Hava Durumu

Sadaka silahlardan milli savunmaya

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2021 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 08:15

Amerika ile aramız Obama döneminde iyice gerildi ve 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Bugün Obama 'nın laciverti Joe Biden ABD başkanıdır. Kavganın nedeni bizim S-400 almamızdır dersek; hata yaparız. İşin doğrusu: Savunmada yerlilik oranı yüzde 80'lere gelmiş (bu oranı dün CB Erdoğan açıkladı) bir Türkiye istenmiyor.

Soğuk savaş döneminde, NATO'nun güney kanadında ileri karakol görevi yapıyorduk. Sovyetlerle uzun bir sınırın bekçiliği bizdeydi. Bütçemizin aslan payını modern silahları olmayan ama çok kalabalık askeri olan ordumuz için harcıyorduk.
Yunanistan'ın 2020 nüfusu 10,72 milyon, İstanbul'un 2020 nüfusu 15,45 milyondur. ABD bize ve Yunan'a silah satarken 7/10 oranı diye saçma bir kural icat ederek satış yapmıştır. Bizim katkımız, aldığımız risk ve nüfusumuz dikkate alındığında Yunan'dan yedi sekiz kat fazla almamız gerekmez mi? Çok zorlayınca da cevap şu olurdu: "Ben üslerim vasıtasıyla sizi korurum üstelik üslerde nükleer silah bile var" Zaten güvenlik ve istihbaratımız ellerinde olduğundan her şeyimizi biliyorlardı. Demirel'den dinleyelim. "Winston Churchill Amerika'ya gitmiş, Beyaz Saray'da konaklamış. Sabah banyodan çıkınca; kapısı açılmış odasına başkan Roosevelt girmiş. Bakmış ki Churchill çırılçıplak; hemen özür dileyerek çıkmak isterken... Churchill "Çıkma, çıkma' demiş: Amerika'dan gizli saklı neyimiz kaldı ki?" İngiltere'yi kontrol eden ABD, bizi kontrol etmez mi?

Eski dışişleri bakanlarından Çağlayangil "Batı, Türkiye'nin nereye kadar güçlenmesine izin verir?" sorusuna " Yunanistan'ı ezmeyecek, İsrail'i tehdit etmeyecek kadar" cevabını vermiştir. Nitekim 1974 yılında Kıbrıs'ta Rumlar çizmeyi aşınca müdahale ettik ABD bize ambargo uyguladı. O ambargonun hayırlı bir sonucu oldu ve 1975 yılında Savunma Sanayi Şirketi Aselsan kuruldu.

ABD; tank, füze, iha, siha, helikopter, denizaltı, yapan, NATO ülkesine silah satan bir Türkiye'yi sever mi? Modası geçmiş silahlarını ve yedek parçalarını bize satıyordu. Açtığı kredilerin faizleri bazen anaparayı geçtiği dönemler oluyordu. Kendilerine öyle bağladılar ki, önce yerliliği yok ettiler. Gazeteci Ekrem Kızıltaş'ın naklettiği bir olayı anlatarak işin boyutunu bir görelim

1949'un Hava Kuvvetleri Komutanı'nın (Org. M. Zeki Doğan) Nuri Demirağ'a hitaben "Amerikan yardımından bedava uçak almak dururken uçak fabrikanıza sipariş verirsem yarın bu millet beni asar." Bir fikir vermesi için aktaralım: 1 doların 130 kuruş olduğu 1941-44 yıllarında ABD bize 95 milyon dolarlık savaş makzemesi hibe etmişti. Bunların bakımı için ise bütçeden her yıl 400 milyon TL aktarılmıştı 1949'un hava kuvvetleri komutanı, ABD'lilerin havacılığımızı engellemek amacıyla verdikleri uçaklar yerine, Demirağ'ın yaptığı uçakları alabilseydi, ismi havacılık tarihimize altın harflerle yazılırdı."

İşin kötü yanı, Nuri Demirağ'ın uçak fabrikası da kapatılıyor, aradan geçen yetmiş küsur yılda biz uçak sanayinde hangi aşamaya gelmiştik oturun bir hesap edin! "Konunun dışına fazla çıkmadan bir gerçeği belirtmek isterim "Batı hiçbir şeyi bedava vermez, son günlerin moda deyimiyle bir ürüne para ödemiyorsanız ürün sizsiniz" Bu gün bedava kullandığımız soysal medya aparatları (Facebook, Twitter, Instagram vb) ile her türlü takip, algı oluşturma yönlendirme ellerinde. Trump denen haydut bu güne kadar seçilen ABD başkanlarının hepsinden fazla oy almasına rağmen, Biden çakalına kaybetti. Kim sayesinde İnstagram ve Twitter." Onun için "batının bedavası yoktur." diyorum.

