Hava Durumu

Ailelerin gözü Ovaakça'daki AMATEM binasında

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2021 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2021 07:40

Önceki gün AMATEM binası ile ilgili yazı kaleme aldık. Bu yazıyı yazdıktan sonra gerek telefon gerekse sosyal medya aracılığıyla bir çok olumlu dönüş aldık.
O dönüşleri yazmadan önce yıllar önceye gidip bir gezimizde kısaca bahsetmek gerekiyor. Zamanın Bursa Kültür AŞ Müdürü Rıfat Bakan, yine o zaman Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediye Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Gökay Bilir ve bendeniz Norveç'in Trondheim kentine gitmiştik.
Gidiş amacımız madde bağımlılarının toplumsal hayata kazanmasına yönelik bir projeyi incelemekti.


Projenin adı Stavne proje, konusu madde bağımlıları ile ilgiliydi.
Proje kapsamında madde bağımlıları önce tedavi ediliyor, ardından rehabilitasyon ediliyordu.
O rehabilitasyon merkezleri içinde konusunda uzman isimler çalışıyor, tedavi olanlar bu merkezde zamanlarını geçiriyor, topluma kazandırılıyordu.
Benzeri projeler kentimizde de uygulanabilir miydi?
O zaman içinde aynı şeyi düşünmüştük.
Kesinlikle evet.

Şimdide evet.
İşte bu noktada Ovaakça'daki AMATEM binası biçilmiş kaftan.
Toplamda 12 dönüm arazi üzerine kurulan 3 katlı bina bu şekilde değerlendirilebilir. Zaten yazımızın ardından ailelerden çok olumlu dönüş aldık.
Onların en önemli beklentileri çocukları ile ilgili.
Özellikle bağımlılık noktasında mağdur olan aileler evlatlarının bu illetten kurtarmak istediklerini söylüyorlar.
Tedaviden sonra bir daha bulaşmama adına da o süreci iyi geçirmek gerekiyor.
Ovaakça'daki atıl durumda bulunan AMATEM binasının bu şekilde değerlendirilmesi durumunda madde bağımlılığı ile mücadelede önemli bir eşiği aşmış oluruz .
Öneri ve takip etmek bizden...
Uygulamak yetkililerden...

BU KURS DİN GÖREVLİSİ OLMAK İSTEYENLERE...

Son zamanlarda yapmış olduğu çalışmalarla dikkatlerin çeken Osmangazi Halk Eğitim Merkezi şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı sınavlara hazırlık için "İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Ve Kur'an Kursu Öğreticiliği Kursu açtı...
Bence bu kurslar önemli.

Her meslekte olduğu gibi din hizmetlerinde de kalite olmalı. O görevi yaparken toplumun önünde yaptığını unutmayacaksın. İşte bu noktada toplumun vicdanına hükmeden din görevlilerinin söyleyeceği veya yapacağı bir uygulama oldukça önemli.
Onların yapacağı her doğru uygulama dinimizin toplum katında daha iyi anlaşılmasını sağlayacak.
İşte Osmangazi Halk Eğitim Merkezi önderliğinde Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde kursiyerlere , Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun okuma, Akâid, Fıkıh, Siyer alanlarında bilgi kazandırma, Ahlaki ve Mesleğin gerektirdiği diğer kişisel gelişim alanlarında dersler verilecek.
Bizler de emeği geçenleri bu köşeden tebrik etmiş olalım.

ORHANELİ RAFTİNG İÇİN GÜN SAYIYOR...

Geçen ay içinde AS TV'de Politik Bakış programında konuk ettiğimiz Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ilçesinde rafting ile ilgili çalışmalar başladığını müjdelemişti. Artık o çalışmaların sonuna geldi. Önceki gün ilçede konunun uzmanları olan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Oruç ve BUKAD Başkanı Cihat Öz ile birlikte bugün toplantı yapıp rafting parkuru ve ekipmanlarını konusunu detaylı bir şekilde görüştüler..

Toplantıdan çıkan sonuç ise ilçede ilk rafting turunun 19 Mayıs 2021 tarihinde Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapılmasına karar verildi.

Bize de hayırlı olsun demek düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.