Hava Durumu

Tarihte ihanet örnekleri

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2021 08:07

TDK sözlüğünde Mürted "'İslam dininden ayrılan, dinden dönen ve reddeden'" olarak izah edilir. Yıldırım Beyazıt ile Timur arasındaki Ankara savaşında, Timur; Osmanlı ordusuna katılan Anadolu beyliklerine "Eğer Osmanlı'yı yenersem beyliklerinizi yeniden ihya edeceğim. Kendinizi yöneteceksiniz diyerek siyasi iktidar vaat etmişti" Anadolu beyliklerinden gelen askerler Timur ordularının tarafına geçerek savaşın seyrini değiştirmişlerdi. Osmanlı Devleti bu ihanet hadisesi sonrası o bölgeye 'Mürted' demiştir. Ankara'da hava üssü de bulunan bölgenin ismi buradan gelir. 15 Temmuz kalkışmasında da Mürted (yeni adıyla Akıncı) üssünü darbeciler merkez olarak seçmişti. Tesadüf denir mi?
Tarihimizde "Hain Ahmet Paşa: Türk donanmasını olduğu gibi Mısır'a teslim etmişti. Sığındığı Mısır'da Kosovalı Mehmet Ali Paşa sayesinde rahat bir yaşam süreceğini umdu. Kendisine tahsis edilen saray misali bir evde gününü gün ederken cariyeleri tarafından öldürülmüştür.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un dedesi Ali Kemal "Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Milli eğitim) ve Dâhiliye (içişleri) bakanlığı yapmış, bu esnada Milli Mücadele aleyhine sert tutumlar göstermiştir. Savaş bitince yakalanıp yargılanmak üzere Ankara'ya götürülürken, İzmit'te bölge kumandanı Sakallı Nurettin Paşa'ya teslim edilmişti. Paşa ile görüştükten sonra dışarı çıkarken kumandanlık karargâhı önünde bekleyen askerler tarafından linç edildi/ettirildi. (6 Kasım 1922). Kafası çekiçlerle ve taşlarla kırılarak katledilmiştir."

Turgut Özal "Bizim sıkıntılarımızdan birisi de ülkemizin sıcak kuşakta olmasıdır. Bu ülkelerde satılık insan bulmak çok kolay, bir Alman'ı, İngiliz'i, Fransız'ı, Japon'u ve bir Rus'u satın alamazsınız. Osmanlı'yı yıkmadan önce içerden bazı kimseleri İngilizler satın almışlar. İngilizlerden maaş alan Güney Cephesi komutanı Cemal Paşa'ya (Hasan Cemal'in dedesi) talimat vererek, Şam'daki İslam âlimlerinin genç kızlarını konağına getirmesi, onlara alkollü içki içmeye zorlaması ve tacizde bulunarak geri bırakılmaları istenmiştir. Bu emri alan (Cemal) Paşa, derhal bu işlemi yapmıştır. Bu yüz kızartıcı olaylar süratle Arap âlemine yayılmış "Osmanlı artık bozulmuş ve İslami yoldan çıkmıştır" propagandası yapılarak, Araplar Osmanlıya düşman yapılmıştır." (Gazeteci Yalçın Özer röportajı)

