Hava Durumu

AK Parti'de müstakbel yürütme kimlerden oluşur?

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2021 08:04

Hafta başı gerçekleşen kongre ile AK Parti İl Başkanlığı görevine seçilen Davut Gürkan önce mazbatayı aldı, ardından yeni yönetim kurulu ile ilk toplantısını dün gerçekleştirdi.
Özellikle kulis bilgisi olarak yazdığımız bilgilerin ardından şimdi de yazılarımızı takip edenler yürütme kurulunda kimler olabileceği konusunda bize elektronik posta yoluyla sormuşlar.
Bizler de tecrübemize dayanarak muhtemel yürütme kurulunda kimlerin olabileceğini tahmin etmeye yönelik bir yazı bugün kaleme alacağız.
Toplam 14 kişiden oluşan yürütme kurulu ile ilgili bu soruya yanıt verebilmek için yönetim kuruluna seçilen üyelerin mesleki dağılımı ve siyasi tecrübelerine bakmak gerekli.
Bu bağlamda yönetim kurulunda tecrübeli isimlerin başında sayacağımız avukat Mustafa Yavuz önceki yıllarda AK Parti Osmangazi'de ilçe yöneticiliği, il yöneticiliği Osmangazi İlçede merhum Bayram Yıldız'ın karşısında başkan adayı olmuş kıl payı seçimi kaybetmişti.. Yavuz, yürütmeye girecek isimlerin en başında. Yine önceki yıllarda AK Parti Osmangazi İlçe yöneticiliği, Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan başarılı çalışmalarıyla akılda yer edinen yönetim kurulunda görev verilen bir başka avukat isim Kamil Bayramiç de yürütmenin muhtemel adaylarından.

Yönetimde avukat olan önceki yıllarda Gürsu İlçe başkanı olarak görev yapan Mustafa Yıldırım da yürütme kurulunda olmasını beklediğimiz diğer bir isim. Önceki yıllarda milletvekil adayı gösterilen ve aynı zamanda reklam ve tanıtım işleri ile uğraşan Cemile Yiğit de yürütmede olmasını beklediğimiz isimlerden.Yine geçmiş yıllarda Osmangazi İlçe Teşkilatı'nda kadın kollarında belediye meclisinde görev yapan Kevser Öztürk de yürütme kurulunda yer alırsa sürpriz sayılmamalı.
Yürütmede yer bulmasını beklediğimiz diğer isim önceki yıllarda milletvekili aday adayı olan yönetim kurullarından görev yapan Setenay Asyat Yüksel Olguner...
Yine geçen dönem Nilüfer İlçe Başkanı olarak görev yapan Ufuk Ay'ın da Gürkan'ın yürütme kurulunda yer alacağını tahmin ediyorum.
Bunu yanı sıra Cemalettin Torun döneminde yürütme kurulunda yer alan bu dönem de Gürkan'ın ekibinde yer alan Orhan Aygün de yürütme kurulunda görev verilmesi beklenen isimlerden.
Bu dönem geçen dönem de Ayhan Salman'ın yürütme kurulunda görev yapan İrfan Akkaya'nın yeni yürütmede görev verileceğini tahmin ettiğim isimlerden.
Yine Cemalettin Torun döneminde görev yapan Kemal Ermiş'in de yürütme kurulunda yer almasını beklediğimizi yazalım.
Bugün itibari ile 14 kişilik muhtemel yürütme kurulundan on ismi tahmin etmiş bulunalım. Kalan 4 isim de muhtemelen daha önce teşkilatlarda ve STK'larda görev yapmış olan Osman Şahin, Hasan Durmayaz, Ali Sait Adiloğlu, Erol Oruç, Dergah Alkan, Salih Bahadır, Asuman Akçay Sakallı, Fuat Alparslan, İzzet Şenocak isimlerin içinden seçilirse sürpriz olmaz.Öte yandan yönetim kurulunda yer bulamayan bir çok ismin de komisyonlarda değerlendirileceğini bu köşeden yazmış olalım.
Bu arada yürütme kurulu ile ilgili yazının özeti tecrübelerimize dayanarak kaleme aldığımız bir yazı.
Muhtemelen yürütme kurulu Başkan Gürkan tarafından yakın bir tarihte açıklanacaktır.
Biz de bekleyip, takip edelim...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU AYKURT...

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu akşamki konuğumuz Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt olacak. Başkan Aykurt ile Orhaneli'yi konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV'de.
Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.