Hava Durumu

ABD'de Demokrat aday mı Başkan seçilsin, Cumhuriyetçi aday mı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 08:06

ABD'de Cumhuriyetçiler şahin kanadı temsil edermiş, sanki Demokratlar ağzında zeytin dalı ile güvercin kanadı mı temsil ediyor. ABD derin hanedanlıktır. Kim gelirse gelsin hanedanlığın uygulanması gereken politikalarını uygularlar.

Bize yıllarca dost ve müttefik diye ezberlettiler, oysa onlar için biz; yörüngelerinde dolaşan, ölmeyecek kadar beslenen, ABD çıkarlarına hizmet eden, adeta ABD'nin vereceği bir dilim ekmek için de "elhamdulillah " diyecek bir ülke olarak görüldük.

İngiltere'nin eski Başbakanlarından Lord Palmerston "İngiltere'nin ebedi dostları ve düşmanları yoktur, değişmez çıkarları vardır" demişti. Churchill ise buna benzer "büyük devletlerin dostu değil çıkarları olur" der.

15 Temmuz darbe girişiminden bir ay sonra konu ile ilgili konuşan, şimdinin Suriye özel temsilcisi, ABD'nin eski Türkiye büyükelçisi James Jeffry özetle ne diyordu?

"Erdoğan bizim kurallarımıza göre oynamıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor (Yani yaptığımız ahlaksızlıkları söylüyor) amiyane deyimiyle bizi kazımıyor "

Oysa; Erdoğan'ın yaptığı dik duruştur. Mahatma Ghandi'nin bir sözü var: "Güç: fiziki kapasiteden değil, boyun eğmeyen iradeden geIir" der.

ABD böyle bir duruş görmediği için yörüngemizden çıkıldı diyor. Zaten ne zaman bu yörüngeden sapma gördülerse; Türkiye'de darbelere tanık olduk. Darbelerin ilk ikisinde Cumhuriyetçi başkanlar vardı.1960'ta Eisenhower, 1971'de Nixon. Sonraki üç darbede ise demokrat başkanlar var: 1980'de Carter, 1997 (28 Şubat post modern) darbesinde Clinton. 15 Temmuzda Obama demokrat başkandır.

15 Temmuz'da neden başaramadılar? Bu millet o uyuşturulmuş, narkozlu uyku halinden nasıl uyandı? Aslında cevap çok basit:

Malcolm X'in söylediği gibi "Bütün uyuyanları uyandırmaya bir tek uyanık yeter" Şanslıyız çünkü Türkiye'de Erdoğan gibi bir uyumayan ve uyutmayan var.

ABD'de Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında sadece görev bölümü vardır.

Eğer bir başkan belirlenenin dışında bir refleks gösterirse; Kennedy gibi öldürülür.

Çünkü ABD gibi hegemonik bir devletin politikaları günübirlik akış içinde şekillenmez önceden belirlenir.

Hatta bir üçüncü dünya savaşı düşünülüyorsa onun bile tarihi belirlenmiştir.

Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasındaki fark nedir?

Cumhuriyetçi başkan şöyle yapar? IRAK petrollerine göz koyar, Irak'ı kimyasal silah üretmekle suçlar, sonrasında da bu haydut ABD, babası İngiltere ile birlikte Irak'ı işgal eder, Saddam'ı idam eder, Kimyasal silahın zerresine bile rastlanmaz ama önemli değil ki, Önemli olan petrol. İşgal sonrası yapılan tespitler korkunç boyuttadır. Irak petrol ve doğalgazının: %80'i aşkın bölümü İngiliz ve ABD'li şirketlerin elindedir Bunlar bildiğiniz o dev şirketler. Şirketlerin yöneticilerine bakın;

Paul Bremer: Geçici olarak IRAK valiliği yapan ABD diplomatı

Baroness Blackstone: İngiltere'nin eski bakanlarından...

