Hava Durumu

Adayların parti değişimi baş döndürüyor...

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2019 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2019 07:23

Seçim zamanları siyasette yaşanan transferler her seçime damga vuruyor. Malum önümüzde yerel seçimler var, bu seçimlere damga vuran özellik ne deseler muhtemelen adaylar ve değiştirdikleri partiler diyeceğim.
Misal olarak geçmişte birbirleri ile zıt olan isimler bu seçimlerde beraber çalışabildiği gibi, geçmişte kol kola yürüyen isimler bu seçimde rakip oldu diyebiliriz.
Hal böyle olunca siyasette dün siyaha bugün beyaz demek mümkün...
Misal olarak önceki yıllarda AK Parti Orhangazi Teşkilat Başkanı olarak görev yapan İsmail Yılmaz, bu seçimlerde İYİ Parti'nin Orhangazi Belediye başkan adayı.


Sadece bu kadar mı?
Yine bir dönem AK Parti Keles İlçe yönetiminde görev yapan Ali Işık da İYİ Parti'nin Keles Belediye başkan adayı.


Önceki yıllarda AK Parti'den Tatkavaklı Belediye Başkanı seçilen Orhan Alper bu seçimlerde önce CHP'ye gitti ardından soluğu DP'de aldı.

O da DP'nin Mustafakemalpaşa Belediye başkan adayı. Yine bir başka isim Çetin Çoklar o da önce CHP'nin adayı olarak açıklandı. İttifak görüşmelerinde burası İYİ Parti'ye verilince o da soluğu DP'de alan isimlerden.
Şimdi Çoklar Demokrat Parti'nin Orhangazi Belediye başkan adayı... 2004 yılı mahalli seçimlerinde AK Parti'den Çalı Belde Belediye başkanı adayı olan Osman Uçar da bu seçimlerde CHP'nin Nilüfer'den Belediye Meclis Üyesi adayı...


Geçen dönem MHP'den Yenişehir adayı olan Mehmet Kaya SP'den Yenişehir Belediye başkan adayı, meclis üyesi adayı olan Ercan Özel de İYİ Parti'nin belediye başkan adayı...
Gemlik'te geçen dönemin MHP adayı olan Adnan Bıyıklı bu dönem önce İYİ Parti'den aday olmak istedi ama şimdi o SP'nin Gemlik adayı.
Keza Milli Eğitim Müdürlüğü'nden emekli olduktan sonra önce CHP'ye ardından MHP ve İYİ Parti'ye geçen Reşat Kumbasar da SP'nin Gürsu adayı...
Bu isimler ilk aklımıza gelenler. Bunları çoğaltmak mümkün.
Ama gerçek olan şu; Adayların partiler arası gidiş gelişleri başımızı döndür-meye yetti arttı bile...

BU SEÇİMLERDE CHP'YE İLK DEFA OY VERECEK İSİMLER...

Önümüzdeki yerel seçimleri değerlendirecek olursak belki ilklerin seçimi olacak. Bu seçimlerin en önemli özelliği ittifaklar...
İttifaklar açısından değerlendirdiğimizde geçmişte AK Parti ile MHP arasında seçmenler arasında geçişkenlik yaşanıyordu.
Ama MHP 'den CHP'ye bu geçişkenlik yok denecek kadar azdı.
Önce bir hatırlatma yapalım.
Genel seçimlerde ittifak olmasına rağmen seçmen kendi partisine oy verebiliyordu.
Bu seçimlerde MHP'den ayrılan birçok isim hayatlarında ilk defa belki de ittifaktan dolayı CHP'ye oy verecekler.
Kimler mi onlar?
İYİ Parti Nilüfer Meclis Üyesi adayları, Osman Uçar, Mehmet Temirtaş, Gemlik Meclis Üyesi adayı Oğuz Hançer, Osmangazi Belediye Kontenjan Meclis üyesi adayı Hüseyin Koçak...
Bu isimler aday olup da ilk aklıma gelenler...
Bunları çoğaltmak mümkün...

MUSTAFAKEMALPAŞA İYİ PARTİ'YE YARAMIYOR

İYİ Parti'nin bu seçimlerde en fazla ilgi gösterdiği ilçelerin başında Mustafakemalpaşa geliyor. Geçen hafta içinde Meral Akşener'i ilçede karşılamak isterken ayağının üzerinden araba geçen İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, büyük bir kazadan kıl payı kurtardı.
Keza aynı ilçede daha önce kurucu il başkanı Yüksel Yılmaz da kalp spazmı geçirmişti.

Anlaşılan o ki Mustafakemalpaşa İYİ Partili başkanlara pek iyi gelmiyor...
Biz yine de Bahadır'a şifa dileklerimizi bu köşeden iletmiş olalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.