Hava Durumu

AK Parti bugün sahada...

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2020 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 07:54

Virüsün ortaya çıkmasıyla yavaşlayan siyaset tekrar ivme kazanmak için gün sayıyor.

Hatta iktidar partisi AK Parti açısında gün sayımı sona erdi diyebiliriz.

Bu bağlamda özellikle, partisini harekete geçiren yine AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Özellikle bayramdan önce video konferans yöntemi ile gerçekleşen il başkanları toplantısında Başkan Erdoğan'ın tekrar gönül seferberliği başlatıyoruz açıklamalarının ardından AK teşkilatlar hazırlıklarını tamamladı, Bursa özelinde teşkilat olarak bugün sahaya iniyor.

Efkan Ala, Atilla Ödünç ve Müfit Aydın'ın mazaretleri sebebiyle katılamayacağı programlarda, Hakan Çavuşoğlu ve Emine Yavuz Gözgeç Osmangazi'de, Mustafa Esgin Nilüfer'de, Osman Mesten Orhaneli'de, Refik Özen Yıldırım'da, Ahmet Kılıç İnegöl'de, Zafer Işık Orhangazi'de, Vildan Yılmaz Gürel Keles'te saat 13.00 ile 16.00 arası vatandaşlarla buluşacaklar, esnaf ziyareti yapacaklar.

Ziyaretlerde AK Parti'nin belediye başkanı olduğu ilçelerde, belediye ve ilçe başkanları Nilüfer'de ise ilçe başkanı ve belediye meclis üyeleri, milletvekillerine eşlik edecek.

Yenişehir, Büyükorhan, Harmancık, Mudanya, Gemlik, Kestel, Gürsu, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ziyaretlerinin de önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

Gerçekleşecek ziyaretlerin özeti ise; salgın başladıktan sonra AK camia ile seçmen

bir anlamda sosyal mesafeye uygun olarak hasret giderecekler.

MİLLETVEKİLLERİ ANKARA YOLCUSU

Salgın süreciyle beraber çalışmalarına ara veren TBMM çalışmalarına yarın kaldığı yerden başlayacak.

Normalleşme süreci ile beraber aynı anda başlayacak çalışmalara katılmak üzere milletvekilleri yarın sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara'ya gidecekler.

Milletvekilleri partilerinin grup toplantılarına katıldıktan sonra çalışmalarına kaldığı yerden devam edecekler.

Bu hafta gündemde çarşı ve mahalle bekçileri ile ilgili kanunla ilgili çalışmalar yapılacağını öğrendik.

YÖK "YÜKSEKÖĞRETİM SANAL FUARLARI"GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle bazı alışkanlıklarımızdan feragat ettik, bazı alışkanlıklarımızı yenisi ile ikame etmek durumunda kaldık.

Özellikle süreçle beraber bir çok ülke sınırlarını kapatıp dış dünyaya ile ilişkilerini sanal ortamdan devam ettiriyor.

Yine ekonominin önemli can suyu olan fuarlar ise bu noktada şekil değiştirmek üzere. Geçmişten beri gelen fuarların yerini ise sanal fuarlar almaya başladı.

Bu bağlamda gelişmiş ülkeler için önemli gelir kaynaklarından biri de eğitim ve öğretim faaliyetlerinden elde edilen gelirler bulunuyor.

Bu pastadan daha büyük pay alabilme adına da YÖK'te hareket geçti.

Bu bağlamda YÖK'ün kendi internet sitesinden yapmış olduğu açıklama dikkatimi çekti.

İşte o açıklama:

Yükseköğretim Kurulu küresel salgın müddetince kısıtlanan hareketliliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk yükseköğretiminin yurtdışında dijital ortamlarda da tanıtılabilmesini sağlamak için harekete geçti.

Bu kapsamda "Yükseköğretim Sanal Fuarları"nın yapılması için hazırlıklara başlandı.

Ülkemizdeki bütün yükseköğretim kurumlarının uluslararası platformlarda yabancı uyruklu öğrencilere tanıtımı amacıyla dijital ortamlarda gerçekleştirilecek olan Sanal fuarlar için üniversiteler diğer ilgili kamu kurumları ile de iş birliği içinde olacak.

Bu kapsamda üniversiteler, bünyelerindeki fakülteleri, programları ve öğrencilere sundukları bütün imkanları tanıtarak, eş zamanlı olarak yabancı uyruklu öğrencilerin kendi yetkilileri ile doğrudan iletişim halinde olmalarına imkân sağlayacak.

Bakalım bu fuarlar ülkemize neler kazandıracak?

Onu da şlerleyen süreçte göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.