Hava Durumu

İspata muhtaç iddialar?

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2020 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 08:12

"Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız olayın sonucunun kime yaradığına bakın. Bu olay kimin işine yarar? Bunu bilirseniz, bu işi kimin yaptığını da bilirsiniz.'' (Mahir Kaynak)

Cumhurbaşkanı kim olacak? Genel Sekreter Hasan Rıza Soyak'a göre, Atatürk, kendisinden sonra İsmet Paşayı değil, Mareşal Fevzi Çakmak'ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiş ve "kanunî bir yol bulup (F.Çakmak Milletvekili olmadığından) kendisi namzet gösterilir ve seçilirse çok iyi olur zannederim" demiştir

ATATÜRK ZEHİRLENDİ Mİ?

Atatürk'ün Sağlık Hayatı adlı kitabın yazarı Prof. Dr. Bedi Şehsuvaroğlu Atatürk'ün "son anlarına dâir zengin bilgi kaynakları ne yazık ki "sansüre" tâbi tutulmuştur. 1923'ten son dakikasına kadar kendisine özel hekimlik eden Ord. Prof. Dr. Neşet Ömer İrdelp' in hatıra bırakabileceği ihtimali, tek parti idarecilerini telaşlandırır. Prof İrdelp bir defasında yurt dışına çıkarken Cumhurbaşkanı İsmet İnönü kendisine şöyle demiştir:"Güle güle git! Fakat senden bir ricam var, katiyyen hatıratını yazma!"

Bunun üzerine Neş'et Ömer Bey, "Hiç niyetim yok" cevabını vermiştir, ama o devirde iktidarı ellerinde bulunduranlar bu cevaptan tatmin olmamış olacaklar ki 1949-50 senelerinde bir hırsızlık süsü verilerek M. Kemal'in özel doktorunun evleri aranmış ve böyle bir hatırat olup olmadığı araştırılmıştır.

M. Kemal'in son anlarında konsultan hekimlerinden Dr. Mehmet Kâmil Berk'in tuttuğu hatıralar da Prof. Neşet Ömer İrdelp tarafından elinden alınmış, daha sonra bu defter de sırra kadem basmıştır.

Gazeteci Soner Yalçın "Atatürk'ü ihmal öldürdü" derken; Hulki Cevizoğlu ise, "çok açık ve net söylüyorum: Atatürk öldürülmüştür! Hem de "Doktorları tarafından öldürülmüştür!" öldürülüşü "uluslararası operasyondur" "müttefiklik bozulmasın" diye, Atatürk cinayeti tarihten silinip, kazınmıştır! iddiasındadır.

Hulki Cevizoğlu Atatürk'ün başyaveri Salih Bozok'un ölümünün de şüpheli olduğunu söyler. (malum Bozok 10 Kasım saat 09,30 sıraları kalbine ateş ederek bir intihar girişiminde bulunmuş ama ölmemişti. H.Ç) Ortada bir "hikâye" var. Bu hikâyeler mantık dışı ve "kurgulanmış toplu hikâyelerdir."

ABD darbecisi Kenan Evren'lerin iktidar olduğu 1981'de, Atatürk'ün kendi kurduğu Türk Tarih Kurumu'na yaptırılan sansür, 1989 yılında da yapılmıştır. O yıl tekrar yayınlanan Prof. Afet İnan'ın "Atatürk'ten Mektuplar" adlı kitabında, Atatürk'ün kendi el yazısıyla Afet İnan'a yazdığı ve "Afet" "Bence doktorların yanlış görüş ve hükümleri sebebiyle hastalık durmamış ilerlemiştir" sözleri toplumdan gizlenmiş sansürlenmiştir. Atatürk'ün ölümünde uluslar arası bir çete rol almıştır der. (Cevizoğlu iddialarının bir kısmına Dr.Eren Akçiçek'in bilim heyetince kabul edilen "Atatürk'ün Sağlığı Hastalıkları ve Ölümü" doktora tezini kanıt olarak sunar.)

