Hava Durumu

Koronanın hatırlattığı batı

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2020 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2020 08:03

İngiliz Tarihçi Niall Ferguson; Britanya İmparatorluğu hırsızlık üzerine kurulmuştur der. 17. Asırda korsanlar sömürge topraklarında elde edilen altın ve gümüşlere çökerken, İngiliz devletinden izinli olarak bu hırsızlıklar yapılıyormuş. Elde edilenler de devletle paylaşılıyormuş. Bırakın altını gümüşü, ülkelerin tarihlerini bile çalmışlar. Bu gün yaklaşık rakamlarla Anadolu'dan çalınanlarda dahil İngiltere'de 69 bin, Almanya'da 75 bin, Fransa'da 70 bin, Avusturya'da ise 37 bin çalıntı tarihi eser sergileniyor.

Batının bu hırsızlıkları, eşkıyalığı klasik sömürgecilik döneminde kaldı ve bitti sanılmasın! Çok daha sistemli şekilde devam ediyor. Örneğin Libya'nın Kaddafi ' den kalan 170 milyar doları nerede? Hüsnü Mübarek'in Mısır'da iç ettiği 70 milyar dolar kimlerin kontrolünde bilen var mı? Keza Mesut Barzani operasyonu ile Saddam'ın eşi ve kızları kaçırılmış, büyük bir servet Irak devletine kalacakken: attırılan imzalarla İngiliz'lerin eline geçmiştir. Arap baharı diyerek servetlerini batı bankalarına yatıran Arap devlet yetkililerinin parası da yine AB ve ABD onayıyla donduruldu. 1.5 trilyon dolarlık bir hesap dondurulmuştur. Bu para sizce iade edilir mi?
1990'lı yılların başında, İngiltere başbakanı Margaret Thatcher'ın iskoçya'daki NATO toplantısında yaptığı konuşmada soğuk savaşın sona erip Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra "şimdi ne yapacağız NATO'yu fesih mi edeceğiz?" sorusuna Thatcher: "Düşmanı olmayan ideoloji yaşayamaz. SSCB'nin yerine yeni düşman bulmamız lazımdır. Bu yeni düşman İslam' olacaktır" cevabını vermiştir.

Tamamen uydurma ve altı boş çıkan gerekçelerle dünyanın gözü önünde Irak'ın petrollerine el koydular bir buçuk milyon insanı katlettiler. İngiltere sömürgecilik döneminden sonra tarihin en iyi dönemini Tony Blair zamanında yaşadı. Hem dindar, hem solcu (işçi partili) hem de serbest piyasa yanlısı Blair ve diğer batılı haydutlar Irak halkının trilyonlarca dolarlık petrolüne el koydular. Bu gün Irak petrol ve doğalgaz kaynaklarının %80'lik kısmı İngiliz ve ABD şirketlerinin elindedir. Kasım Süleymani suikastı sonrası Irak Parlamentosu'nun ABD askerlerinin ülkeden çıkmasını talep eden kararına tepki gösteren Trump küstahça tehditler savurmuştur. "Ülkeden çıkmamızı isterlerse onlara daha önce hiç görmedikleri ağır yaptırımlar uygularız. İran yaptırımları bunların yanında hafif kalır."

Suriye için de Trump ne diyor? "Biz Suriye'de petrolü aldık bırakın diğerleri savaşsın. Bırakın sınırları başkaları korusun"

Vahşi ve ahlaksızlıkta tepe noktasındalar. Irakta katliam yapan ABD ordusunda görevli kadın askerin anlatılarına bakınca neden medeniyet demediğime hak vereceksiniz. Sandra Lee, Bir televizyon kanalında başından geçenleri şöyle anlatıyor: "Irak'ta görev yaptım. ABD askerleri, tüm kadınlara tecavüz ediyorlardı. Hatta bana da defalarca tecavüz ettiler. Ben ki, onlarla birlikte görev yapan ABD askeriyim. ABD ordusunda görev yapan kadın askerlerin dörtte üçü tecavüze uğramış durumdadır" Aynı vahşeti Bosna'da Sırplar yapmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanlarından Mitterand "sömürge vergisi olmasa; Fransa'nın 3.dünya ülkelerinden farkı kalmaz" derken asalaklığın boyutunu sergiler. Çünkü sömürge ülkeler bağımsızlık ilan etseler bile, %20 vergi ödemek zorundadır.

Batı ile aramızda kavrayış ve algılama farkı vardır. Biz irrasyonel, yani duygusalken, (bu duygusallık içinde insani değerleri taşır, bencil değildir) , Batı medeniyeti (!) ise rasyoneldir, daha çok mantıksal öğelerle hareket ederler. (bencildir, materyalisttir)

Bir örnek olay: Almanya'da yaşamış bir yakınım anlatmıştı. Apt komşusu yaşlı kadın gece fenalaşınca arabasıyla hastaneye yetiştirmiş. Giderken dörtlüleri de yakmış ve ışıklarda bekleme yapmamış. Birkaç gün sonra kırmızı ışık ihlali cezası gelmiş. Alman kadın itiraf etmiş "seni ben şikayet ettim çünkü sen hem kendinin hem de benim hayatımı tehlikeye attın" demiş (Bu rasyonel bir harekettir ama biz de yapanın yüzüne tükürülür) Bizimkinin yaptığı ise; bütün riskleri alıp hastayı hastaneye yetiştireyim duygusallığıdır ki bu insanidir. Ama Almana göre irrasyoneldir.

Bütün bunları bilmemize rağmen biz batıyı kendi kantarımızda tartmaya çalışıyoruz. Oysa Batı sadece kendi menfaatini düşünür. Winston Churchill ""Büyük devletlerin dostları ve düşmanları olmaz. Onların sadece çıkar ilişkileri vardır" der.

Neden sözünüzde durmuyorsunuz? Bu yapılan adil mi? Bütün dünya korona işgali altındadır, Virüse karşı kurtuluş savaşı verirken neden bencil davranıyorsunuz? Neden komşunuza yardım etmiyorsunuz? Neden birbirinizin mallarını çalıyorsunuz? Gibi soruların, yukarıda anlattığımız gen yapısına sahip batılı toplumlar için değeri kalmıyor maalesef. Kendi düşünürlerinden Richard Whately "biz insana kendi iyiliğine çalıştığı için değil, komşusunun iyiliğine çalışmadığı için bencil deriz" diyerek; bencil batılı toplumun beyin Tomografisini çekmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.