Hava Durumu

Yıldırım'ın varoşluktan kurtuluşu için dönüşüm şart

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2017 05:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 05:01

Kentsel dönüşüm kavramının kentimizde en çok öne çıktığı ilçelerimizden biri de hiç şüphe yok ki Yıldırım'dır.
Zira Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin yüzde 30'unu kentsel dönüşüm planı içine dahil ettiklerini açıklamıştı.
Dün de görevdeki üçüncü hizmet yılını değerlendirdiği toplantısında 1.5 saat süren sunumu, yine dönüşüm ağırlıklıydı.
"Anlatacaklarım kurumsal hedefler değil Yıldırım halkının hedefleridir" diyerek sözlerine başlayan Başkan, göreve gelirken söz verdikleri 100 projenin yüzde 70'ini hayata geçirdiklerini söyledi.
Başkanın müjde niteliğinde ifade ettiği 150 bin kişinin yaşadığı Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuz Selim ve Çınarönü mahallelerinin riskli alan bölgesi kapsamına dahil edilip kentsel dönüşüm kapsamına alındığıydı.
Önce bu mahallelerin uydudan alınmış görüntülerini ardından da dönüşüm gerçekleştiğinde oluşacak değişikliğin üç boyutlu fotoğraflarını barkovizyondan yansıtarak aradaki farkı görsel olarak bizlerle paylaştı.
Şehirde yaşayanların şehirli olduğunu hissettirecek planın bir asır süresince çağdaş yaşamın gereksinimi her türlü ihtiyacı kapsadığını vurgulayan Başkan Edebali, dönüşümün Yıldırım'ın işi olduğu izlenimini verdi.
Bu bölgede oturduğum için Yıldırım'ı hep Nilüfer'le kıyaslar kıskanırım.
Planları, altyapısı, yolları yıllar öncesinde planı yapılmış boş arazileri imara açarak yaşam alanları oluşturmak belediyeciliğin en kolay yanı olsa gerek...
Aynı şeyi Yıldırım'da yapmak pek de kolay iş değil...
Hatta bazen de imkansız olabiliyor.
Binlerce insanı ortak akılda buluşturup, ikna edip evlerini yıkarak yenisinin yapılması konusunda uzlaşı sağlamak dönüşümün en zor tarafıdır.
Daha doğrusu kentsel dönüşümü öncelikle insanların kafasında yapmak gerekiyor.

Başkan, referandumda alınan sonucun püf noktasını anlattı

Dün, güne AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un referandum sonuçlarına yönelik düzenlediği değerlendirme toplantısıyla başladık.
Torun, yüzde 53'le Türkiye ortalamasının üzerinde oy oranıyla Bursa'nın referandumda bir kez daha başarı sağladığını söyledi.
Bursa'nın 17 ilçesinden 6 ilçede hayır oylarının önde çıkmasına rağmen başarılı olmalarındaki etkenleri anlatan Torun'un konuşmasında iki husus dikkatimi çekti.
Biri 5 bin 741 sandığın her birinde AK Parti'den bir kişinin görev aldığını, diğerinin ise İl Kadın Kolları'nın gençlerin ellerine 'evet' yazısının kınayla yakılması olmuş.
Enteresan bir tespit olsa da başkan, kına yakma çalışmasının evet oylarında çok etkili olduğunu vurguladı.

CHP'ye veryansın MHP'ye teşekkür

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, referandum sonuçlarında usulsüzlük yapıldığını söyleyerek İnsan Hakları Mahkemesi'ne konuyu taşıyan CHP'yi, milli iradeye saygısızlıkla eleştirdi.
Ana muhalefetin referandum sürecinde sistem değişikliğini istemiyoruz dese de niçin istemedikleri yönünde öneri getiremediğini söyledi. Ardından da ana muhalefetin bu siyasi anlayışla Türkiye'deki boşluğu dolduramadığına vurgu yaptı.
Referandumda görev alan teşkilatlarına teşekkür eden Torun'un yıldızlı teşekkürlerinden MHP de nasibini aldı...
"Siyasi kaygıları bir kenara bırakarak ülkenin bekası için destek vermiştir" dediği MHP'ye de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    logo
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.