Hava Durumu

AK Parti kurucu il başkanı Şevket Orhan'la 60 dakika

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 09:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 09:19

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz AK Parti kurucu il başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Şevket Orhan oldu. Orhan'la sohbetimizde önce biraz geçmişe AK Parti öncesine yolculuk yaptık.
Ardından AK Parti'nin kuruluş aşaması sonrasında ise 50. Danışma Toplantısı ve teşkilat seçimlerine kadar her şeyi sorduk o da yanıtladı...
Orhan, uzun yıllar Bursa bürokrasisinde görev yapan bir isim. Bursa'da zabıta müdürü olarak görev yaptıktan sonra Refah Partisi'nden Osmangazi Belediye Başkan adayı olmuş, Fazilet Partisi'nden Yıldırım ilçe başkanlığı yapmış yine Hikmet Şahin'in İnegöl Belediye Başkanı olmasının ardından İnegöl'e Belediye Başkan Yardımcısı olarak transfer olan bir bürokrat. Altı yıl burada görev yapyor.
Ardından tekrar siyasete giriş.

AK PARTİ VATANDAŞIN GÖNLÜNDE KURULMUŞ BİR PARTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da merhum Şahin'in talimatlarıyla Oylat'ta misafir etmiş. Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından bir kez daha Oylat'ta Erdoğan'ı misafir eden (AK Parti'nin temellerinin atıldığı süreç) Orhan, herkesin öcü gibi AK Parti'den kaçtığı zaman İl Başkanlığı' görevi tevdi edildiğinde baş üstüne deyip Bursa'da beldelerde, ilçeler ve ilde örgütlenmeyi tamamlamış siyasetçi.
Orhan bazı isimler o zaman görev tevdi ettiğimizde işlerinin yoğunluğundan dolayı girmediler, ama daha sonra o isimler de aramıza katıldı diyor.
Aslında zor bir süreçti diyor 28 Şubat'ın sert rüzgarı hâlâ esiyordu. Korkular vardı ama biz o korkuları vatandaşımızın desteğiyle ve liderimizin cesaretiyle yendik. Aslında biz partiyi kurmadan parti vatandaşların gönlünde kurulmuştu diyerek olayı özetledi.

YAKIN TARİHİ UNUTMAMAK GEREKİR

Ardından son Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşması hakkında konuştuk. Yaklaşık 10 yıldır aktif siyasetten uzak olan Orhan il başkanı Ayhan Salman'ın isteği ile son Danışma Meclisi Toplantısı'nı yönetmiş.
Bundan dolayı Salman'a teşekkür ediyor.
Konuşmasının içeriğininde ise yakın tarihi unutmamaları gerektiğine vurgu yapıyor. Gençlerimiz AK Parti kurulduğu zaman çok küçüktü birçok şeyi hatırlamayabilirler. Ama biz hatırlatmak zorundayız.
Ardından da ilave ediyor bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan dünya lideri diyor bunun kıymetini bilelim.
Geçmişte anayasa fırlatılması sonucu gecelik faizler yüzde 8000'lere çıktı.
Ülke büyük sıkntılardan geçti.Bunları unutmamak lazım. Bundan dolayı birlik ve beraberliğimiz sürekli daim olmalı dedi programımızda.

AK PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ BAYRAK YARIŞIDIR

Sonrasında kurucu yönetim olarak her ay düzenli olarak buluştuklarını bunun da biz bir yere gitmedik buradayız, partimiz ne emrederse hazırız mesajı verdiklerinin de dikkatini çekti.
Kongre sürecine giren AK Parti'de en doğru kararın verileceğine inanan Orhan muhakkak teşkilat içinde değişimler olacaktır. Bu bir bayrak yarışıdır ufak tefek şeylerden dolayı kırgınlıklar olmamalı diyerek durumu özetledi.
Öte yandan AK Parti'den ayrılıp yeni partiye gitme niyetinde olanlara da sakın ha gitmeyin hata yaparsınız diyerek de nasihat etti.
Bugün tecrübelerini Bursa Kent Konseyi Başkanı olarak Bursalılarla paylaşan Şevket Orhan'a bizler de çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.