Sadece bizde mi? Norveç'te Vidkun Quisling

Ülkesine ihanet etmeden önce, ülkesi Norveç'te savunma bakanı olarak görev yapıyordu. Norveç Faşist Partisi'ni kurup, Almanlarla işbirliği yaparak iktidara geldi. Ancak Naziler ikinci dünya savaşını kaybedince Quisling de iktidardan düştü. Çok sayıda yolsuzluk ve cinayetin arkasındaki isim olarak, ülkeye ihanetten idam edildi.
Harkîler diye bir sıfat duydunuz mu? 1954-1962 Cezayir bağımsızlık savaşı çok kanlı geçmiştir. Fransızlar barbarca insanları katletmiştir. 7 milyon nüfuslu Cezayir'e 500 bin kişilik bir ordu gönderilmiştir. 2 milyon insan evlerinden olmuş bazı kaynaklarda 1 milyon beş yüz bin civarında ya canından olmuş ya başka yerlere kaçmıştır. Bu savaş sırasında ülkesine ihanet edip Fransız Silahlı Kuvvetleri adına görev yapan, Fransa'ya bağlılığını bildiren ve Cezayir'in bağımsızlığını istemeyen 200 bin civarında Cezayirli için Harki tanımı kullanılır. Fransa Cezayir'den çekilirken işbirlikçileri Harkileri yüzüstü bırakmıştır. Bazı ordu mensupları tarafından Fransa'ya 40 ila 50 bin arası Harki kaçırılmıştı, kaçırıldı diyorum çünkü Fransa'ya girmelerine yasak konmuştu. Cezayir'de kalan Harkiler ise ihanet nedeniyle öldürülmüştür. Fransa'ya kaçabilenlere orman koruculuğu yaptırıldı ve aileleriyle toplama kamplarında yaşamaya mecbur edildiler. Mesela; dünyaca ünlü şarkıcı Enrico Macias bir harki çocuğudur. Yine dünyaca ünlü futbolcu Zinedine Zidane için, ırkçı Fransız politikacı Le Pen'in yandaşlarından birinin; "Zidane'ı millî takıma bir tek sebeple alabiliriz o da babası 'harki' olduğu için demiştir. Zidane ise Harki iddiasını reddediyor. Bugün Playboy kılıklı Macron, aradan 60 yıl geçmiş "Terk ettiğimiz savaşçılardan, hapse giren ailelerinden özür diliyorum." Diyor. Bunu neden söylüyor? Fransa'da 2022 Nisan ayında yapılacak seçimlere yatırım yapıyor.

Hainlerin yüzüstü bırakılmasına en son örnek; Afganistan'dan çekilen ABD, sonrası yaşanan dramdır. Kabil havaalanına inen 150 kişi kapasiteli ABD kargo uçağına 640 Afgan bindi. Bunlar "milletinize ihanet edip bizimle oldunuz aslan Afganlar" denip Newyork'a götürülmedi tabii ki. Uçak Uganda'ya indi. Afganlara sorsan Amerika rüyası görüyorlardı. (Tam tamına Şener Şen'in Banker Bilo filmi) Bunlar yine de şanslı olanlar. Uçağa binemeyip ezilenler, uçağın kanadından yere düşenleri de gördük.

Durduk yerde 1402 yılından bu güne ne diye ihanet ve işbirliği için örnekler verdim. Bugün Türkiye'de batı bloku tarafından körüklenen öyle bir muhalif yapı var ki; bu algıya kapılmamak mümkün değil. Türkiye'yi bölmek isteyen ABD öncülüğündeki batılı hamlelere karşı koymayan, uyduruk gerekçelerle uyumlu duruş sergilemek başka nasıl izah edilebilir? Başkan Erdoğan'ın ifadesiyle, "Güya bize muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip olduğu halde gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe üzülüyoruz" sözü nokta atışı bir sözdür.

Yavuz Sultan Selim'in keklik hikâyesi meşhurdur. Bir kekliğin fiyatı çok yüksek olunca sorar "diğerleri 1 altın bu neden 300 altın" satıcı cevap verir "Bu keklik özel eğitimli çok güzel ötüyor, ötüşünü duyan ne kadar keklik varsa hepsi onun etrafına doluşur" doğal olarak avcılar da keklikleri kolayca avlar. Padişah parayı verip kekliği alır ve "Bu kendi soyuna ihanet eden bir kekliktir. Bu gibilerin akıbeti er ya da geç ölümdür." Der ve kafasını koparır. Hiçbir dış güç işbirlikçisini baş tacı etmez. Çünkü soyunu satan beni de satar düşüncesiyle güvenmez.

Bu nedenle uyarımızı / nasihatimizi, üstüne alınanlar varsa alınsınlar, işbirlikçileri hiçbir millet hoş görmez. Kem küm etmiyorum "sözüm meclisten içeri" diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.