Hava Durumu

Yeni vekillerin ilk ziyareti Karacabey’e

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2015 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2015 09:01
Seçimlerde milletvekili seçilen CHP’li Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu mazbatalarını aldıktan sonra ilk ziyaretlerini Karacabey İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdi.
Vekil olarak halkla ilk buluşma tercihini Karacabey’le yapmalarının nedeni var.
Ziyarete vekilleriyle katılan CHP İl Başkanı Zafer Yıldız, bunun sebebinin, seçimlerde, partisinin Bursa ortalamasının da üzerine çıkarak en fazla oy artışı yapan ilçenin Karacabey olduğunu açıklıyor.
AK Partili belediyenin yönetimde olduğu ilçede iktidar partisi 18 bin 35 oy alırken, 16 bin 349 oyla CHP ikinci parti olmuştur.
Bilindiği üzere AK Parti’nin ikinci dönem aday gösterdiği Karacabeyli olan AK Parti Milletvekili Önder Matlı’ya rağmen bu ilçede oy artışı yapması CHP’nin başarısı olarak nitelendiriliyor.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil, milletin oylarıyla oluşan tablonun Karacabey’in geleceğinin CHP’de olduğunu gösterdiğini söylemiş.
CHP’nin Karacabey’in 64 mahallesinin 36 tanesinden birinci parti çıkmasını, “Halkımız ne eylerse güzel eyler”
Diyen Başkan Avil’in haklı olduğu kadar başarılı olduğunu da alınan sonuçlar ortaya  koymuştur.

Demirel’i uğurlarken…

Türkiye üç gündür 12’nci başbakan, 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yasını tutuyor.
Türk siyasetine 50 yıl boyunca mühür vurmuş bir kişilik olan Süleyman Demirel son yolculuğuna giderken dahi birçok şeyi bizlere anlattı.
Başbakanken ihtilalle devletin yönetimine el koyan askerin tutuklayıp cezaevine koyduğu o Demirel’in, bugün Türk bayrağına sarılı tabutunu omuzlarda taşıyanın askerimiz olması bizlere önyargılarımızın ne kadar anlamsız olduğunu göstermiştir.
Devletle millet arasında bağın en güzel nasıl kurulacağını vedasıyla da gösteren, ihtirasının aklının önüne geçmesine izin vermeyen Demirel’in şu iki sözü günümüz siyasilerine sanki bir ders niteliği gibi değil midir?
“Barışmasını bilmeyenler kavga etmesinler”
“Siyasette hesaplaşma yeri meydanlar değil sandıktır”
Hizmetleri kadar memleketi Isparta şivesi hazır cevaplarıyla da mizahçılara konu olmuş sözleriyle de unutamayacağımız Süleyman Demirel’e Allah rahmet eylesin…

Körfez’e yunuslar geldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin denize kıyı ilçelerde başlattığı çalışmalar olumlu sonuç vermeye başladı.
Deniz temizleme araçlarının bir süredir devam eden çalışmaları sayesinde evsel ve sanayi atıklarının arıtılmadan bırakılmasıyla canlılığını kaybeden Gemlik Körfezi’nde hayat yeniden başlıyor.
Önceki gün yıllardır görülmeyen onlarca yunus balığının Gemlik Körfezi’nde görülmesi sevinç yaratmış  durumda.
Avlanmak için Gemlik Körfezi kıyılarına kadar gelen yunusların balık sürülerini kovalamasını vatandaşlar sahilden keyifle izlemiş.
Yunusların körfezde görülmesi insanları mutlu ediyor olup bize de yazı konuşu olabiliyorsa demek ki, istendiğinde deniz temizlenebiliyormuş.
Bu iş her ne kadar yerel yönetimlerin görevi olsa da biz yurttaşlar olarak da sorumluluğumuzun bilincinde olmalıyız ki, bu manzaraları daha sık görüp yaşayabilelim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.