Hava Durumu

AK Parti'de iki ilçede yönetim tamam, listelerdeki detay...

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 07:56

Bundan bir kaç ay önce yazılarımızda ana konu AK Parti'nin kongreleri idi. Yapılan istişareler sonucu İnegöl, Nilüfer ve Kestel ilçe başkanlarının değiştirilmesine karar verilmiş yerine gelecek isimler açıklanmıştı.

Pandemi ile beraber kongreler ileri bir tarihe ertelenince müstakbel ilçe başkanlarının ataması kongreler beklenmeden gerçekleşmişti.

Bu bağlamda geçen hafta içinde Kestel ve İnegöl'de yeni yönetimler genel merkezin onayının ardından işbaşı yapmıştı.

Sırada Nilüfer kalmıştı.

Nilüfer İlçe Başkanlığı görevine atanan Eşref Kurem beklenmeyen durumlardan dolayı yönetimini biraz daha geç hazırlamak durumunda kaldı.

O hazırlıklar bitti, açıklamada dün gerçekleşti.

Kurem'in yeni yönetimi genel merkezden onay aldı.

Sosyal medyadan da duyuruldu.

Yeni yönetimde, önceki yönetimde isimler olduğu gibi, geçmişte HAS Parti'de siyaset yapan Ali Mollasalih'in yönetiminde yer alan Mustafa Süngü gibi isimlerde bulunuyor.

Başkan Kurem'in asıl ve yedek ayrımı yapmadan açıkladığı yönetim kurulu alfabetik sıraya göreşu isimlerden oluşuyor.

Abdurrrahman Erşen, Akif Karaoğlu, Ali Dinçbaş, Anzelha Nazlı Tan, Asiye Bayram, Batuhan Barutçu, Bayram Ali Sayın, Bilgin Şakir Tiryaki, Dilara Yavuz, Fahrettin Altunkaya, Fatoş Şahintürk, Fecri Bilgin, Furkan Alparslan, Gülizar Aras, Hatice Gülşah Akat, Hüseyin Tuğrul, Mehmet Çağrı Ak, Mert Yıldız, Mustafa Süngü, Nuri Uğurlu, Onur Boztürk, Ömer Furkan Durmaz, Serdal Aktaş, Şeyma Karaatay, Tuğba Er, Tuncay Yaman, Vedat Okan Yıldız, Volkan Bahadır Koçak, Yavuz Demir.

Öte yandan sürpriz bir gelişme ise Mudanya'da yaşandı. AK Parti mevcut başkan İnci Söğütlü ile devam edeceğini daha önce açıklamıştı.

Fakat kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Söğütlü yönetim kurulunda bazı isimlerle düşünce ayrılığı yaşıyordu.

İşte bu nedenden dolayı Söğütlü'nün yeniden ataması gerçekleşti. Söğütlü de çalışacağı yeni yönetim kurulu belirledi.

Söğütlü de yönetim kurulunu önceki akşam geç saatlerde sosyal medyadan açıkladı. Söğütlü'nün başkanlığından açıklanan 20 asil 10 yedek isim şu isimlerden oluştu.

Ahmet Öztürk, Ayşe Sancar, Ercan Kırcalı, Ersin Memi,Hasan Kırcalı, Hayriye Şenyüz, Mehmet Baysan, Mehmet Bulut, Murat Yüksel, Nilgün Akengin, Orhan Uysal, Osman Çevdir, Ömer Tantekin, Ramazan Bakır,Rıdvan Sakin, Turgay Demirci,Turgay Sayar, Yavuz Bayraktar, Zafer Sayar asıl yönetimde yer alırken Adem Bayraktar, Celal Yıldırım, Erhan Yılmaz, Halil Boydak, Halil Kaya, İlyas Öztürk, Mehmet Emin Belkan, Murat Ünsal, Mustafa Güzel, Veli Aydın da yedek yönetim kurulunda yer aldı. Söğütlü'nün yönetimde dikkat çeken ayrıntı benzer soy isimlilerin bulunması...

Bizim asıl merak ettiğimiz ise kongre sürecinde bu isimlerle devam edilip, edilmeyeceği...

Bekleyip, görelim...

VAKALARIN ARTIŞ SEBEBİ NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalrını her gün merakla bekleyen ve takip edenlerdeniz. Bu süreçte açıklayacağı her veri geleceğimiz belirlerlerken yol haritasında önemli bir etken olacak.

Bakan Koca'nın 4 Mayıs tarihinde açıkladığı verilere göre yeni vaka sayısı bin 614 iken 5 Mayıs tarihindw bu sayı 1832'ye çıktı. Evet test sayısında bir artış var. yüzdesel olarak düşüş olmasına rağmen sayı olarak artmış...

Ama bu artış ister istemez bizi endişelendirdi aklımıza da ilk sokağa çıkma yasağının açıklandığı tarih geldi.

İnsanlarımız o gece alışveriş merkezlerine akın etmişti.

Bu artış ondan olabilir mi diye düşünmeden edemedik. Umarım ondan değildir. Vaka sayılarımız her geçen gün geriye gider...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.