Hava Durumu

AK Parti'de müstakbel başkan adayları belli oldu...

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2020 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2020 08:04

Ayhan Salman'ın yeni dönemde aday olmayacağının kendisine tebliğ edilmesinin ardından il başkanının kim olacağı merak ediliyordu.

Bir de araya salgının pik yapması girince bu arayış biraz daha uzadı. Bu köşeden takip edenler bilir.

Dün bu arayışın ilk ayağı sona erdi. Ankara'ya çağrılacak isimler belli oldu.

Takip edeler bilir;

İl başkanlığı için ismi geçenler arasında Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, yine önceki dönem il yöneticilerinden Mustafa Yavuz mevcut il yöneticisi il gençlik kolu önceki dönem başkanlarından Gökay Bilir yine il eski yöneticisi ve Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan'ın ismini geçtiğini bu köşeden yazmıştık.

Bu isimlerin yanı sıra önceki dönem il yöneticilerinden Nazım Maral ve MÜSİAD Bursa Şube Bursa Kent Konseyi önceki dönem Başkanı Hasan Çepni de görüşmenin yapılacağı İstanbul'da Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen Huber Köşkü'ne çağrılan isimler oldu.

Adayların ortak özellikleri beş ismin daha önce il yönetiminde görev yaptıkları. Mustafa Yavuz, Nazım Maral ve Ali Yılmaz Sedat Yalçın yönetiminde görev yaparken,

Davut Gürkan da Cemalettin Torun yönetiminde görev aldı. Gökay Bilir de mevcut başkan Ayhan Salman'ın yönetiminde görev yapıyor.

Bunu yanı sıra;

Mustafa Yavuz, Davut Gürkan ve Nazım Maral'ın ortak özellikleri Bursa İmam Hatip Lisesi mezunu olmaları.

Yine Mustafa Yavuz ile Davut Gürkan'ın aynı zamanda aynı yönetimlerde geçmişte BİHMED yönetiminde bulunduğunu hatırlatalım.

Öbür taraftan Ali Yılmaz'ın geçmişte MGV'lerin üniversite sorumlularının kurduğu Cihannüma'nın Bursa temsilciliğini yaptığını da hatırlatalım. Yılmaz geçmişte üniversite de ders veren bir isim...

Yine meslek anlamında baktığımızda Ali Yılmaz ve Gökay Bilir mühendis işadamı, Hasan çepni, Eğitimci işadamı Davut Gürkan fabrika sahibi , Nazım Maral yerel medya sahibi Mustafa Yavuz da avukat olarak görev yapıyor.

Görüşmelerin bugün saat 14.00 itibari ile başlayıp en geç 15.30'a kadar bitirilmesi bekleniyor.

Bakalım yarın bu beş isimden hangisi müstakbel il başkanı sıfatıyla Bursa'ya dönecek?

Hep beraber bekleyip, görelim...

AK PARTİ'DE KANDEMİR BÜYÜK İLÇELERLE TOPLANIYOR

AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir pandemi döneminde çalışmalarına aralıksız devam eden bir isim. Kandemir, bugün önce Bursa'dan İstanbul'a gidecek müstakbel adayları ile görüşme yapacak. Ardından yeni dönemdeki başkanı belirleyecek.

Sonrasında ise 15.30'da nüfusu 100 bini geçen ilçe başkanlarıyla video konferans yönetmiyle toplantıda buluşacak.

Genel değerlendirmenin yapılacağı toplantıda 2020 yılı faaliyetleri masaya yatırılırken 2021 yılı hedeflerini konuşulması bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN AZERBEYCAN'A ANLAMLI DESTEK

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 yıldır Ermeni işgali altında bulunan toprakların kazanılması sonrası Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de idi.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başkentin ünlü Azadlık Meydanı'nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı. . Bayram havasına bizler de ekran karşısında şahitlik ettik.

Bu arada Azerbeycan'ın bu mücadelede 2 bin 783 şehidi için Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Törendeki en önemli detay ise ülkemizin 2 bin 783 askerle yürüyüşte yer alması önemli bir detaytı. Bu detay "İki Devlet Tek Millet" için çok anlamlı bir jest...

Çok güzel bir mesaj...

Darısı tüm Türk dünyasına....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.