Nicholas Soames: İngiltere eski Savunma Bakanı

Michael Rose: İngiliz Özel Kuvvetler eski komutanı

Harry Legge: Prens Charles'ın sır küpü, yakın arkadaşı

Jeremy Greenstock: 35 yıllık ABD diplomatı

George Robertson: NATO eski Genel Sekreteri

Peki demokrat başkan ne yapar, o da gelir petrollere savaşla konan ABD'nin kara yüzünü pudra ve makyajla beyazlatmaya çalışır. Demokrasi güzellemeleri yapar, bu arada kalleşliğe tavan yaptırıp hinoğlu hinlik peşinde koşar. Arap baharı hilesi ile yönetimleri devirir, Demokrasi demişken; Arap baharı güya demokrasi getirecekti.

O zaman soralım; Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi körfez krallıklarına bu bahar neden uğramadı? Uğramaz çünkü onlar iyi süt veriyor

Yetmedi Arap baharı sürecinde Mısır'da halkın %52 oyu ile Mursi seçilir. Ama Mursi onların istediği bir oyuncu değildir hemen Mısır'da darbe yaptırır.

Darbeye de darbe diyemez. (darbe gecesi: endişe ile izliyoruz der, darbe sonrası ilişkiler ve yardımlara devam edebilmek için de "Bunun ne darbe olduğunu ne de darbe olmadığını söyleyeceğiz, Bir şey söylemeyeceğiz "der)

Yetmedi DAİŞ'i kurar (Trump:Daiş'i Obama kurdu) ve bölge ülkelerini tehdit eder

Bunları yaparken neden dünyanın nefretini üzerine almaz? Çünkü en büyük silahı iletişim araçlarıyla istediği algıyı oluşturur zihinleri esir alır. Yine Malcolm X'in bir tespitini alalım "Eğer, dikkatli olmazsanız, gazeteler, mazlumlardan nefret etmenizi, zalimleri ise çok sevmenizi sağlar."der.

Bilmem bilir misiniz? farelerin bir özelliği vardır; Fare tükürüğü narkoz etkisi yapar uyuşturur. Geceleri insan uyurken gelip kulağını burnunu farenin yediği şeklinde haberlere çok tanık olmuşuzdur.

ABD nin demokrat adayları da fare tükürüğü gibi uyuşturan söylemlerle yol alırlar.

Simdi başlıktaki soruya isimleri sayarak dönelim

ABD'de Donald John Trump'mı seçilsin? Joe Biden'mi seçilsin?

Bunun tek cevabı var: İkisinin de canı cehenneme.

Bütün bunları neden yazdım?

Eğer sen potansiyelini kullanıp güç sahibi olmazsan kimse sana güç vermez. Bu gün

Yaşananlar. Canlanma, azim ve kararlılığımızdan kaynaklanıyor. Biz Osmanlı'nın küllerinden vücut bulmuş bir ülkeyiz. Külü üfleyip o kor ateşi yeniden tutuşturabiliriz.

Bunun içinde önce milletimize bu inancın aşılanması gerek. Başka Türkiye yok, birbirimize kategorik olarak bakarsak kaybederiz. Kuşatıcı olacağız. Şartlar ne olursa olsun bedeli ne olursa olsun asla vazgeçmemeliyiz.

Che Guevara'nın dediği gibi "kazanmak için bazı şeyleri kaybetmeyi göze almalısın, unutma kaybettiğin zaman değil vazgeçtiğin zaman yenilirsin"

Tevfik Fikret: Zafer, biraz da hasar ister. Der. Hasarı göze alan zafere ulaşır.

Biz sebeplere tevessül edeceğiz (işin gereğini yapacağız) Ondan sonra dua edeceğiz

Her şey Allah'ın takdir ve yardımı ile olur. Yardımı hak eden çalışma yapılınca da;

Allah'ın yardımı mutlaktır. Ne diyordu Aliya İzzet Begoviç

"Tarihi Allah yazar; Biz sadece nerede duracağımıza karar veririz"

Bu inanç, azim ve kararlılık bizi 7 Mart 1796 iklimine kadar götürür.

Bu tarihte ne mi oldu?

ABD, tarihinde ilk kez kendi dili dışında bir dilde anlaşma yapmıştır bu dil Türkçedir. ABD bu anlaşma ile Osmanlı'nın vergi mükellefi oluyor ve Osmanlı'ya haraç ödemeyi kabul ediyordu,

7 Mart 1796 tarihi ise; anlaşmanın ABD kongresinde kabul tarihidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.