Hava Durumu

AK Parti'de dağ ilçelerinde değişim olur mu?

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2020 08:05

AK Parti'de kongre takvimi İl Başkanı Ayhan Salman'ın geçen hafta başkanlar toplantısı sonrası genel merkezle yapmış olduğu görüşmeler sonrası onaylarını alarak belli oldu.
Kongre takvimi daha önce ifade ettiğimiz gibi dağ ilçelerinden başlayacak.
İlk kongre 29 Şubat Cumartesi Orhaneli'de başlayacak ardından aynı gün Büyükorhan'da devam edecek.
1 Mart Pazar günü ise önce Harmancık ardından Keles ilçe kongresi gerçekleşecek.

Şimdi asıl merak edilen ise kimlerin devam edip veya etmeyeceği...
Önce Keles'ten başlayacak olursak olağanüstü durum olmaz ise mevcut başkan Özcan Yeni'nin devam edeceğini rahatlıkla ifade edebiliriz. İlçe başkanı ile Belediye Başkanı Mehmet Keskin arasındaki uyum oldukça iyi.
Öte yandan Harmancık açısından değerlendirdiğimizde ise benzer bir durum burada da geçerli İlçe Başkanı Yakup Bayram ilçede sevilen bir isim Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ile de arası oldukça iyi.
Bizim kanaatimiz Bayram'ın da yoluna devam edeceği yönünde.
Diğer bir dağ ilçesi Orhaneli de ise mevcut başkan Ramazan Turhan'ın devam edeceğini düşünüyorum. Büyükorhan'da da Kamil Turhan'ın devam etmemesi sürpriz sayılır. Bu dört ilçe başkanın ortak özelliği atanmış olması...
Kendilerinden önceki üç ilçe başkanı belediye başkan adayı olmak için istifa etmiş dört isimden üçü aday gösterilmiş ve belediye başkanı seçilmişti.
İlerleyen günlerde diğer ilçeler ile süreci değerlendirmeye devam edeceğiz.

AYDIN'DAN HES ZİYARETLERİ

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yunus Aydın'la daha önce AS TV'de yapmış olduğumuz programda Karadeniz'de HES santral yapacaklarını duyurmuştuk.
OSB'lerin de olmazsa olmaz iki enerji kaynağı var. İlki elektrik diğeri de doğalgaz.
Elektrik üretimi için son yıllarda HES ve RES revaçta.

Aydın, santral için düğmeye bastı.
Hafta sonu Uludağ OSB danışmanı Nurettin Avcı'yı da yanına alarak önce Karadeniz'den başlayarak Erzurum'a kadar bölgedeki bulunan HES'leri ziyaret ettiler. Bu ziyarete Karadeniz'de kentimizin tanıdığı iki isim Murat Ünal ve Ümit Can da dahil oldu.
Gittikleri yerde hatıra fotoğrafı çektiren grup ilerleyen günlerde çalışmalarına başlayacakaları HES hakkında da bilgi sahibi oldular.

GÜLMEZ'DEN AKKUŞ'A ELEŞTİRİLER...

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programına CHP İl başkan adayı Erol Gülmez'i konuk ettik. Gülmez'le neden aday olduğunu ve yapacağı projeleri konuştuk.
Gülmez öncelikle şunu net ifade ediyor.Ben görev sürem boyunca sadece il başkanı olarak görev yapacağım. Ardından da ilave ediyor sadece bir dönem için değil iki dönem için. Akkuş yönetiminden neden istifa ettiniz sorusuna ise" Akkuş'la beraber yola çıktığımızda sayın Akkuş hiçbir yere aday olmayacağını beyan etmişti.
Genel seçimler böyle geçti, ama yerel seçimlerde Akkuş aday olmak için çok uğraştı son ana kadar da umudunu korudu. Bu süreçte hem aday hem de il başkanı gibi davrandı.Bu da etik olmadığı için istifa ettim." dedi.
Hatırlatmakta fayda var Akkuş'un asil ve yedek yönetiminden birçok isim istifa etti.
Akkuş'u yerel seçim sürecinde başarısız bulan Gülmez Bozbey'le Akkuş arasında yaşananlara dikkat çekti. Öte yandan ben başkan seçilirsen küsen tüm partililerimizi kucaklayacağım dedi. Öte yandan başkan seçilmesi halinde Bozbey'in de istemesi durumunda kendisine partide çalışmalarını yürütmesi için bir oda tahsis edecekmiş.
Neticede Gülmez seçimi kazanacağına inanıyor.
Ama son kararı CHP delegasyonu verecek.
Biz de tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.