Hava Durumu

AK Parti 19. kuruluş yıldönümünü kutladı...

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 07:56

Aslında AK Parti'nin kuruluş yıldönümü bugün 14 Ağustos... Fakat bu yıl bu kutlama bir gün önce gerçekleşti.

Yani dün...

Dün genişletilmiş il başkanları toplantısının ardından Mamak'taki 75. Yıl Parkı'nda saat 17.00'de kutlamalar gerçekleşti.

Kutlamaya;

MYK ve MKYK üyeleri kurucu üyeler, eski TBMM başkanları, parti kurulları, 27. Dönem milletvekilleri, ana kademe MYK ve MKYK üyeleri, il başkanları, büyükşehir belediye meclisi başkan vekilleri, il genel meclisi başkanları, kabine üyeleri, önceki dönem MYK üyeleri, önceki dönem bakanlar kurulu üyeleri, birim başkan yardımcıları, Ankara il ve ilçe yönetimleri, Ankara ilçe belediye başkanları ve bakan yardımcıları olmak üzere toplam 975 isim davet edildi...

Bursa açısından değerlendirdiğimizde İl Başkanı Ayhan Salman ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Ankara'da toplantıdan kutlama törenlerine geçti.

Kutlamaya katılan isimler öncesinde de COVİD19 testi yaptırdılar.

Bursa Milletvekilleri açısından değerlendirdiğimizde kutlamaya katılan milletvekilleri arasında Atilla Ödünç, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, Zafer Işık ve Muhammed Müfit Aydın giden isimlerdi.

Öte yandan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da daha önceden planlanan vatandaş görüşmeleri için Bursa'da kalıp AK Parti il binasında vatandaşların derdini dinledi....

İMO BURSA'DAN 17 AĞUSTOS HATIRLATMASI VE ÖNERİLER

Bir kaç gün sonra takvim yaparakları yine 17 Ağustos'u gösterecek...

Daha dün gibi 17 Ağustos depremi. O zaman doğan çocuklarımız bugün 21. yaşında yada diğer bir deyişle acılarımızın üzerinde 21 sene geçmiş. Kimi anasını, kimi babasını, kimi evladını, kimi ailesinin tamamını o depremle beraber sonsuzluğa uğurladı.

Öte yandan bazı vatandaşalrımız ya elini, ya kolunu bıraktı. Depremin maddi hasarları kısmen örtüldü, örtülmeye devam ediyor. Ama manevi kısmı...

Tabiri caiz ise hoca ile giden bir daha geri gelmedi. Bu vesile ölenlerimize rahmet o acıyı yüreğinde yaşayan her gün travma geçiren insanlarımıza da acil şifalar diliyor.

İşte asıl konu...

Deprem olduktan sonraki arama kurtarma çalışmaları değil. Deprem olduktan sonra arama kurtarmaya gerek kalmayacak çalışmalar.

Bu bağlamda konu ile ilgili olarak dün İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak konu ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Başkan Albayrak , Bursa'da henüz bir "Deprem Master Planı" yapılmadığına vurgu yaptı.

Ardından oluşan depremlere ve imar affına vurgu yaptı.

Mühendislik hizmeti almadan kaçak olarak üretilmiş yapıların süresiz olarak yasal hale getirilmiş olması, devletin sorumluluğunda olması gereken "can ve mal güvenliği" bir kenara atılmıştır. Diyerek eleştiride bulundu...

Eleştirisine şu şekilde devam etti:

"İmar Barışı" denen bu afla deprem güvenliği ve mühendislik mesleği hiçe sayılarak toplumun can ve mal güvenliği yapı sahibinin "beyanına" teslim edilmiştir.

Olası bir depremde insanlarımızın enkazın altında kalmaması için 7 başlıkta önerilerini sıraladı...

Önce meslek yasasının değişmesine vurgu yaptı, ardından ihtiyaçlara göre planlama yapılmalı dedi.

İmar barışından faydalanan kaçak yapılar bir an önce dönüşüme geçmeli dedi.

Yapı denetime vurgu yapan Albayrak, şantiye şefliğinde düzenleme yapılması şart dedi Albayrak.

Yapıyı tanımayan fakat işçi sağlığı ve İş güvenliği uzmanlık belgesine sahip olan insanların yapı alanında işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı olarak çalışmaları kabul edilemez. Farklı bir noktaya değindi.

Bursa'nın dinamiklerini de sürece dahil ederek Kentsel Dönüşüm Master planı ve Deprem Master planı hazırlanmalı, mevcut olan Ulaştırma Master Planı da dikkate alınarak bütünleşik olarak 1/100 000'lik İl Çevre Düzeni Planı vakit kaybedilmeden revize edilmelidir.

Diyerek önerilerini bitirdi.

Öneriler ciddiye alınır yada alınmaz. Ama depremin de en az Koronavirüs kadar ciddiye alınması ve topyekün mücadeleye girilmesi şart...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.