Hava Durumu

AK Parti Milletvekili Zafer Işık'ı en mutlu eden çalışması ne?

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2021 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2021 08:14

Pazartesi günü Bursa haftaya oldukça hareketli başladı. Önce AK Parti Bursa İl Teşkilatı kong- resi açılış ardından "Uyumayan Kütüphane" açılışı ile devam etti.
Dün de medyada konuklarımız arasında AK Parti Bursa Milletvekili ve aynı zamanda TBMM'de Tarım Komisyonu Üyesi Zafer Işık konuğumuz oldu.
Işık'la yaklaşık iki saat sohbet etme fırsatı yakaladık.Kendisine gerçekleşen son il kongresi, Gemlik, Orhangazi ve İznik'e yapılan yatırımlardan tutun TOGG'daki son gelişmeleri sorduk.
O da samimiyeti ile yanıt verdi.

Öncelikle milletvekilliği döneminde Işık'ı en fazla mutlu eden çalışması ne diye sorduğumuzda o da Tarım Bakanlığı tarafından zeytin üreticisine sağlanan 15 kuruşluk destek primi olduğunu bizlerle paylaştı. Bu sağlanan destek sadece bölgemizde değil zeytin hasadı yapılan her yerde geçerli. Öte yandan TOGG ile ilgili gelişmeleri sorduğumuzda çalışmaların planlamalar dahilinde gittiğini öğrendik.
Beyaz yakalılardan işbaşı yapanların olduğunu yine önümüzdeki yıl 2 bin mavi yakalının işbaşı yapacağını yan sanayi ile beraber toplamda 20 bin kişiye istihdam sağlanacağını Işık'tan öğrendik...

AK PARTİ KONGRESİNİN ARDINDAN AKILDA KALANLAR...

Dünkü yazımızda AK Parti Bursa İl Kongresi'nin detaylarına girmeden yazımızı tamamlamıştık. Bugünkü yazımızda ise özellikle genel merkez delegeleri konusunda detayları yazacağım.
Kongrede delegenin onayına sunulan genel merkez delegelerinde en önemli detay bir önceki kongrede yer alan bazı il başkanlarının bu kongrede büyük kurultay delegesi yazılmamasıydı.
Bu bağlamda;
Hayrettin Çakmak, Nagip Vardar, Sedat Yalçın, Cemalettin Torun büyük kurultay delegesi yazılmadı.
Kurucu İl Başkanı Şevket Orhan, bir önceki il başkanı Ayhan Salman ve seçilen il başkanı Davut Gürkan büyük kurultay delegesi yazılan isimlerdi.
Önceki dönem milletvekillerinden koordinatör sıfatını taşıyan İsmail Aydın ve önceki dönem bakanlarından Faruk Çelik de büyük kurultay delegesi yazıldı.

Büyük kurultay delegesi listesinde dikkat çeken en büyük ayrıntı genel merkezin kullandığı kontenjanlardı.
Bu minvalde, genel merkezde teşkilatın farklı birimlerinde görev yapan, Ayşe Hayrünnisa Avcı, Elif Gülsüm Yılmaz, Ümit Karadoğan, Merve Nur Bağlan, Mahmut Sami Mallı,Yusuf İşler, Umut Güçlü gibi isimlerin yer almasıydı.
Böyle bir sıralama ister istemez önceki dönem milletvekillerinden olan aynı zamanda AK Parti Genel Merkezi'nde görevli Mehmet Tunçak'ın da başka bir ilden kurultay delegesi olabileceğini bize hatırlattı.

Yine büyük kurultay delege listesindeki bir başka detay ise 17 ilçe ve 14 belediye başkanının, kadın, gençlik kolları il başkanları da büyük kurultay delege listesine yazılan isimlerdi.
Öte yandan yedek büyük kurultay listesi ise ilçe gençlik ve ilçe kadın kolları başkanı ağırlıklı olduğu da dikkatlerden kaçmadı.
Şimdi gözler seçilmiş İl Başkanı unvanıyla Davut Gürkan'ın oluşturacağı yeni A takımında, ya da diğer deyişle yürütme kurulunda...
O da önümüzdeki günlerde belli olacak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.