Hava Durumu

AK Parti'nin adım atması gereken 3 ana sorun...

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 08:06

Bir aylık yıllık iznimi kullandığım süre boyunca birçok dostla sohbet etme fırsatını ve birçok yeri gezme fırsatını yakaladım.
Bu süreçte halkın içerisinde gündemle ilgili sohbetler ettik.
Halkın, mevcut durumdan memnun olup olmadığını birebir gözlemleme fırsatını yakaladım.
Bu süreçte halkın, özellikle AK Part'nin kurmaylarından ve Cumhur İttifakı'nın diğer kanadı MHP'den beklentilerini de dinledim.
Olası bir seçimde vatandaşların önceki seçimde hangi partiye oy verdiğini sordum.
Bundan sonraki olası seçimlerde kime oy vermeyi düşündüklerini kendi ağızlarından öğrendim. Özellikle son seçimlerde Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye oy verip de yapılacak ilk seçimde Cumhur İttifakı'na oy vermeyi düşünmeyen seçmene şunu sordum.
Neden Cumhur İttifakı'na oy vermeyeceksiniz?
Sorduğum soruların yanıtlarında üç ana başlık ortaya çıktı. Onlardan ilki Cumhur İttifakı partilerinin göçmen politikaları. Özellikle ülke içinde artan Suriyeli nüfusu ve son aylarda kaçak yollarla ülkemize giren Afgan göçmenlerden vatandaşların büyük bir kısmı rahatsız.


Bu rahatsızlığın ana nedeni ise ilerleyen süreçte bu göçlerin demografik yapıyı değiştirir endişesi ...
Özellikle ülkemizde yaşayan 5 milyona yakın Suriyeliler için "bayramda ülkelerine gidebiliyorlarsa o zaman şimdi de gidebilir diyorlar"
Ülkelerindeki savaş sona ermiş gibi gözüktüğüne göre, benim de kişisel kanaatim Cumhur İttifakı'nın bu konuda radikal adımlar atması gerekiyor. Burada atacağı adım başka siyasi partilere giden geçmişte AK Parti'ye oy veren seçmeni tekrar partilerine kazandırabilirler.
Diğer ortaya çıkan konu ise kısa adı EYT olan emeklilikte yaşa takılanlar. Bu konuda geçmişte 5 milyon civarında rakamdan bahsediliyordu şimdilerde bu rakam oldukça azaldığı tahmin ediliyor. Yaklaşık 2 milyon EYT ile ilgili alınacak olumlu karar Cumhur İttifakı'na sandıkta oy olarak geri döner.
Diğer bir konu ise çeşitli nedenlerden dolayı açığa alınan mahkemeler tarafından aklanan beraat eden isimlerin göreve iadesi.
Bunların da bir an önce yapılması da oldukça önemli. Buradaki kıstas belli. Mahkemeler tarafından aklanan, göreve iade edilmesi ile ilgili problem olmayanların iş başı yapmaları...
Bunun dışında AK Parti'ye gönül veren seçmenin bir uyarısı daha var onu da yazmadan geçemeyeceğim.
Hayatı boyunca bırakın AK Parti'ye hiçbir sağ partiye oy vermeyen bazı isimlerin AK Partili gibi davranıp yanlış yönlendirmeler yaptığını ifade ettiler.
Bu da oldukça dikkat çekici...
Son olarak ise ateşi bir türlü düşmeyen pazar fiyatları ve akabinde artan enflasyon...
Netice olarak AK Parti'nin bir oy kaybı yaşadığı gerçek bu yaşanılan kayba rağmen AK Parti'nin oyları ilk iktidar olduğu dönemden daha yüksek.
Önceki oylarına yükselmesi içinde yapacağı birkaç icraat var...
Muhalefetin iktidar olması için ise yapacağı çok şey var. Onları da ilerleyen günlerde yazarız.

AKTAŞ BULGARİSTAN'DA

Pandemi döneminde özellikle birçok yurtdışı programını ertelemek zorunda kalan isimlerden biri de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Başkan Aktaş, kısıtlamaların kaldırılması ile fırsat buldukça akraba toplulukları ve Türklerin yoğun olarak yaşadıkları bölgeyi ziyaret ediyor. Bu bağlamda da Aktaş, Bursa açısından oldukça önemli olan birçok hemşehrimizin akrabasını yaşadığı Bulgaristan'a ziyarete gitti.
Başkan Aktaş dün Bulgaristan'da Filibe, Kırcaali Merkez , bugün de Mestanlı ve Cebel bölgelerini ziyaret edecek.
Aktaş'a ziyarette AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Yavuz, İl Başkan Yardımcısı Ufuk Ay, BALGÖÇ Başkanı Veli Öztürk Mestanlılar Dernek Başkanı Hasan Öztürk , Bursa Kent Konseyi Yöneticisi Mustafa Karlovalı, Abdullah Burkay, Şaban Büyükdere, Murat Kılıç eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.