Hava Durumu

AK Parti'de kongrelerde son düzlüğe girildi...

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2020 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 08:22

İktidar olmak zordur. Zor olan ise mevcut durumu korumak ve ilerletebilmektir. Bu bağlamda kuruluduğu tarihten itibaren girdiği tüm seçimlerde birinci parti olarak çıkan AK Parti bu birinciliğini pekiştirme adına çalışmalarını sürdürüyor.

Malum son yerel seçimlerde Ankara, Antalya, İstanbul gibi büyük şehirlerde seçimi Millet İttifakı'nın CHP'li adaylarına kaptıran AK parti şimdiden gelecek seçimlere bu yerleri almanın hesabını yapıyor.

Bunun da ilk hamlesi de teşkilat seçimleri...

Bu bağlamda ülke genelinde ilçe seçimleri devam ediyor. Önümüzdeki ay içinde il başkanlığı seçimleri başlayacak. AK Parti kurmayları bu noktada hata etmeme adına kılı kırk yarıyorlar.

Bunun da sebepleri arasında önceki yıllarda omuz omuza beraber siyaset yaptıkları bazı isimlerin kendi içlerinden ayrılıp yeni siyasi parti kurmaları.

Yeni sitemde bir oyun bile çok büyük önemi var.

Kongrelere bu açıdan baktığımızda yenilenmenin dışında birlik ve beraberliği sağlayacak aday ve yönetimlerden oluşması şart.

Bursa özelinde ise pandemiden önce devam edilecekler listesinde isimlerde sadece Orhangazi 'de değişim yaşandı.

Diğer adaylarla yola devam ediliyor...

Zaman zaman bazı isimlerin adaylıkları söz konusu olsa da parti tüzüğü gereği yüzde belirli imza şartı sağlanamadığı için adaylıkları kulisten öne geçemiyor.Sinan Şentürk'ün adaylığı yeterli imza toplayamadığı için divan tarafındna reddedildi...

Gelelim bu haftaya;

Bu hafta üç kongre var.

Yıldırım, Osmangazi ve Orhangazi...

Bu ilçeler arasında en rahat olanı Osmangazi...

Ufuk Cömez liste hazırlıklarına devam ediyor. İlçe yönetimine girmek için 100 civarında müracat var. Yeni yönetim kurulundan edindiğimiz bilgilere göre mevcut yönetimden 15 ismin devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan yine mevcut yönetimden bazı isimlerin il yönetimine girmek istedikleri de kulağımıza gelen bilgiler arasında.

Bunların yanı sıra Yıldırım'da da çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan geçen hafta içinde Orhangazi'de Fahrettin Uludağ'ın yerine Hakan Ulusu'da karar kılan ismi geçen diğer adayların kongre günü aday olup olmayacağı merak ediliyor.

Bu soruların yanıtları bu hafta sonunda belli olmuş olacak. ondan sonra belli olacak konulardan biri de yeni il başkanının kim olacağı konusuna geliyor.

AK Parti kurmayları mevcut başkan Ayhan Salman ile mi devam edecek yoksa yeni bir isim ile onu da zaman gösterecek...

BİR GÜN HERKES ESKİ SİYASETÇİ OLACAK

Kulakları çınlasın İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun siyaset yapanlar için meşhur sözü vardır. "Birgün herkes eski siyasetçi olacak"

Gerçekten de öyle aklımın erdiği itibarı ile bir çok yerel ve genel seçim izledim, takip ettim gördüm.

Nice referandumlar geçirdik, nice kampanyalar gördük. Bugün tabelaları bile kalmayan siyasi partiler mevcut.

İşte 12 Eylül sonrası kurulan bir dönem de TBMM'de temsil edilen horoz partisi yada diğer adıyla MDP keza Halkçı Parti, yine daha sonraları kurulan saman alevi gibi parlayan Yeni Demokrası Hareketi aklıma ilk gelenler...

Şimdi yaşı 50 civarında olanlara sormak lazım...

Kurulan bu siyasi partilerin Bursa'daki il başkanlarını hatırlayanlar var mı?

Ya da aklınızda kalan bu siyasi partlerde görev yapmış kaç milletvekili ve il, yada ilçe başkanı var...

Bu soruya yanıt verirken muhtemelen bir çoğumuz hatırlamaya çalışacak, belki sınırlı sayıda bir kaç isim sayabilecek. Muhtemelen de hatırlamayacak.

Ama hatırlanacakara arasında,

Faruk Çelik, Turhan Tayan, Feridun Pehlivan, Merhum Mehmet Gedik, Mustafa Bayrak, Bener Özcan bu isimler bir çok Bursalı'nın hafızasında yer edinmiştir.

O zaman gerçek olan şu: Siyasiler bir gün o koltukları boşalttıkları zaman kentlinin belleğinde yer edinmiş ise gerçekten başarılı olmuştur.

Yoksa o zaman sadece koltukta görev yapmıştır.

Mühim olan da zaten akılda kalabilmek değil mi?

Sevgili okurlar...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.