Hava Durumu

AK Parti'de ilçe başkanları toplantısı ve e-temayül...

Yazının Giriş Tarihi: 07.11.2018 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 08:36

Yerel seçim sürecine ilişkin başkan ve belediye meclis üyesi aday adayı başvurularını önceki gün almaya başlayan AK Parti'de hareketlilik fazlasıyla devam ediyor.
Bu bağlamda dün de 17 ilçenin ilçe başkanları ile İl Başkanı Ayhan Salman toplantıda buluştu. Yerel seçim süreci başta olmak üzere istifa süreci ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
Öte yandan başkan adaylarının başvurularını almaya başlayan AK Parti teşkilatlarında bu sene farklı bir temayül yoklaması uygulanacak. O uygulamanın adı "e-temayül".
Gerçekleşecek temayülün 18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleşti-rilmesi planlanıyor.
Bu uygulama ile 3 ton kağıt tasarrufu yapılması planlanıyor.
Bu arada mevcut belediye başkanlarının adaylık için müracaatları alınmayacak. Ancak temayüle katılacaklar.
Mevcut başkanlar aday gösterilecek olurlarsa kendilerine tebliğ edilmiş olacak.
Bu arada e-temayül uygulaması şu şekilde gerçekleşecek:
Genel merkezden gelen komisyon başkanı ve üyeleri kimlik kartları karşılığında manyetik kartları dağıtacak, bu kartlar kişiye değil ilçeye uyarlı olacak.
Belediye başkanlığı ile ilgili "Alternatif olarak kimi yazarsınız" diye de yoklamada bir soru sorulacak. Bu soruya, oy kullanacak teşkilat mensubu dilediği kişinin ismini yazabilecek.
Bu arada ilçe seçim kurullarını listelerin teslim edilmesinin de Şubat 2019 içinde olması bekleniyor. Kısaca AK Parti'de listelerin netleşmesi 2019 Şubat tarihinde olmuş olacak. Bekleyip, takip edelim...

BAHADIR, ANKARA YOLCUSU...

Yerel seçim startını vermek için gün sayan partilerden biri de İYİ Parti.
Partinin yeniden yapılanma süreci bitti.
Sırada sahaya inme aşaması var.
Ama öncesinde İYİ Parti il başkanlarının Ankara buluşması var. Yerel seçimlere hazırlık aşamasında olan İYİ Parti'nin 81 il başkanı Ankara'da buluşacaklar.
Yahya Bahadır da toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gidecek.
Yerel seçimler öncesi bu buluşmada partinin seçim stratejisi de ortaya konulmuş olacak. Bu arada Bursa İl Başkanı Bahadır, eğitimlerden sonra bir gün daha Ankara'da kalacak.
Ankara'da kalış sebebi Bursa'dan gelecek dört eğitimcinin parti içi eğitim toplantılarına katılacak olması. Bahadır'ın da bunlara başkanlık etmesi. Görünen o ki önümüzdeki haftadan itibaren İYİ Parti kurmayları seçim startını vermiş olacak.
Bize de takip etmek düşer...

MECLİS ÜYELERİ TEKRAR ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?

Yerel seçimlerde partilerin belediye başkanlarının kimler olacağı merak ediliyor. Asıl merak edilmesi gereken ise mevcut belediye meclis üyelerinden kaçının tekrar aday gösterileceği.
İşte bu noktada yerel meclislerde temsil edilen farklı siyasi partilerden belediye meclis üyelerinin İYİ Parti dışındakilerin aday gösterilme olasılığı oldukça zayıf.
Bu oranın AK Parti'de yüzde otuzlar civarında olacağını tahmin ediyorum.
Öte yandan bu oran CHP'de daha düşük kalacak diye düşünüyorum.
Yine de bekleyip takip edelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.