Hava Durumu

AK Parti'de muhtemel meclis adayları

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 08:21

AK Parti'de meclis üyelikleri ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor. Geçen hafta içinde önce mülakat ardından ön 90 kişilik listeyi oluşturan kurmaylar şimdi de ilk 45 kişilik listeyi oluşturmaya çalışıyorlar.
Bu bağlamda tek merak edilen Cumhur İttifakı'nın partileri AK Parti ve MHP seçime ayrı ayrı mı girecek yoksa beraber ortak liste mi çıkaracaklar?
Eğer iki siyasi parti ayrı ayrı liste çıkarması durumunda Osmangazi İlçesi'nde şu isimlerin listede olması bekleniyor.
Mevcut belediye meclis üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız'ın tekrar belediye meclis listelerinin en üst sıralarında yer alması bekleniyor.
Öte yandan Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kurt ile Gençlik Kolları Başkanı Hakan Köprülüoğulları'nın da listede yer alması kesin gibi.
Öte yandan yine meclis listelerinde olması beklenen muhtemel isimler arasında Zeki Eker ve milletvekili aday listelerinde yer alan Arif Çelenk'in de yer alması bekleniyor.
İl yönetiminden istifa eden Aslıhan Köse'nin de Osmangazi listesinde yer alacağı bilgisi kulislerde konuşuluyor.
Bu arada, mevcut belediye meclis üyesi Abdullah Dikel'in de devam etmesi sürpriz sayılmaz.
Dağ yöresinden Yüksel Yaşar'ın da listelerde yer bulacağını ifade edebiliriz.
Bu arada Yıldırım'da listelerde yer almasına kesin gözüyle bakılan isimler arasında Feridun Özyüksel, Şükrü Köse, Ali Mollasalih, Yaşar Elmas isimleri kulislerde konuşuluyor.
Keles'te ise kontenjan adayı olarak Ali Mersin meclis listesinde Ahmet Akbey ve yine kadın aday olarak iki ismin kesine yakın yer alacağını ifade edebiliriz.

SP'DE ADAYLAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI

Özellikle bu dönem en fazla hareketli olan partilerden biri SP. Gemlik'te Adnan Bıyıklı'yı açıklayan SP kurmayları ardından Yenişehir'de Mehmet Kaya'yı açıkladı.
Merak edilen İznik ve Orhaneli'de aday tespit çalışmalarını sürdüren SP'liler İnegöl için mevcut ilçe başkanı Hasan Eroğlu'da karar kıldılar.
Yıldırım ve Gürsu'nun ilerleyen günler içinde kamuoyuna açıklanacağını bu köşeden aktarmış olalım.
İznik'te ise Ali Çil'in son anda teklifi kabul etmediğini de bu köşeden duyurmuş olalım.
Osmangazi'de bu dönem Gökhan Gerçek ile tekrar seçimlere gidecek SP'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayının Selim Sait Terzioğlu olması bekleniyor.

BUDO VE HAL'DE İNDİRİM GÜNLERİ

Zaman zaman bu köşeden hep zam haberlerini aktardığımız oldu. Bu bağlamda geçen ay sebzede yaşanan fiyat artışı gerçekten yüksekti.
Bu artışlar aile bütçesine önemli yük getirdi. Şimdi sırada indirim haberi var.
Bu indirimin bir kısmı belirli iş grubunu ilgilendirirken diğeri de toplumun tamamını ilgilendiriyor.
İndirimler belirli bir süreliğine de olsa önemli. Hal'de özellikle indirim miktarı oldukça yüksek oranda. O indirim tutarları şöyle:
Araçlarıyla hale giren pazarcı esnafı geçmişte 5 TL ödeyenler 1 TL, 7 TL ödeyenler 2 TL, 10 TL ödeyenler 3 TL, 15 TL ödeyenler 4 TL, 20 TL ödeyenler ise 5 TL giriş ücreti ödeyecek.
Diğer indirim ise BUDO'da 31 Mart'a kadar geçerli olacak. O indirimde bir bilet alana 2.bilet yüzde elli indirimli gerçekleşecek.
Bu iki indirim de bütçelere küçük ama önemli katkı...
Darısı tüm hizmet ve ürünlere....
Emeği geçenleri bizler de tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.