Hava Durumu

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem'den özeleştiri: Kendi yaptıklarımızı anlatamıyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2021 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2021 07:53

Sönmez Medya'da önceki gün konuklarımız arasında AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Eşref Kurem ve yönetim kurulu vardı. Başkan Kurem'e bu ziyarette eşlik eden yönetim kurulu üyeleri arasında İlçe Kadın Kolları Başkanı Anzelha Nazlı Tan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bayram Ali Sayın, Tanıtım Medya Başkanı Gülizar Aras, İlçe STK Başkanı Şeyma Karaatay, ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Özelif ve Hüseyin Tuğrul eşlik etti.

Dikkatimizi çeken ayrıntı yönetimin genç ve iş güç sahibi olması.

***

Öncesinde sohbet ardından AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Dr. Eşref Kurem'in en önemli özelliği uzun yıllar akademisyenlik görevinde bulunması.

Ticareti bilmesi.

Eş tarafından Nilüfer'li olması...

Emeklilikten sonra da tama köşeme çekildim derken , siyasete geçiş yapması da bir başka detay....

Öte yandan medyaya ilk toplu ziyaret ve ilk televizyon programı olması da diğer bir detay.

***

Yine;

Programın yayınlandığı an itibari ile,

AK Parti'nin ilk iktidar olduğu 3 Kasım 2002 seçimlerinin üstünde 19 yıl geçmiş. 20. Yıldan gün aldığı bugünlerde AK Parti'nin Bursa'da iktidar olamadığı tek ilçe Nilüfer.

Bu açıdan bakınca Kurem'in açıklamaları oldukça önemliydi.

Kurem'in programda en önemli saptamalarından biri şuydu:"Nilüfer'de oturan seçmenin genel yapısına baktığımızda hayatının bir döneminde yüzde 65'lik kısmı bir kez AK Parti'ye oy verdi." demesiydi.

AK Parti'nin son yerel seçimlerde oyu yüzde 30 bandında dolaştığını da hesaba katarsak bir sebeple burada toplam seçmenin yüzde 35 lik kısmı geçişken.

Bu seçmen kimin söylev ve uygulamalarına beğenirse ona veriyor.

Kurem ve yönetiminin önceliği bu seçmen yapısı...

***

Öte yandan "her yıl yaklaşık 50 bin yeni nüfusun yerleştiği ilçede seçmenlerin bir önceki ilçede CHP dışında farklı bir siyasi partiye verdiğine dikkat çeken Kurem, bunun da sosyolojik olarak irdelenmesi gerektiğini " düşünüyor.

Kurem'in programda bir de özeleştirisi vardı. "Gerek merkezi yönetim gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin vatandaş tarafından Nilüfer Belediyesi tarafından yapıldığı şeklinde algılandığını" ifade etti.

Burada da bizde bir hata var. "Kendimizi daha iyi anlatmalıyız"dedi Kurem.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye ciddi yatırımlar yapıldığını da programımızda paylaştı.

Özellikle 2022 yılı bütçesinde fen işleri müdürlüğü bütçesine 30 milyon TL civarında bir rakam ayrılmasını da eleştiren Kurem, "bu rakamla en fazla 30 km yol olur" dedi.

***

Bunu yanı sıra bir çok konuyu konuştuğumuz programda Kurem," teşkilat içine yönelik olarak bizde eski yeni yok hepimiz AK Partiliyiz. Geçmişte AK Parti'den seçilip bir yerlerde görevde bulunan gönüldaşlarımızla buluşmaya devam ediyoruz" dedi.

Bunun dışında bir çok konuştuğumuz diğer konuları da ilerleyen günlerde gündeme getireceğiz. Kurem'in en önemli özelliği başkalarının ne yaptığından ziyade, kendilerinin ne yaptığını ve yapacaklarına yönelik politikalara ağırlık vermesi, yönetim kurulu arkadaşlarının da bu tür çalışmalara ağırlık vermesi, akıllarımızda yer edindi.

Bunun sonucu ilk seçimde kendini belli edecek.

Onu da ilerleyen süreçte hep berabere göreceğiz.

Bize de kendisine başarılar dilemek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.