Türkiye ne zaman alternatif arasa; bedeli ağır oluyordu. Menderes sanayi hamlesi için ABD ve Almanya'dan istediğini alamayınca; Moskova ile iş birliği yapmaya kalkmanın bedelini 1960 darbesinde idamla ödedi. Demirel ise "SSCB ile ağır sanayi hamlesini yapmamız 1971 askeri muhtırasının gerekçesidir, ne zaman Sovyetler ile karşılıklı menfaate dayalı bir iş yapsam, iktidardan oldum" demiştir

Yeni ABD Başkanı Biden, Obama döneminin başkan yardımcısıdır. O dönemde Türkiye Barzani ile anlaşıyor, Kuzey Irak petrolü 50 yıllığına Türkiye üzerinden akacak anlaşmalar imzalanıyordu. Obama'nın kurduğu (Trump'un itirafıdır) DAİŞ (İŞİD) diye bir örgüt ortaya çıkıyor, Bir mermi atmadan petrol yatağı Musul'u ele geçiriyor? ABD emrindeki Irak ordusu karşılık vermeden Musul'u DAİŞ'e bırakıp kaçıyordu? Irak ve Suriye'de Türkiye lehine gelişen bütün dengeleri değiştiriyor ve 50 elçilik çalışanımızı da rehin alıyorlardı. Türkiye'nin bölge petrolüne yaptığı stratejik hamleye DAİŞ'le karşılık veriliyordu.

ABD ben İran'a ambargo uyguluyorum, İran'la ticaret yapılacaksa ben yaparım, ben yapmıyorsam başkasına izin vermem hesabındaydı. Türkiye altın ticareti ile bu ambargoyu deliyordu. Bu sayede milyarlarca dolar Halk Bankası üzerinden ülkemize akıyordu, Önce ABD'li 47 vekil Halk Bankası'na yaptırım istedi ve Kısa bir zaman sonra Türkiye'ye içerdeki uşakları üzerinden 17-25 Aralık operasyonu yapıldı, Halk bankasına girdiler, Halk Bankasının Genel müdürünü tutukladılar. Ve İran'dan gelen o paranın önünü kestiler, Obama yönetimindeki Amerika alelacele İran'la anlaştı, ambargoyu kaldırdı. Paralar artık Halk Bankası'na değil, ABD JP MORGAN bankasına akmaya başladı. Bizim muhalefet de; sünnet çocuklarının cambaza baktırıldığı gibi Reza'ya bak neler yapmış neler! diyerek işin gerçeğini ıskalıyordu, İçerideki ve medyadaki uşakları da halka ayakkabı kutularıyla tiyatro seyrettiriyor, gerçekleri görmelerini engelliyorlardı. 28 Şubatta bankalar soyulurken, hazine boşaltılırken Fadime Şahin Müslim Gündüz tiyatrosunu halka izlettirip uyutanlar yine bunlardı, Gezide "Mega projelerimizi" hedef alanlar yine bu kafalar değil miydi?

Türkiye bu arada Suriye sınırımızda bir garnizon devleti kurmaya çalışan ABD oyunlarını bozmak için Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı adlı üç askeri harekatımız var. Libya, Doğu Akdeniz, Azerbaycan her yerde her cephede mücadele ediyoruz. İktidarda kim olursa olsun batı, hakkını arayan Türkiye'ye düşmandır!.

Yeni seçilen ABD başkanı tekrardan İran'la arasını düzeltip, ikisi bize karşı ihanet ortaklığı yapabilir. ABD ülkemiz için ciddi bir beka sorunudur. Türkiye'yi bölmeye, çalışıyor. Açık açık güneyimizde devlet kurmaya çalışıyor. Bize silah vermezken tırlar dolusu silahı PKK ve YPG gibi örgütlere verebiliyor. Böyle bir ABD ile aynı çizgide görüntü verip iktidar hesapları yapan CHP ve IP size sesleniyorum. Kıvırtmayın açık olun! Yaptığınız "gece kurtla sürüye saldırıp, sabah çobanla ağlamaya benziyor"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.