Hava Durumu

AK Parti'de kongreler sona erdi...

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2020 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2020 08:15

Hafta sonu AK Parti açısından oldukça hareketli idi.

Bu bağlamda ilçe kongrelerini bitiren AK Parti'de gözler bu ay içinde yapılması planlanan il kongresine çevrilmiş durumda.

Hal böyle olunca akıllarda yanıtı aranan soru şu. Mevcut Başkan Ayhan Salman, yoluna devam edecek mi?

Etmez ise muhtemel il başkanı adayları kim yada kimler.olacak?

AK Parti kurmayları bu sorunun yanıtını ilerleyen günlerde verecekler.

Ama kulağımıza gelen bilgiler arasında eğer mevcut başkan değişirse yeni başkanın yaşının 50'den küçük olacağı birisi olacağı iddia ediliyor.

Diğer bir iddia ise müstakbel başkan adayları ile ilgili...

Başkan adayları havuzu içinde Önder Matlı, Tahsin Kara, Ali Mollasalih, Şevket Orhan ve Ali Yılmaz gibi isimlerin bulunduğunu ifade edelim..

Bunun yanı sıra mevcut yönetimden 40-50 yaş arası daha önce ilçe yönetimlerinde görev almış bir ismin de adı başkanlık kulislerinde geçmeye başladı.

Bunun dışında ismi şimdilik bizde saklı olan bir kaç isim daha olduğunu biliyorum.

Buradaki anahtar soru Ayhan Salman'la genel merkezin devam edip etmeyeceği yönündeki vereceği karar.

Genel Merkez Salman'la devam etmez ise diğer olasılıklar konuşulacak. Yoksa tüm konuşmalar askıda kalır.

Değişir mi diye soranlara şunu net olarak ifade edebiliriz. Değişme ve değişmeme oranı birbirine yakın.

Ama değişirse de sürpriz sayılmamalı...

Biz süreci takip etmeye devam edelim...

AK Parti Osmangazi İlçe Kongresi'ndeki detay...

Hafta sonu cumartesi günü gerçekleşen AK Parti Osmangazi İlçe Kongresi'nde Ufuk Cömez güven tazeledi desek daha doğru olacak.

Yeni yönetim kurulunda önceki yönetimde görev alan 9 isim yer almaz iken 2 isim de asil yönetimden yedek yönetime yazılmış durumda

Öte yandan yine yedeklerde görev yapan iki isimde asil yönetime yazılmış durumda.

Bu arada kongredeki en önemli detaylardan biri de kürsüde ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in önünde Türk ve Azerbeycan bayraklarının yan yana bulunması da gözlerden kaçmadı.

Cömez ve yeni yönetimi dün sabah namazını Ulucami'de idrak ettikten sonra, Osmangazi ve Orhangazi Han'ın türbelerini ziyaret ederek resmen olmasa da fiilen görevlerine başlamış oldu.

Gelelim listeye:

Ufuk Cömez, Ali Çelen, Ayşe Bayram, Asiye Akça, Buket Bulut Geçgil, Emel İzen Varan, Erdem Gülşen, Erkan Er, Erol Öztürk, Filiz Yılmaz, Gamze Diyaroğlu, Hatice Halil, İslam Muröz, Kenan Gür, Kenan Kara, Mehmet Doğrul, Mehmet Fatih Koç, Metin Kor, Mezher Aykut, Mücahit Erkeş, Nihat Gül, Oktay Alpsoy, Ömer İşleyen, Ömer Kocakuşak, Sadullah Ergen, Serdar Yeşil, Suat Öztürk, Tuba Ereme, Zakir Öztaş asil listede yer aldı.

Yedek yönetim kurulunda ise,

Salih Aydın, Murat Haktenli, Zişan Kıyıcıoğlu, Önder Sak, Oğuzhan Çağatay, Feridun Kaya, Ramazan Parlak, Gülkız Demirel, Murat Çekiç, İbrahim Tokaç, Tuğçe Bağcı, Ramazan Koçak, Ömer Çetin, Mehmet Arı, İsmail Havuz yer aldı.

Geçen dönem yönetimde yer alıp da bu dönem yer almayan isimler şunlar:

Mustafa Ateş, Hüseyin Kul, Hamit Şenocak, Veysel Saltun, Mustafa Çay, Yusuf Calayir, Erol Vural, Yunus Bayrak, Sedat Şirin.

BURSA'DA GÖREV YAPAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR GÜRSU ADRENALİN PARK'TA STRES ATTI

Cumartesi günü AK Parti Osmangazi İlçe Kongresi vardı. Önce bu kongreye katılan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık kongrenin ardından Gürsu Adrenalin Parkta stresten uzak doğayla iç içe bir güne evsahiplği yaptılar.

İkilinin davetine önceki dönem milletvekili veGıda ve Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Yakup Canbolat başta olmak üzere Bursa'da ve Gürsu'da görev yapan üst düzey bürokratlar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.