Hava Durumu

AK Parti'de nefesler tutuldu, geri sayım başladı

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2017 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 08:09

Recep Altepe'nin istifası sonrası boşalttığı koltuğa kim gelecek merak konusu. Konuyla ilgili olarak önceki gün AK Parti'nin yetkili kurulları Bursa'da temayül yoklaması gerçekleştirdiler.
Temayülün sonuçlarını bizler öğrenemeyeceğiz.
Ama kimlerin Ankara'ya çağrılacağını hep beraber göreceğiz.

AK Parti açısından süreç nasıl işleyecek?
Muhtemelen temayül sonuçlarının ardından en az üç, en fazla dört isim Ankara'ya çağrılacak.
Çağrılan isimler Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile görüşmelerinin ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürülüp, AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının belli olması bekleniyor.
Bu aday aynı zamanda muhtemelen yeni belediye başkanımız olacak.
Kulislerde çağrılacak isimlerin arasında belediye meclis üyesi olacağı da konuşuluyor.

İşte bu noktada adayın açıklanmasının 02 Kasım 2017 öğlenden önce AK Parti Bursa il binasında gerçekleşecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erol Kaya ile Mustafa Ataş'ın da katılacağı bilgisini buradan paylaşmış olalım.
Ardından aynı gün Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan-ekili Atilla Ödünç'ün başkanlığında, saat 15.00'de seçim maddesiyle toplanacak meclis üyeleri yeni başkanımızı seçecek.

Vekiller asil olabilecek mi?

Öncelikle şu tespiti yapmak gerekiyor: Aday açıklanana kadar kulislerde ismi geçen Büyükşehir Belediye Başkan adayları kadar ismi açıklanmayanların veya geçmeyenlerin de şansı var.
Bu ne demek?
Kısaca AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin hepsi potansiyel başkan adayı. AK Partili meclis üyelerinin tamamı 70 isimden oluşuyor.
Bizim merak ettiğimiz ise başkanlık için adı kulislerde geçen isimlerden biri de şu an o koltuğa vekalet eden isim Atilla Ödünç.

AK Parti'nin zaman zaman yapmış olduğu uygulamalarda vekaleten bakan isimlere görev değişikliklerinde asaleten görev vermesi.
Bu uygulama bakalım Bursa'da gerçekleşecek mi?
Bekleyip görelim...
Bu uygulama gerçekleşirse;
Kulağımıza gelen bilgilere göre görevin bir belediye meclisi üyesine verilmesi durumunda danışman kadrosunun, Ankara'dan Bursa'ya gönderileceği bilgisi de kulislerde konuşuluyor.
Bu arada seçilecek başkanın yerel seçimlere kadar görev yapacağını daha sonrası için konuşmanın erken olacağı kulislerde AK Parti'ye yakın isimler tarafından seslendiriliyor.
Kısaca hata yapmak istemeyen AK Parti kurmayları bu sefer işi sıkı tutuyor.

Ankara yolcuları belli oldu

Bu yazıyı kaleme aldığımız anda Ankara'ya çağrılacak isimler belli değildi. İlerleyen saatlerde; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Genel Merkez'e çağrıldı. Bu 3 isim ile burada yapılacak görüşme ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme sonucu Bursa Büyükşehir Belediye başkanının kim olacağı belli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.