Hava Durumu

AK Parti'den sosyal mesafeli üye stantları...

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2020 08:08

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK teşkilatlarda üye kampanyası daha doğrusu gönül seferberliği başlamıştı. Bu süreç ilk olarak yönetim kurulu üyeleri kanalıyla yakın çevrelerden başlamıştı.
Sonrasında ise;

Pandemi nedeniyle stant açılıp açılmayacağı merak konusuydu. Konuyla ilgili olarak dün AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Birim Başkanı Bülent Kandemir'i aradım.
O da önümüzdeki birkaç gün içinde her ilçe kendi belirlediği bölgelerde stantlarını açacak. Bu stantlarda üye kayıt kampanyalarını gerçekleştireceğiz.
Ama öncesinde ilgili müdürlüklerden görüş alarak stand açmaya karar verdi dedi. Diğer bir deyişle üyelik kayıtları sosyal mesafeye uygun gerçekleşecek.
Öte yandan bu kurban bayramında da AK Parti'de bayramlaşma video konferans yöntemi ile gerçekleşecek. Bu bağ-lamda il ve ilçelerdeki birim başkanları partiyle ilişiği koparmayan kendi birimindeki yöneticileri bayramlaşma münasebetiyle arayacaklarını Kandemir'den öğrendik...
İl başkanı Ayhan Salman da şehrin kanaat önderi gibi olan sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını telefonla arayıp bayramlarını tebrik edecekmiş.

Politik Bakış'ın konuğu Ahmet Kılıç...

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç olacak.
Kılıç'la TBMM'nin bir yılını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta temelini attığı TOGG tarafından yapılacak yerli otomobil fabrikası, Plan Bütçe Komisyonu'nun yeni döneme ilişkin çalışmalarını ve Bursa'nın bu seneki alacağı payları ve yatırımlarını konuşacağız.

Politik Bakış programı bu akşam saat 20.30'da AS TV'de. Vakti olanlar kaçırmasın... Şimdiden iyi seyirler...

Eldiven üreticisi destek bekliyor...

Pandemi süreci gösterdi ki yerli üretim bu noktada anahtar. Bu açıdan bakınca da yerli üretimin desteklenmesi şart. Özellikle o sektörlerden bir de eldiven sektörü...
Bu süreçte hijyenik eldivene çok ihtiyaç duyuldu.
Kutusu 7 TL'ye satılan eldivenin fiyatı bir anda 50 TL'ye kadar çıktı.
Bunun yanı sıra eldiven sektörüne önceki yıllarda ithalatın kısıtlanmasına dair yüzde 30'luk ek vergi gelmişti.
Bu ek vergiden sonra üretim biraz kıpırdamış, yerli üretici de kısmen de rahatlamıştı. Sektörün genel durumunu öğrenme adına bu bağlamda dün Eldiven İmalatçıları Derneği Başkanı Ahmet Bulut'u ziyaret ettim.
Bulut'un sektörden önce bize anlattığı bir şey var ki takdire şayan.
Pandemi süreci ile beraber eldiven imalatçıları olarak ilgili bakanlıkları arayıp üretim noktasında para pul istemeden her türlü üretim için desteğe hazır olduklarını paylaşmış Başkan Bulut.
Ardından sektör olarak araştırma geliştirme çalışmalarında bulunduklarını bizlere ifade eden Bulut, bu bağlamda farklı eldiven çalışmaları yapıp vatandaşın kullanımına sunmuşlar.
Öte yandan Bulut'un ifade ettiği bir şey var ki gerçekten önemli bu kriz ortamları gösterdi ithalat durduğu an bazı eldivenleri bulmamız zorlaştı.
Özellikle kullan at tipi eldivenler... Bu konuda destek verilmesi durumunda bizler daha iyi eldiven ya-parız dedi. O desteği sor- duğumuzda sadece ithalatta alınan vergilerin biraz daha artırılması diyor. Biz de bu isteği bu köşeden aktarmış olalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.