Hava Durumu

AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç'tan Bursa'ya ihale müjdeleri...

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2022 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2022 08:07

AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında 2021 yılının son konuğu AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ahmet Kılıç oldu. AK Parti'nin Bursa'da en genç fakat en çalışkan milletvekillerinden biri olan Ahmet Kılıç'ın öngörüleri oldukça önemliydi. Genç v deneyimli siyasetçi ile programımızda bir çok konuyu konuştuk.

Önce bütçeden başladık, ardından Bursa'nın yatırımları ve balkan coğrafyası ziyaretleri son olarak da ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme söylemine kadar.

Bugün köşemizde bu konulardan bir ikisine değineceğiz. İlerleyen günlerde de diğer konulara değiniriz.

Gelelim programdan ayrıntılara;

BÜTÇEDE ASLAN PAYI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA

Öncelikle Kılıç'la konuştuğumuz konu yaklaşık 2 ay gibi devam eden 2022 yılı bütçesi idi. Kılıç "2022 yılı bütçesinde en büyük payı 275 Milyar TL ile Milli Eğitim Bakanlığı aldı. Eğitim bizim olmazsa olmazımız" dedi.
Ardından Bursa ile ilgili girdiğimiz yıl ile ilgili müjde verdi.2022 yılında Bursa'da 24 okul ve 700 dersliğin ihalesinin yapılacağını ardından inşaatına başlanacağını ifade etti.

ZAMLI BURSLAR HESAPLARDA

Özellikle öğrencileri yakından ilgilendiren burs konusuna değinen Kılıç, yılbaşından önce 178 bin öğrencinin burslarının zamlı olarak hesaplarına yatırıldığını açıkladı. Kılıç'ın açıklamalarına göre yükseköğrenim öğrencilerine verilen burs miktarı 650 TL'den 850 TL'ye, yüksek lisans öğrencilerine verilen burs miktarı ise bin 300TL'den bin 700 TL'ye doktora öğrencilerine verilen burs miktarı da bin 950 TL'den 2 bin 550 TL'ye yükseltilmiş.
Bu da akmasa damlar mantığı ile bakınca iyi bir rakam.
Buna paralel olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesinin 22 milyar TL olduğunu bu bütçeden Bursa'nın payına düşeni şu sözlerle açıklayan Kılıç" Biri Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsüne diğeri de Orhangazi Yurdunun bulunduğu alana 500'er kişilik iki yurt yapılacak. Yine Gemlik stadyumuna suni çim saha yapılacak" dedi.
Bunlar öne çıkanlar...

BURSA DEVLET HASTANESİ'NİN İHALESİ 2022'DE GERÇEKLEŞECEK

Önümüzdeki yıl içerisinde DSİ tarafından 47 ihale gerçekleşeceğini de bizlerle paylaşan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç programımızda sağlık yatırımlarına da şu sözlerle değindi. "Bursa'nın en eski hastanelerinden biri olan Memleket Hastanesi'nin rölevelerinin onaylandığını 2022 yılında ihalesinin gerçekleşeceğini ve inşaatına başlayacağız. Yine Spastik çocuk hastanesi ve 150 ünitelik Murat Hüdavendigar Diş Hastanesi ihaleleri gerçekleşecek ve inşaatlarına bir an önce başlanacak" dedi.
Kısaca içine girdiğimiz yılda kentimizin bir çok sorunu çözülecek üstüne üstelik halkın en büyük beklentilerinden olan Bursa Devlet Hastanesi 2022 yılı sonu veya en geç 2023 yılının ilk çeyreğinde tekrar hizmet vermeye başlamış olacak.
Benim buradan kişisel tavsiyem eski Tıp Fakültesi binasının oraya yapılacak diş hastanesinde bazı polikliniklerin de hizmet vermesi. Misal Yüksek İhtisas hastanesine bağlı olarak buraya bir kaç dalda poliklinik hizmeti verilebilir.
Vekil Kılıç ile bunun dışında konuştuğumuz bir kaç önemli konu daha var özellikle Balkanlarla ilgili onu da ilerleyen günlerde kaleme alırız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.