Hava Durumu

AK Parti Milletvekili Ahmet Kılıç'ın kanun teklifi ve giderilen mağduriyetler...

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 07:57

Rahatsızlığımız sebebiyle uzunca bir süre ara verdiğimiz AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programına geçen hafta perşembe akşamından itibaren kaldığımız yerden devam ettik.
Aranın ardından ilk konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Türkiye-Kuzey Makedonya Meclisleri Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç oldu.
Siyasete tırnaklarıyla kazıyarak başladığı yolculuğa, önce gençlik kolları yöneticisi ardından başkanı sonra genel merkezde yönetici, MKYK üyeliği, birim başkan yardımcılığı, milletvekili adaylığı ve milletvekilliğini genç yaşta sığdıran bir isim Ahmet Kılıç.
Kişisel kanaatim odur ki Bursa'nın ve TBMM'nin en genç milletvekillerinden biri olan Kılıç gerek yerel ve gerekse ulusal siyasette uzunca yıllar hizmet etmeye devam edecek.
Kılıç, TBMM'de bulunduğu komisyon itibari ile önemli bir görev üstlenmiş durumda.
Plan ve Bütçe Komisyonu demek; yatırımlar ve gelir gider demek.. Burada alınacak kararlara çıkacak yasalar tüm ülkeyi etkiliyor.
Bursa özelinde de değerlendirdiğimizde yapılacak yatırımların ödeneğinin bakanlıklara tahsisi noktasında ilk durak burası.
Burada alınacak kararlar yerel açıdan basite indirgediğimizde Bursa'nın yatırımlarına yön veriyor.

Bugün Bursa özelinde gerçekleşen birçok yatırımda Kılıç'ın imzasının olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yine Kılıç'ın üstlendiği misyonlardan biri Rumeli Coğrafyası ile ilgili.
Rumeli Coğrafyası'nın en önemli ülkelerinden olan Kuzey Makedonya-Türkiye arasında Kılıç köprü vazifesi yapıyor. Programımızda ifade ettiği gibi TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile defalarca bu ülkeye gitti.
Yine ülkeden gelen konukları da TBMM Başkanı Mustafa Şentop başta olmak üzere üst düzey yöneticilerle görüşmelerde aracılık etti. Kılıç'ın şimdiki hedefi iki ülke arasında 500 milyon dolarlık ticaret hacmini kısa zamanda 1 milyar dolara uzun vadede daha yüksek rakamlara çıkarmak.
Bu konuda gayretli çalışmaları var.
Bence doğru ve yerinde bir çalışma baktığımız bugün Kuzey Makedonya'da yaşayan Müslüman kökenli, Türk ve Arnavut toplumun akrabalarının büyük bir çoğunluğu Türkiye'de.
Tarihin derinliklerinden gelen akrabalık köprüsü ile Rumeli ve Balkan coğrafyası ile etle tırnak gibiyiz.
Yine diğer bir stratejik özellik ise bu coğrafyada bulunan ülkeler AB ülkeleri ile ticari anlamda üs görevi görmüş olabilir. Türkiye'nin AB'ye açılan kapısı olma misyonunu üstlenmiş olabilir.
Kılıç işte bu noktada iki ülke arasında ilişkileri daha da ileriye götürme adına çalışıyor.
Yine geçmişte bölücü terör örgütünün kalkışmanın ardından FETÖ'nün üs olarak kullandığı bu ülke, Kılıç'ın iki ülke meclisleri arasında yapmış olduğu çalışmalar sayesinde o gücünden uzaklaştırıldı.
Oradaki okullarda şimdi Maarif Vakfı'nın imzası var.

ÇIKAN KANUN SAYESİNDE MAĞDURİYETLER GİDERİLDİ

Kılıç'ın teklifiyle geçen aylar içinde TBMM'den geçen kanunla hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin önemli bir mağduriyeti giderilmiş.
O çıkan kanunla tanımlattırılmamış gebe hayvanlar, 6 aylıktan küçük koyun ve keçiler, bir yaşından küçük sığır cinsi hayvanlar, nakil esnasında yakalanması durumunda geçmişte kesiliyordu şimdi kesilmeyecek. Sahibinin bilgisi dahilinde karantinaya alınacak ardından herhangi bir rahatsızlığı çıkmaz ise sahibine iade edilecek.
Çıkan kanunla hem hayvancılıkla uğraşanların mağduriyeti giderilmiş oluyor hem de erken aylarda hayvan kesiminin önüne geçilmiş oluyor.
Vekil Ahmet Kılıç ile AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında birçok konuyu konuştuk. İlerleyen günlerde o konuları da bu köşeden aktarmaya çalışacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.