Hava Durumu

Kemal Bey halktan nefret mi ediyor?

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2021 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 08:21

Victor Hugo'ya atfedilen bir söz var: İnsanlar yalan söylemek zorunda kaldıkları kimselerden nefret ederler. Der.

Köleliğin kaldırılması yasasında ciddi emeği geçen Lord Braugham. En çirkin yalan, çocuğa ve halka söylenen yalandır. Çünkü her ikisi de kolay kanar. Demiştir.

Müslüman Filozof Farabi ise yalancı bilge, kalp (sahte) akçe gibidir. Derken, Francis Bacon yalancı, Allah'a kafa tutar, fakat insanlardan korkar tespitini yapar.

Anton Çehov ise yalan kadar insanı alçaltan bir şey yoktur. İddiasındadır. Yerli bir ses Özdemir Asaf yalan korkunun tortusudur belirlemesiyle yalana kimler niçin başvurur sorusunu cevaplar. Daha açık bir ifade ile korkanlar yalan söyler.

Bu köşede daha önce de yazdım. Kılıçdaroğlu'nu dinlerken, seyrederken, denizcilik terimi olan "Navtex"in hazretin sayesinde Türk siyasetine girdiğini görüyoruz. Navtex ne demekti? Ülke Deniz Kuvvetlerinin, yapacağı eğitim ve atış tatbikatlarının yeri ve zamanı ile ilgili bilgileri önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi için uyarı yapmasıdır. Dikkat edilirse; Kılıçdaroğlu'nun Navtex ilan etmiş gibi siyasette atmaktan başka bir iş yapmıyor görüntüsü var. Bu kadar da desteksiz atılmaz ki diyeceğiz amma kazın ayağı öyle değil.

Yakın tarihe bakınca; Kemal beyin şifrelerini çözüyorsunuz. Nazileri iktidara taşıyan Hitler'in sağ kolu ve propaganda bakanı Goebbels taktiğini hemen görürsünüz. Öyle etkili yalanlar söylemiş ki; Rus tankları Berlin'e girerken, Almanlar hâlâ Rusya'yı işgal ettiklerine inanıyormuş.

Joseph Goebbels insanları büyük yalanlara inandırmak, küçük yalanlara inandırmaktan daha kolaydır. Söylenen yalan ne kadar büyük olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Yalanı tekrar edin asla vazgeçmeyin tekrar ettikçe insanlar yalana inanmaya başlar. Diyerek deneyimlerini paylaşır.

Kemal bey aynı şeyleri yapıyor. Üniversite sınavına girileceği sırada milyonlarca aileyi iktidar aleyhine çevirmek için yüksek tonajlı bir yalan atıyor. Katarlı öğrenciler Türkiye'de tıp fakültelerine sınavsız okuyacaklar. Sabah çocuğu sınava girecek bir aile Kemal beyden bu yalanı duyunca; bırakın iktidar partisini devletine bile küfreder. Yalan haberin dayanağı haber merkezi, yalan haberi geri çekip özür dilemiş olmasına rağmen; KK. Bırakın özür dilemeyi eski bir yalana sarılmış Tank Palet diye zırvalayarak yalan tekrarı yapmıştır. Çünkü Goebbels hatalı olduğunuzu veya yanlış yaptığınızı asla kabul etmeyin. Kendinizi savunmak yerine karşınızdakini savunmada bırakın. Dediği için yüzü kızarmadan yalana devam etmektedir.

Milli şairimiz Akif "Şarka bakmaz garbı bilmez, edepten yok payesi, bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz bütün sermayesi. Dizelerini o dönem kimler ne yaptı da satırlara döktü merak ediyorum.
KK yalanlarla iktidara yürürüm diyorsa; bilmelidir ki yalanın binası olmaz

Her ne kadar tarihe mal olmuş okkalı yalanlar olsa da; bu yalanlar sonunda gerçekle karşılaşır ve söner. Mesela Fransız devrimine biraz da efsanevi bir renk katmak için Fransız Dev- rimi'nden önce yüzlerce vatansever Bastille Hapishanesi'nde tutukluydu ve işkence görüyordu yalanı uydurulmuş.

Oysa: Bastille'de sadece 7 tutuklu vardı. Bunların ikisi azılı katildiler. Tahmin edileceği gibi bu gerçek çok geçmeden gün yüzüne çıkmıştır. Prof Dr. Özer Serper bizim İstatistik hocamızdı. Özer hoca ilk derste İstatistik nedir bir tarifini yapalım dedi ve gülerek tahtaya yazıp sıraladı.

1-Yalan (Ondan büyüğüne)

2.Kuyruklu yalan denir (Ondan da büyüğüne )

3-İstatistik denir demişti.

Ben bu sıralamaya bir TV programında bunların hepsinden büyüğüne de 4-Sosyal Medya denir demiştim.

Bu dördünden daha büyük bir beşinci başlık için de benim favorim KK demiştim.

Yalanın en kötü tarafı da "uyuşturucu gibi bağımlılık yapmasıdır." Nasıl ki "deniz suyu içtikçe insanı susatırsa, yalan da söylendikçe; yenisini söyletir"

Talmud'da geçen bir ifade "Doğru söylediğin zaman kimse inanmayacak. İşte, yalan söylemenin cezası budur." Doğru söyleyecek sözü olmayanlar böyle bir cezadan korkmaz, yalana devam ederler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.