İlginiz çeker mi bilmem ama Atatürk hakkında ondan fazla eseri olan Eriş Ülger "Damladaki Deniz" adlı kitabında, Atatürk'e mal edilen "İstikbal Göklerdedir" ve "Beni Türk hekimlerine emanet edin" sözlerini her hangi bir kaynakta yazılı olarak bulamadığını söyler. Keza Dr Eren Akçiçek'te Türk hekimleri sözünü bulamamıştır.

ATATÜRK'E BÖYLE BİR SUİKAST MÜMKÜN OLABİLİR Mİ?

Atatürk İngiliz raporlarında tehlikeli bir lider olarak geçiyor, Türkiye'de tezgahladıkları ayaklanmaları da bastırmıştır. Keza faşist liderlere mesafeli duruyordu. Hitler ikinci dünya savaşına hazırlanıyor. Karşı olduğunu bildiği için onlarda işin içinde olabilir.

İçeride ise; olamaz diyemeyiz tarihimizde örnekleri çoktur. En yakın örnek, 57.hükümet başbakanı Bülent Ecevit'in yaşadıkları var. İki kat merdiven çıkamayan Ecevit, gelen bir ihbarla hastanesi doktoru hemşiresi değiştirilince; birden iyileşmişti. Bunun üzerine Ecevit'in doktoru Mücahit Pehlivan, olayı bir adım yukarı götürüp 'Atatürk zehirlendi' demiş kabrin açılıp naşına DNA testi yapılmasını önermişti.

Atatürk sonrası Tek Parti döneminde devleti yönetenlerce belge karartıldı mı? Herkes resmi belge istiyor amma iddialar özel yazışma olduğu için devlet arşivinde yer almazlar. Zaten yer alsa olay çözülürdü. Mesela: aşağıdaki yazışmaların arşiv kaydı yoktur bu nedenle; doğruluğu tartışılsa da çok konuşulan iddialardır.

"Atatürk'ün zehirlendiğine ilişkin raporu" başkalarıyla paylaştığı için Hıfzı Oğuz Bekata'ya (İçişleri bakanlığı yapmıştır) tepki gösteren Kasım Gülek, "Bu konu seni de beni de aşar, altından kalkamayız. Sen de altında kalırsın ben de. Birileri de altında kalır. Geçmişte yapılan hataları telafi etmemizin ihtimali dahi olmadığını iyi bilmektesin" diyor. Ve devamında "Senin işini bitirirler" diye gözdağı veriyor.

Lebit Yurdoğlu'ndan Hıfzı Oğuz Bekata' ya gönderilen 18 Ekim 1962 tarihli mektup:
"Sn. Hıfzı Oğuz Bekata. Bu konuyu derinlemesine araştırdığımda sorunun sadece geç teşhis olmadığını, teşhisle uyumlu ilaçlar kullanılmadığını tespit ettim. Atatürk'ün ilaçlarının alındığı eczanenin kayıtlarına baktığımda, o dönemlerde sıtma tedavisi için kullanılan Kinin ilacının 43 şişe kullanıldığını gördüm. Bu kadar Kinin kullanıldığında karaciğerinde onarılmaz yaralar açacağını her hekimin bilmesi gerektiği ama bunun sanki bilinçli kullanılmış olduğu izlenimi edindim.
Mektupta devamla kullanılan ilaçların tehlikeli ve zehirli olduğunu belirtip doktorlar: Eppinger, Bergman, Dr. Fissinger, Dr. Neşet Irdelp hekimlik görevlerini bilinçli bir şeklide eksik yaptıkları kanısı bende hakim olmuştur. Hürmet ve muhabbetlerimle
C.H.P. Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili - Dr. Lebit Yurdoğlu"

Bu yazıda kendi görüşlerimizi değil, tamamı daha önce başkaları tarafından yazılıp aktarılanlara yer verdik. Hiç kimseyi ezbere suçlayamayız. Gerçekten bir suikast var ve bu suikast yurt dışı kaynaklı ise; o zaman yurt içi işbirlikçileri de vardır. Bu konuların açıklığa kavuşması: Devletin kesin kararı ve tarafsızlığında bağımsız çalışabilecek uzmanların araştırmasıyla ortaya çıkar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.