Hava Durumu

Bir koronavirüs yazısı

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2020 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 08:20

İşin tıbbi yönü konunun uzmanı hekimlerimizin yetki alanına girer. Biz siyasi ve ekonomik sonuçları hakkında tartışılan senaryolara bakacağız.
Sözü edilen virüs için en güçlü senaryo; bunun ABD menşeli bir laboratuvar ürünü olduğudur. Çin'le yaşanan ekonomik savaşta biyolojik silahın kullanıldığı bir evreye gelindi. Trump bu hamle ile "Çin'e ve diğer ülkelere kaybettiklerimizi tekrar ülkeye getirerek ABD'yi eski güçlü ülke yapacağız" dedi. Bunda başarılı olduğu da inkar götürmez. Bir yıl önce Çin'in bu denli çaresiz kalacağına kimse inanmazdı. Çünkü üç ayda trilyonların üzerinde kayıp verdiler.
Trump daha sonra Avrupa Birliği'ne yöneldi. Zaten virüs salgınının merkezi Avrupa diyerek kıtaya kapılarını kapattı.
AB ise kendi üyesi İtalya'nın yardım taleplerine kulak tıkadı. Kendi arasında da darmadağınık bir görüntü veriyorlar. Almanya'da Merkel "Hastalık zirve yaptığında, sağlık personeli sayımız yetmeyecek."derken; Fransa'da Macron koronavirüsünü "yüzyılın en büyük sağlık krizi olarak niteleyerek, daha genç kişileri etkileyecek ikinci bir dalgaya hazırlanmak gerekir" dedi. Birlikten yeni ayrılan İngiltere ise Dadaloğlu'nun ifadesiyle; ölen ölür kalan sağlar bizimdir çizgisinde hareket ederek sürü psikolojisi uygulamaya kalktı. (Virüs yayılsın insanların bağışıklık sistemi virüsü yensin, bu arada ölenler de ölsün)
Neyse ki İtalya'daki gelişmelerden sonra, gelen haberler; İngiltere'de ordu birliklerinin caddelerde konuşlanmaya başladığı yönünde. Öncesi ise pes dedirten bir durum
İnsanın aklına acaba bu ülkeler neden bu kadar rahat? Yoksa bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var sorusunu getiriyor.
Çin ve Avrupa Birliği'ni çaresiz bırakan Trump ve arkasındaki derin güç Rusya'ya karşı petrol hamlesini yaptı. Suudi Arabistan'la petrol fiyatlarını 30 dolara kadar geriletti, geliri silah, petrol ve doğalgaz olan Rusya için bu durum ölüm demektir.
Son gelişmelere bakıp herkes sistemin yeniden formatlandığını zanneder, Oysa bu bir format değil yeni bir kurgudur. Bu da koronavirüs şoku ve korkutması ile yapılıyor. Yaşananlar yeni dönemin zemin hafriyatıdır.
Virüs ABD'de yok mu diyenler olabilir. Bırakın ABD'yi, Washington'u, Beyaz sarayda bile görülürse şaşmamalı çünkü bu Trump'un işini çok kolaylaştırır. Amerika'nın siyaset stratejisi zaten budur.
Bush ve arkasındaki Neocon güç yeni yüzyılın başında dış politikalarını yürürlüğe sokabilmek için bir şoka ihtiyaçları vardı. Kendilerinin kurguladıkları 11 Eylül saldırısı Bush ve Neoconcu ekibine aradığı fırsatı verdi. Amerikan kamuoyu bir anda savaş yanlısı olmuştu. Bunun üzerine ABD Afganistan'a ve Irak'a çöktü.
Keza Roosevelt'in Japonların 1941'de yapacağı Pearl Harbour saldırısından haberi vardı, ama müdahale etmedi, Hatta Japon saldırısının önünü açtı. Roosevelt'in ABD kamuoyunu savaşa ikna etmek için böyle bir şoka ihtiyacı vardı. Nitekim ABD'nin savaşa katılmasını kesinlikle istemeyen Amerikan kamuoyu Pearl Harbor saldırısı sonrası bir anda savaş yanlısı oldu, Roosevelt de bu sayede ABD'yi savaşa sokabildi.
Dünyada ölümler yaşanırken virüs için bir ilaç yok mu? İlaç konusunda da şeytanilik şüphesini silemiyorlar hatta virüsü üretirken aşısını da üretmiş olmalılar iddiası var. Bu iddia gerçekleşirse tarihin en büyük komplolarından biri gerçekleşmiş olacak. Kapitalizmin altın vuruşlarından birini daha tarih yazacak. ABD kendisine ortak kabul etmediği için; Almanya'da faaliyet gösteren CureVac adlı şirketi satın almaya çalışıyor. Alman hükümeti de koronavirüse karşı potansiyel aşıyı geliştiren şirketi satmama savaşı veriyor.
Özetlersek; yeni bir kurgulama büyük korkularla olur, tarihin her aşamasında böyle olmuştur. Ne kadar korku salarsanız o derece istenilen elde edilir. Görünen o ki ABD bunu yapıyor. Korkuyu büyüterek, ölümlerle milletleri sarsıyor, dirençleri kırıyor son hamlesinde de (bir kurtarıcı gibi) aşıyı piyasaya sürebilir.
Farklı bir formatta olsa da yaşananlar bir üçüncü dünya savaşıdır. Parmak izi bırakmadan ABD herkesi savaşa bulaştırdı. Bütün dünya siyasi ve iktisadi olarak ABD karantinasındadır. Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü "Virüsün arkasında ABD Ordusu olabilir" iddiasını boşuna gündeme getirmemiştir.
Buraya kadar anlatılan senaryoya inananların sayısı genelde protest kalemler olmak üzere hiç de az değil. Haftaya devam edelim.
Bu yazı ile okurlardan isteğimiz; Türkiye olarak biz de risk altındayız
Lütfen devletimizin resmi organlarının talimatlarına uyalım üç hafta evde kalalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.