Hava Durumu

AK Parti Bursa İl Kongresi ve verilen mesajlar...

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2021 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2021 08:21

Haftaya AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın 7. Olağan Kongresine katılarak başladık.Bu alışık olmadığımız bir durumdu
Genelde hafta sonu olan kongreler kısıtlamalardan dolayı hafta içine alındı.
Hatırlatmakta fayda var:
Kongrenin onur konukları arasında son Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Efkan Ala ve Leyla Şahin Usta yer aldı.
Daha önce bu köşeden defalarca kongreyle ilgili olarak yazı kaleme almıştık. O yazıların çoğunluğunda Gürkan'ın yönetimine ilişkin ipuçları vermiştik.
Kimler olabilir sorusuna kulis bilgileri ışığında cevap aramaya çalıştık.
Gerçek olan;
AK Parti'nin dünkü il kongresi 2023 ve 2024 hedefleri için oldukça önemliydi. Bu kongrede seçilen yönetim Bursa'yı önümüzdeki seçimlere götürecek olması açısından oldukça önemliydi.
Öte yandan Başkan Davut Gürkan'ın vereceği mesai daha çok önemliydi. Özellikle kopan halata atacağı düğüm AK Parti'nin kuruluş ruhunu yakalamasına vesile olacaktı. Öncesinde yapmış olduğu istişare toplantıları kuruluş felsefesine uygundu kırılan gönülleri toplamak için önemliydi.
Bunun yansıması dünkü kongreye de yansıdı.
Kuruluştan bugüne kadar geçen sürede görev yapan il başkanlarının mesajı barkovizyon ile verilmesi önemliydi.
Önceki dönem milletvekilleri, belediye başkanları yine önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de kongreye davet edilmesi ve orada bulunmaları da Gürkan'ın gönül kazanmadaki başarısı...

Gelelim konuşmalara;
İl Başkanı Davut Gürkan'ın konuşmasında "azalmadan çoğalacağız" ifadesi oldukça önemli.. Bu bir anlamda yeni dönemin manifestosu.
Gürkan'ın konuşmasında
"Ey Bursa'm rahat ol. Senin için uyumayanlar burada. Daha güzeli için çalışmaya devam edenler burada. Dün ve bugün olduğu gibi yarınlarında ak olacak. Bu teşkilat her zaman yanında olacak. Senin için buradayız. Aydınlık geleceğimiz için birlikte yol alacağız." sözleri de yönetim kuruluna yönelik mesajdı.
Daha çok çalışma, daha çok mesai, daha çok hizmet vurgusunu içeriyordu.
Öte yandan son Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcıları Leyla Şahin Usta ve Efkan Ala'nın konuşmalarına değinmeyeceğim. Onların konuşmalarını gazetemizin diğer sayfasında okuyabilirsiniz.
Ama video konferans yöntemi ile konuşma yapan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması oldukça önemli.

Erdoğan önemli mesajlar verdi.
O mesajlar içinde geçmişte kader birliği yaptığı bir nedenle AK Parti'ye küsen ve ayrılanlara yönelik "Partimizden şu veya bu nedenle uzaklaşmış, ayrılmış olan arkadaşlarımızı tekrar yeniden saflarımıza kazandıralım." ifadesi gelecek günlere ilişkin AK Parti politikalarının habercisi olabilir.
İlerleyen süreçte AK Parti'de politika yapan ayrılan başka partiye giren isimler partiye davet edilirse şaşırmamak lazım!.. Şimdi gelelim yönetim kurulu listesine;
Davut Gürkan başkanlığındaki yönetimde
Adnan Kurtuluş, Ali Sait Adiloğlu, Asuman Akçay Sakallı, Bilal Tutuş, Bünyamin Savaş Albayrak, Cemile Yiğit, Dergah Mansur Alkan, Dilek Yamakoğlu, Ebru Ahu, Engin Kökçıkaran, Erol Oruç, Fatma Şahin, Ferhat Erol, Feyza Şükran Hakyemez, Fuat Alpaslan, Gökhan Yıldız, Gülten Doğrul, Hasan Durmayaz, İrfan Akkaya, İzzet Şenocak, Kamil Bayramiç, Kemal Ermiş, Kevser Öztürk, Mahmut Kemal Bilgin, Mehmet Emin Kasapoğlu, Mehmet Fatih Özkul, Mehmet Refik Selik, Mustafa Kaymaz, Mustafa Yavuz, Mustafa Yıldırım, Nurettin Arif Kurtulmuşlar, Nurettin Özbağkıran, Oğuz Babacan, Orhan Aygün, Osman Doğruyol, Osman Öztürk , Osman Şahin, Salih Bahadır, Servet Kaynar, Setenay Asyat Yüksel Olguner, Sinan Kahraman, Süheyla Bülbül, Süleyman Son, Şahin Biba, Şakir Emin, Ufuk Ay, Ümmühan Fidan,Zehra Altınöz, Zeynep Höçük yer aldı.
Kongre ile ilgil diğer detayları da yarın kaleme almaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.