Hava Durumu

Sömürgen Batı

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2020 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2020 07:53

Bursa'da Rumeli kökenliler için genel olarak "Arnavut" isimlendirmesi yapılır, fakülteden bir arkadaşıma sormuştum o da "bize orada Türk, burada Arnavut derler" demişti. Dedesi Kosova Gilan'dan gelmiş bir arkadaşım anlatmıştı "bizim Arnavut pazarda tereyağı satıyormuş, bir başka Arnavut müşteri gelmiş yağ alacak, tezgahta bulunan yağı incelemeye başlayınca; satıcı olan "Mos e perziej ose dil cheese" (mısı pırzi se del ciz-karıştırma yoksa lor çıkar) demiş. Yazıya böyle giriş yapma nedenim; Kapitalizmin anası demir Lady diye anılan eski İngiltere Başbakanı Margaret Teatcher'in "sahip olduğumuz medeniyetin üzeri sırla kaplıdır ve bu sır asla çizilmeye gelmez. Zira altından, birbirimizin yüzüne bakamayacağımız canavarlıklar, zulüm, işkence ve sömürü çıkar!" itirafıdır.

Korona sayesinde; modern, çağdaş, medeni gibi beyinlerimize çakılı batıya övgü sloganları, bu gün tanık olduklarımızla (işittiklerimizle, gördüklerimizi) karşılaştırınca batının medeniyet sırrının çizildiği anlaşılıyor. Çok kişi yaşanan hırsızlıklara korsanlıklara egoizme, inanamıyor. Oysa bu açığa çıkma halidir.

1980 öncesinin siyasi ikliminde sosyalizme eleştiri için uyarlanmış bir fıkra hatırlıyorum; Sosyalist düzende sınıf farkı yoktur eşitlik vardır inancıyla Moskova'ya iltica eden batılı, bir süre sonra hastaneye gider " kulak-göz" doktoru için randevu almak ister. Danışmadaki görevli, böyle bir uzmanlık olmadığını, ya göz doktoruna ya da kulak-burun-boğaz doktoruna gideceksin der. Batılı hiddetlenerek «bana kulak-göz doktoru lazım!" der. "görevli sizin probleminiz nedir?" diye sorunca; batılı "Duyduğum şey başka, gördüğüm şey bambaşka..." diye cevap verir.

ORHAN PAMUK VE NOBEL ÖDÜLÜ

Batının teknik üstünlüğünün cilasına öylesine kapılmışız ki haklı olduğumuz konuları taviz vererek savunabildik. Bunun yanında devlet aleyhinde karşımızdakilerin eline koz verme pahasına, menfaat devşirenlerimiz de oldu. Yazar Orhan Pamuk 6 Şubat 2005 tarihinde İsviçre gazetesi Tages Anzeiger'e "Bu topraklarda 30 bin Kürt, (dikkat PKK'lı terörist demiyor) ve 1 milyon da Ermeni (Savaşta Osmanlı'ya isyan ettiler demiyor, ayrıca o rakamları nereden buldun?) öldürüldü ve kimse bundan söz etmeye cesaret edemiyor. Ben bunu yapıyorum. Bundan dolayı benden nefret ediyorlar" dedi ve Ekim 2006 yılında da Nobel Ödülü'nün sahibi oldu.

Bu gün ABD'de mahkemenin "yargılama yapılamayacağı kararı ve üzerinden zamanaşımı olarak 100 yıl geçmiş olmasına rağmen" ABD kalktı sözde Ermeni soykırımını tanıdığını ilan etti. Biz de ABD tarihine bir göz atalım mı? 1830 yılında çıkarılan "Kızılderili Tehcir Yasası" ile bölgede yaşayan tüm yerlileri kendi topraklarından çıkardılar. ABD'nin resmi devlet politikası olan Kızılderili soykırımı, Nazi Almanya'sında Yahudilere karşı uygulanan soykırımdan farksızdır, hatta çok daha fazla insanın ölümüne yol açmıştır. Resmi makamları, Kızılderili kellesi başına 5 dolar ödemişti. Bu gün biyolojik silahı tartışıyoruz, Bu kapsamda ilk biyolojik silah, Kızılderililer üzerinde uygulanmıştır. Çiçek mikrobu bulaştırılmış battaniye yardımı ile çok sayıda yerlinin öldürülmesi sağlanmıştı. Kızılderili soykırımıyla bugünkü Amerika'nın da temelleri atılmıştır.

Bir dönem Fransız komünist partisinde de görev yapan ve 1982 yılında Müslüman olan Roger Graudy 1977 yılında yazdığı Medeniyetler Diyalogu kitabında "Batılılar 100 milyonu aşkın Amerika yerlisini öldürerek dünyada daha önce benzeri görülmemiş bir soykırım yaptı. Bunun ardından üç yüz yıl süren köle ticareti sırasında en az yüz milyon Afrikalıyı da öldürerek bir başka akıl almaz soykırımı gerçekleştirmiştir." demiştir. Tüm bu soykırımların altında Amerika'ya yerleşen ve bugünkü ABD'nin temelini atan yine bu gün ki ABD'lilerin dedeleri, batılılar vardır.

Devamı yarın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.