Hava Durumu

AK Parti'de hangi ilçe başkanları değişmez?

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2019 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 08:44

İktidar partisi AK Parti'de muhtemelen bugün, yarın kongre takvimi açıklanacak. Daha önceki yazımızda önceki dönemlerde görev yapmış bazı belediye başkanlarının bu dönem ilçe başkanı olabileceğini kaleme almıştık.
Şimdi bugün de hangi ilçe başkanlarının değişmeyeceğini kaleme alalım. Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre bir önceki mahalli seçimlerde yüzde 50'yi aşarak ilçelerinde seçimini kazanan Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçe başkanlarının değişmeyeceği tahmin ediliyor. Kendileri istemedikçe...


Diğer bir neden de Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçe başkanlarının da yerel seçim süreci ile göreve yeni başlamaları ve girdikleri seçimden başarılı çıkmaları da değiştirilmemesi için bir etken.
Öte yandan bunun dışında İnegöl İlçe Başkanı'nın da değişmesi beklenmiyor.

Yine AK Parti'nin elinde olup ana muhalefet partisine geçen Gemlik'te ise Yaşar İslam'ın istifasının ardından başkanlık makamına yeni atama yapıldığı için değişim olmaz diyenlerin sayısı fazla.
Öte yandan Osmangazi'de yapmış olduğu çalışmalarla belediye başkanlığını üçüncü kez partisinin hem bu ilçeyi hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmasında etkili olan Ufuk Cömez'in de değişmesi beklenmiyor.
Değişimlerin oldukça dar ya da diğer bir deyişle en fazla mevcut ilçelerin yarısında kalacağı tahmin ediliyor.
Ama bu siyaset...
Neyin ne zaman olacağı hiç belli olmaz.
Bekleyip, görelim...

TBMM AÇILIYOR...

Yaklaşık 2,5 aylık tatilin ardından TBMM' nin yeni yasama yılı bugün başlayacak. Bundan dolayı da tüm milletvekilleri gibi Bursa milletvekilleri de Ankara yolunda.
Özellikle şunu net ifade etmek gerekir: TBMM tatile girmesine rağmen bazı milletvekilleri hiç tatile girmedi. İktidarı ve muhalefeti ile halkın içinde olmaya çalıştılar.
Bunun dışında bazı milletvekilleri de çok kısa süre için Bursa'ya geldiler. Tabiri caiz ise ya günübirlik ya da hafta sonu için.
Umarım günübirlik veya hafta sonu için Bursa'ya gelen milletvekillerini yeni yasama döneminde Bursa'da daha çok görürüz.


Bir önceki yasama yılında gerçekleşmeyen Bursa milletvekillerinin toplanması umarım bu dönem gerçekleşir.
Özellikle bu bağlamda Bursa'nın temel sorunu olan ve kaynak aranan şehir içi metro ulaşımı, T2 hattı, YHT ve dağ yolu ile ilgili çlışmalar bu dönem hızlanır...

ANA MUHALEFET ABANT'TA, İKTİDAR KIZILCAHAMAM'DA KAMPA GİRİYOR...

Geçen hafta içinde ana muhalefet partisinin Abant kampını bu köşeden kaleme almıştık. Bugün de iktidar partisi AK Parti'nin kampndan bahsedelim.
AK Parti'nin geleneksel hale getirdiği değerlendirme ve istişare kampı 29. kez düzenlenecek.


Düzenlendiği yer Ankara Kızılcahamam tarih olarak 4-6 Ekim tarihleri arası olacak. Açılış ve kapanış ko-nuşmalarını Cumhur- başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı kampta, AK Parti genel başkan yardımcıları ve kabine üyelerinin birer sunum yapması bekleniyor.
AK Parti kadroları, bu kampta da 2023 hedeflerini ele alacak.
Kamptan sonra kabine değişikliğinin gündeme gelmesi bekleniyor.
Biz süreci takip etmeye devam edelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.