Hava Durumu

Ehl-i Salib (Haçlılar) bizden ne ister

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2021 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 08:19

Sen ki, son ehl-i salîbin kırarak savletini,
Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddîn'i,
Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran...
Sen ki, İslâm'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,

Mehmet Akif Ersoy

"Aklım İstanbul'da. Ben Azize Sophia'yı (Ayasofya) düşünüyorum ve çok acı çekiyorum."

Papa Franciscus

Danıştay 10.Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye çevrilmesine dair 1934 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararını "Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ve tapu belgesinde cami vasfının tescilli olduğu, Vakıf senedindeki cami vasfı dışında kullanımının ve başka bir amaca özgülenmesinin mümkün olmadığı" gerekçesiyle iptal etmiştir.

Anadolu'da Selçuklu akınlarını durdurmak için Bizans imparatoru Romanos Diogenes, birkaç kez ordu çıkartsa da arzu ettiği başarıyı sağlayamaz. Sonunda Selçuklu problemini kökünden halletmek için Ayasofya Kilisesi'nde düzenlenen büyük bir törene katıldıktan sonra 13 Mart 1071 günü öncekilerden çok daha güçlü bir orduyla yola çıkmıştı. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt meydan savaşında Sultan Alparslan Bizans ordusunu yenilgiye uğratırken; "Anadolu benim ve milletimin olacaktır. Onlara yeni bir yurdun kapısını açıyorum" demiş ve bu toprakları vatan edinmiştik. Tarihimizde üç büyük vatan zaferimiz var. 26 Ağustos 1071 tarihli Malazgirt zaferi ile Vatan kurduk. 17 Eylül 1176 tarihli Myriokephalon muharebesi ile Selçuklular Bizans'ı ikinci kez bozguna uğratınca Anadolu'nun kesin tapusu alınmış Vatan korunmuştur. 26 Ağustos 1922 Başkumandanlık Meydan Muharebesi ile de Bizans'ın torunları Yunan, bozguna uğratılmış ve vatan kurtarılmıştır.

HAÇLILAR HİÇBİR ZAMAN DURMADILAR

1088 yılında Bizans hükümdarı I. Aleksios'un, ''Türklerin Hıristiyanlık için bir tehdit olduğunu, birleşip Haçlı seferlerini başlatmanın şart olduğunu'' vurguladığı Papa'ya yazdığı mektuptan beri saldırılar kesintisiz sürüyor.
Fransız Devrimi'nin elebaşlarından Voltaire de, Osmanlı-Rus Savaşı sürerken Rus Çariçesi II. Katerina'ya gönderdiği mektupta: "Türkleri öldürerek bana yeniden hayat veriyorsunuz. Türk dilini ve onu konuşanları Avrupa'dan sürmek gerek. İnsanlığın iki büyük baş belası var: Birincisi veba, ikincisi Türkler''

İngiliz Başbakanı William Ewart Gladstone 5 Eylül 1876 "Türkler insan olmayan numunelerdir. Medeniyetimizin bekası için onları Asya steplerine geri sürmeli, Anadolu'da yok etmeliyiz."

23 Şubat 1921 Bu sefer İngiliz Başbakanı Lloyd George, "Türkler, bir insanlık kanseri, bu belayı ve potansiyel dert kaynağını Avrupa'dan def etmek gibi büyük bir fırsatı gerçekten kaçırmayalım" diyordu.

100 yıl önce, Osmanlı Devleti'ni parçalayarak, 64 ayrı devlet çıkarmışlardı.

Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı nedeniyle değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1. Dünya Savaşı bitmedi. Devam ediyor" demişti. George W. Bush dönemi Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, "Fas'tan Basra Körfezi'ne kadar Türkiye'nin de içinde olduğu Ortadoğu'da bulunan 22 devletin rejimi, sınır ve haritaları değiştirilecek" diyerek zehrini kusuyordu.

"Yüzyılın hesaplaşmalarıyla karşı karşıyayız. Bu son istiklal savaşımızdır. Bugün Türkiye; yakın coğrafyada, Afrika'da öne çıkıyor ve masada oturma iradesini ortaya koyuyor. Bu nedenle terör örgütleri vasıtasıyla hizaya getirme gayretleri var. Bu durum başka çatışmaları da getirebilir. Birinci Dünya Savaşı'nda Anadolu'ya Yunanlıları çıkardılar. Şimdi de ABD ile Yunanistan sınırımızda yığınak yapıyor.

PAPA'NIN IRAK ZİYARETİ

Joe Biden, Amerika tarihinde Kennedy'den sonra Katolik olan ikinci başkandır. Yani dini noktada Papa'ya bağlıdır. İran-Irak savaşı, Irak'ın istila ve yağmalanması, bir buçuk milyon insanın katli. Suriye paramparça, Yemen Suudilerce mahvedildi. Bu arada Kaşıkçı cinayeti ile Suudi Veliaht ABD politikalarına resmen vidalandı. Bu cinayetlerin katil ve azmettiricilerinin ruhani lideri Papa'nın bu ziyareti, yeni haçlı kuşatması için İslam beldelerinin mistik bombalarla yumuşatılmasıdır. Geçen sene BAE de 700 kişi ile dinler arası diyalog toplantısı yapan Papa bu sene Şiileri de katarak kuşatmayı genişletti. Bunlar: Türkiye'nin kuşatılması için atılan adımlardır.

BÖYLE BİR ORTAMDA

Zulüm 1543'te başladı, Türkiye Suriye'de meşru değil, Afrin'e girmeyin

Libya'da ne işimiz var, Türkiye Libya'da çizgiyi aştı, Türkiye Doğu Akdeniz'i geriyor

PYD bize mi saldıracak, S-400'den vazgeçmeliyiz, S-400 ne için kullanılacak, bize biri mi saldıracak, 15 Temmuz kontrollü darbe, Maraş'ı BM'ye rağmen niye açtınız, Yeni ABD Başkanı Biden' dan Türkiye'ye yönelik beklentimiz demokrasidir, Türkiye Karadağ'a cihatçı gönderdi" gibi sesleri duydukça ABD Türkiye'ye karşı keyifli bir cesaretle bu beyanlara bel bağlıyor dolayısı ile beklentisi artıyor.

Bize ikinci bir Myriokephalon zaferi gerekebilir. Çünkü: ABD ve Batı bir asırdır alıştıkları Türkiye'yi arıyor. Türkiye'nin Türkiye'den yönetilmesinden hazzetmiyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.