Hava Durumu

AK Parti iktidarının 15. yıldönümünde Aktaş dönemi başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2017 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 08:43

Recep Altepe'nin istifası sonrası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine kimin geleceği merak konusuydu.
Karar çarşamba akşamı verildi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevine seçilmesi ile ilgili işin resmi kısmı kalmıştı.
O resmi kısım da dün tamamlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerçekleşen seçimle Alinur Aktaş yeni başkanımız oldu.
Aktaş'ın ismi kamuoyuna resmen açıklanmadan önce ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı'nda grup toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine duyuruldu.
Sonrasında basına ise...
Basın duyurusunda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın yapmış olduğu konuşmada dikkat çeken birkaç ayrıntı vardı.
Onlardan ilki Bursa'nın AK Parti açısından oldukça önemli olması diğeri;
Bursa'nın ekonominin dinamosu olduğu;
Diğeri de önceki başkan Recep Altepe'ye teşekkürü.

Hikmet Şahin'i unutmadı

Alinur Aktaş da konuşmasına önce AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, ardından Bursa'nın ilk belediye başkanı Sadrettin Efendi'den Recep Altepe'ye kadar geçen süreçte görev yapan tüm başkanlara teşekkür etti.
En çok teşekkürü ise hocam ve abim diyerek merhum Hikmet Şahin'i ayrı tuttu. Ayrı tuttuğu diğer biri isim ise Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu.
Çavuşoğlu'na da uzunca teşekkür eden Aktaş'ın diğer teşekkür ettiği isim İl Başkanı Ayhan Salman'dı.

Oylama sonrası Aktaş'ın ilk mesajı;

"Hayallerimizi gerçekleştirmeye, gönülden bağlı olduğumuz bizim yurdumuz vatanımız olan Bursamıza hizmet etmek için kolları sıvadık. Ben 13 yıldır İnegöl'de belediye başkanı olarak hizmet eden bir kardeşinizim. Gecenizi gün- düzümüze kattık. İşte şimdi aynı azim ve aynı inançla Karacabey'den Mustafakemalpaşa'ya, İznik'ten Kestel'e Yenişehir'e, İnegöl'den Gemlik'e Gürsu'ya Mudanya'ya Nilüfer'e Harmancık'tan Orhaneli Keles'e, Orhangazi'den Yıldırım ve Osmangazi'ye 3 milyon nüfusuyla Bursa'nın her santimetre karesine hizmet etmek için görevimizin başındayız."

Acil eylem planı hazırlanacak

Seçim sonrası AS TV'de canlı yayında konuk ettiğimiz Aktaş'ın verdiği demeç de oldukça dikkat çekiciydi.
O demeçte "Bursa için acil eylem planını harekete geçirerek sorunların üstesinden geleceğiz" dedi. Aktaş'ın acil eylem planında muhtemel öncelikli birkaç konu olacak.
Onlardan ilki ulaşım, diğeri de mevcut yatırımlar, sonuncusu da su ve toplu ulaşım fiyatlarının düşürülmesi olabilir...

Emirsultan'dan startı verecek

75 oyla Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı seçilen Aktaş siz bu satırları okuduğunuzda göreve başlamış olacak. O bugün görevine Emirsultan Camii'nde sabah namazı ile başlayıp, Osman Gazi ve Orhan Gazi Han'ın türbeleri ile çarşı ziyaretinin ardından makamına geçmiş olacak.
Bu arada ilginç tesadüftür ki Alinur Aktaş'ın göreve başladığı tarihin AK Parti iktidarının tek başına ilk iktidar olduğu tarih olan 3 Kasım'ın yıldönümüne gelmesi de ilginç tevafuk!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.