Hava Durumu

AK Parti il delege listelerinde göremediklerim...

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2020 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 08:11

Pazar günü gerçekleşen Yıldırım ilçe ve Orhangazi İlçe kongreleri ile ilçe kongrelerinde süreci tamamlayan AK Parti'de gözler il kongresine çevrildi.

Öncelikle şu tespiti net yazalım: Gerçekleşen kongrelerde belirlenen ilçe yönetim kurulu başta olmak üzere il delege listelerine son şekli ilçe başkanlarının vermediğini, daha çok ilin etkisinin büyük olduğunu ifade edelim.

Belirleyici olan il yönetiminin tamamı değil sınırlı sayıdaki yürütme kurulundan isimler...

Bu bağlamda;

Hazırlanan il delegesi listelerinde uzun yıllar teşkilatlarda görev yapmış kurucu il ve ilçe yönetimlerinde hatta başkanlık ve başkanvekilliği belediye başkan adaylığı yapmış isimlerin listelerde yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

Bu bağlamda Mudanya'da kurucu ilçe başkanı olarak görev yapan Mevlana Şimşek yine son seçimlerde AK Parti'nin belediye başkan adayı olan ve ilçe başkanlığı, il yöneticiliği yapan Ahmet Murat Ünal yine bir önceki seçimlerde aday olan Arif Bayrak'ın il delege listelerinde olmaması şaşırttı!..

Öte yandan yine benzer bir durum Karacabey'de kurucu ilçe başkanı Halit Türkkan'ın ve Mustafa Çelik'in il delege listesine yazılmamış olması dikkat çekti.

Bunun yanı sıra partide uzun yıllar görev almış başkan vekilliği görevinde bulunan İbrahim Güney, Murat Akdeniz, Cafer Yıldız'ın da il delege listelerinde göremediğimizi ifade edelim.

Osmangazi'de 9 yıl görev yapan en son kongreye de başkanvekili sıfat ile giren Mustafa Ateş de il delege listesinde yer almadı.

Aynı benzer durum Yıldırım İlçe'de başkanvekilliği görevinde bulunan öncesinde kurucu il yönetiminde Cevdet Uzak yine partiye büyük emekleri olan İbrahim İsmailoğlu da il delege listelerinde göremediğimiz isimlerdi.

Yine AK Parti'de görev yapan aynı zamanda hem BEKSİAD, MÜSİAD'da yönetimlerde bulunan BİHMED'in başkanlık görevini sürdüren Kadir Oruç'ta il delege listesine yazılmayan isimlerden.

Bu isimlerin yanı sıra Bursa siyasetinin başarılı isimlerinden biri olan aynı zamanda Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih de il delegesi yazılmayan isimlerdi.

Bunlar benim listelerde ilk görebildiklerim.

Bu arada Nilüfer İlçe il delege listesinde yer alan Gülten Kapıcıoğlu'nun da devlet memuru olduğunu hatırlatalım.

Muhtemelen Kapıcıoğlu'nun yerine 1.sıra yedek il delege listesinde yer alan Anzelha Nazlı Tan'ın yer alacağını da bu köşeden yazmış olalım.

Bunlar benim göremediklerim, muhtemelen bu isimlerin yanında benim tanıdığım ama yazmayı unuttuğum isimler olacaktır.

Onları da ilerleyen günlerde yazarız.

ULUDAĞ OSB'DEN KIRIM HAMLESİ...

Geçen hafta perşembe akşamı AS TV ekranlarında Politik Bakış programında konuk ettiğimiz Yunus Aydın'ın açıklamalarınınbir kısmını köşemizde yazmıştık. Bugün de Aydın'ın Uludağ OSB olarak yurtdışı faaliyetlerinden bahsedeceğiz.

Aydın ve Uludağ OSB içinden bir grup sanayici bu ay içinde Kırım'a gideceklerini burada yetkililerle görüşeceklerini ifade etti.

Bu görüşmenin ardından Uludağ OSB içindeki firmaların Kırım'da yatırım yapabileceklerini buna yönelik çalışmaları olduğunu ilk kez programızda bahsetti.

Öte yandan Aydın yine programımızda yurt dışı faaliyeti olarak Amman'da temsilcilik açtıklarını açılan temsilcilikle bu ülke ile Uludağ OSB arasında ticaret köprülerininin kuruldğunu ifade etti.

Bize de bu durumda hayırlı olsun bol kazanç demek düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.