Hava Durumu

AK Parti ilde ahde vefa buluşmalarına devam...

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2021 08:02

AK Parti'de en büyük beklentilerden biri geçmişte görev yapan isimlerle göreve gelen isimler arasında kopan bağ idi.

İşte bu bağlamda kopan bağa düğüm atma adına;

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan başkan olarak atandığı ilk günlerde yapmış olduğu istişare buluşmaları oldukça dikkat çekmişti.

Bu bağlamda geçmişten bugüne kadar AK Parti'nin değişik kademelerinde görev yapmış, partiyle ilişiği devam eden il başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları başkanları olmak üzere bir çok önceki dönem yöneticileriyle buluşup görüşlerini almıştı.

Buna daha sonra milletvekilleri ve bakanlık ve belediye başkanlığı yapmış isimler de dahil oldu. Bu görüşmeler AK Parti tabanın hoşuna gitmişti.

Aidiyet duygusu tekrar sağlanılmıştı.

Başkan Gürkan'ın yakın bir tarihte benzer buluşmaları tekrar yapacağı bilgisine ulaştık.

Gürkan hem bu şekilde gönül alacak hem de geçmişte görev yapan siyasilerin tecrübelerinden faydalanmış olacak.

Bu da ahde vefa adına önemli bir gelişme...

O İSİMLER ŞİMDİ NEREDE?

İktidarda 18 yılını dolduran AK Parti teşkilatlarında kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfında bir çok isim milletvekilliği yaptı. Bursa özelinde de baktığımızda bu isimlere oldukça fazla.

AK Parti'den milletvekili seçilen bir çok isim arasında bazılarının bugün AK Parti ile pek ilişiğinin kaldığını söyleyemeyiz.

Bu noktada AK Parti ile ilişiğini ilk kesen isimlerden biri geçmişte 20.dönemde AK Parti Milletvekili seçilen Şerif Birinç idi.

Birinç, daha sonra Abdüllatif Şener'in Türkiye Partisi'ne katılmış. Ardından siyasetten tamamen kopmuştu. Yine AK Parti'nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır'ın da AK Parti ile pek gönül bağı kaldığını söyleyemeyiz.

Bunu yanı sıra AK Parti'de milletvekilliği yaptıktan sonra listelere giremeyen Mustafa Öztürk ve Cemalettin Kani Torun da AK Parti'den ayrılarak ,Gelecek Partisi'nde siyaset yapmaya başladılar.

Yine AK Parti'den milletvekili seçilen bir başka isim Mehmet Ocaktan'ın da AK Parti ile pek gönül bağı kaldığını ifade etmemiz mümkün gibi gözükmüyor.

Bunu yanı sıra AK Parti'den milletvekili seçilen görev süreleri bittikten sonra Tülin Erkal Kara, Zekeriya Birkan ise memuriyete geçiş yaptılar. Bursa'dan AK Parti listelerinden milletvekili seçilen Canan Candemir Çelik, Mehmet Müezzinoğlu ve Bülent Arınç da geçerken Bursa'ya uğruyorlar....

Kısaca vefayı tek taraflı aramak pek de doğru olmayacak galiba!

ULUDAĞ OSB'DEN SOSYAL TESİSİ ATAĞI

Yunus Aydın'ın başkanı olduğu Uludağ OSB'nin kent dışına yatırım yapmak için çalışmaları olduğunu daha önce kaleme almıştık. Özellikle enerji alanında HES kurulumu için Karadeniz Bölgesi'nde çalışmalar yapmıştı. Şimdi bu çalışmaların bir yenisini ekliyor.

O çalışma da Marmaris'in Turunç' plajlarında yaptı.

Bu bölgede Uludağ OSB'ye sosyal tesis kazandırmak için incelemelerde bulunan Yunus Aydın ve arkadaşları yakın bir tarihte sanayicilere sosyal tesisi kazandırmak için çalışmalara başlayacağını öğrendik.

Bu da OSB'ler içinde belki de bir ilk olacak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.