşar Yardımcısı Yıldırım’dan yolun yapımının bir an önce başlanması ve hızlandırılması için destek istemiş.
Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne işlemlerin hızlandırılması ve yolun bir an önce ihaleye çıkarılması yönünde talimat vermiş.
Verilen talimatlar umarız ki, geçmişteki gibi lafta kalmayıp bir an önce yeniden yolun ihalesi yapılıp çalışmalara başlanır.
Biz de konunun bu sütunlardan takipçisi olacağımızı duyurmuş olalım.

Gemlik için önemli gelişme

Kentimizin denize kıyı ilçelerinden biri de Gemlik’tir.
Bu ilçemizin giriş ve çıkışında sizlerin de dikkatinizi çektiğini düşündüğüm Karsak Deresi yıllardır çevresine mikrop saçıyor.
Gemlik’e her gidişimde bu manzara ile karşılaşınca şaşırıp kalırdım.
Orhangazi içmesinden başlayıp Gemlik’e gelen ve buradan da Körfez’e dökülen derenin BUSKİ tarafından ıslah çalışmalarına başlanmış.
Gemlik Terminal Köprüsü’yle Özdilek Alışveriş Merkezi arasında başlayan çalışmalar aynı zamanda çevreye pis kokuların yayılmasını da engellemiş olacaktır.
Derenin pis kokmasına sebep, Orhangazi ilçesinin olmayan altyapısı nedeniyle tüm kanalizasyon atıklarının bu dere aracılığıyla Gemlik’e ulaşıp denize dökülmesiydi.
Ancak Orhangazi’de bir süredir devam eden altyapı çalışmaları ve de biyolojik arıtma tesisi inşaatı tamamlandığında giderler arıtılarak dereye verilecek olmasıyla Körfez yeniden hayat bulacaktır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.