Hava Durumu

AK Parti Milletvekili Ödünç'ten erken seçim yorumu

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2020 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2020 08:10

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Dışişleri Komisyonu üyesi Atilla Ödünç oldu.
Ödünç'le bu hafta çalışmalarına başlayan TBMM'ni ardından erken seçim ve kentimize gerçekleşecek ve devam eden yatırımların son durumunu sorduk.
***

TBMM'de ilk hafta gündemde yer alan konuların başında daha önce yazdığımız gibi çarşı bekçileri ile ilgili kanun çalışmalarının yapıldığını bizlerle paylaştı.
Bekçilerle ilgili kanunun ilk defa daha önce Osmanlı İmparatorluğu zamanında 1914 yılında çıktığını Ödünç'ten öğrendik.
Aslında bekçilerin hayatımıza girmesiyle bir anlamda çocukluk günlerimize dönmüş olacağız.


Umarım bekçilerle beraber suç oranları daha da azalır. Öte yandan erken seçimle ilgili kulis bilgileri noktasında ufukta erken seçim var mı sorusuna ise, Gerek bizlerde gerekse Cumhur İttifakı'nı diğer partisi MHP'nin gündeminde de böyle bir düşünce yok.
Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 2023 yılında zamanında yapılacak' dedi.
***
Öte yandan hızlı trenle ilgili çalışmaların devam ettiğini 2021 yılında test sürüşlerinin bir aksilik olmaz ise 2022 yılında da hızlı tren seferlerinin başlayacağını ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.
Bu arada Orhaneli'nde yapımı devam eden tünel inşaatının ise planlama dahilinde gittiğini son teknolojinin kullanıldığını ifade etti.
Bunun yanı sıra yolun açılması ile Antalya yoluna alternatif olacağının da bunun da dağ yöresine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
Yine güney çevre yolundaki bağlantılarla hem Mustafakemalpaşa hem de Görükle etabında karayolunda çok ciddi rahatlamalar, ve sanayi bölgelerine de önemli lojistik destek olacağını ekranlarımız aracılığıyla seyircilerimize duyurdu.
***
Yerli otomobil ile ilgili olarak çevresel etki raporunun alındığına dikkati çeken Ödünç, yakın bir tarihte temel atılacağını fabrikada 4 bin kişinin çalışacağını dolaylı olarak da istihdam sayısının Bursa genelinde 20 bine ulaşacağını ifade etti.
Bunun yanı sıra pandemi sürecinde AK Parti hükumetinin her kesimin yanında olduğunu en son kamu bankalarına ayrılan kaynakla birçok sektörün tekrar ivme kazanacağını açıkladı. Bize de inşallah demek düşüyor.

İKİ BURSA ÜNİVERSİTESİNDEN ANLAMLI BİRİNCİLİK

"Yeni Nesil Üniversite" sloganıyla öğretim faaliyetlerine devam eden Bursa Teknik Üniversite'nin çalışmaları dikkatlerden kaçmıyor.
Hatta bu çalışmalar ödüllendiriliyor.
Bu bağlamda TUBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından açılan 2244 Sanayi Doktora Programı'nda başvuran BTÜ'nin 22 projesi onay alarak Türkiye 1.'si oldu.
Toplamda ise 47 üniversitenin 147 sanayi kuruluşunun 188 projesi kabul edilmiş oldu.


Öte yandan kentimizin diğer üniversitesi Uludağ Üniversitesi'nin de 10 projesi ve 77 akademisyeni projeye kabul edilerek en çok akademisyeni burs kazanan üniversite anlamında birinci oldu.
Programla beraber 645 doktora öğrencisine üç yıl süre ile 4 bin 500 burs desteği sağlanacak. Bu vesile ile biz her iki üniversitemizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

KELES'TE BAŞKANLAR SAHADA

AK Parti'nin sahaya indiğini bu köşeden birkaç kez yazdık. Bu süreçte küçük ilçelerde sahaya inmek büyük ilçelere göre daha zordur. Bir kişiyi unutursanız vay haline.
İşte bu noktada Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ile AK Parti İlçe Başkanı Özcan Yeni hem ilçe merkezini hem de köylerdeki hemşerilerinin işyerlerini dolaşıyorlar...
Her gün üç köy dolaşan iki başkan hemşehrileriyle sosyal mesafe kuralları ölçüsünde sohbet ediyorlar sorunları çözmeye gayret ediyorlar.
Kendilerinin çam sakız çoban armağanı hijyen setini hediye ediyorlar...
Bize de yapılan çalışmaları takip etmek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.