Hava Durumu

AK Parti'nin Orhangazi adayı Aydın'dan önemli projeler...

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 08:00

AK Parti'nin belediye başkan adayları projelerini birer birer açıklamaya başladılar. Merkezdeki açıklamaları kısmen takip ediyoruz. İlçelere pek gidemiyoruz. Ama önceki akşam bir fırsat bulup Orhangazi adayı Bekir Aydın'ı ziyaret etme fırsatını yakaladım.
Orhangazi İstanbul'un Bursa'ya karayolundan açılan ilk kapısı...
Kısaca tam ortada.
Bir ayağınız İstanbul'a yakın...
Diğer ayağınız da Bursa'da...
Bu açıdan bakınca oldukça önemli bir ilçe...
Aydın'la sohbet etme fırsatı yakaladık. Geleceğe ilişkin düşüncelerini sordum. O da net yanıt verdi.
Önce mevcut başkan Neşet Çağlayan'a teşekkür etti. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı bize teslim ettiler biz de bu bayrağı en iyi şekilde taşımak için çalışacağız diye sözlerine başladı.
Sonrasında projelerini sıralamaya başladı. Projelerini "Turizm, Sosyal Belediyecilik, Kültür Sanat Eğitim, Akıllı Şehircilik ve Yaşam Alanları" ana başlığı altında sıralamış.
Turizmde hem İznik gölünden, hem Gürle Dağı hem de Keramet Kaplıcaları'nın bulunduğu alanda yapılacak tesisler ile Orhangazi'nin turizmde atağa geçmesi planlanıyor.
İstanbul'un ve büyükşehirlerin stresinden kaçanlar için Orhangazi nefes alacak yer diyor. Barınmayı nasıl halledeceksiniz sorusuna ise Aydın, isteyen misafirlerimi bungalow tipi evlerde, karavanı ile gelenler karavan sahasında kalır. Yok burada olmaz ise ilçemize yakın bir tarihte kazandıracağımız turistik otel de konaklanabilecek alternatif alanlardan biri olabilir diyor.
Aydın bir konuda oldukça iddialı...
Türkiye'nin en büyük termal aquaparkını Keramet Kaplıcaları'nın bulunduğu alana kuracağız diyor.
Bu sayede ilçemiz kesinlikle çekim gücü olacak. Orhangazili hemşehrilerimiz turşu, zeytin gibi tarımsal gelirleri dışında bacasız ekonomi, turizmden de ciddi gelir elde edecek diyor. Bunun dışında Aydın'ın en önemli sosyal projeleri arasında yer alan bir proje var ki gerçekten oldukça önemli. O da kan bağışı kardeşlik projesi...
İlçede gönüllülük esasına göre kan grupları arasında kardeşlik oluşturacak. Kimin kan ihtiyacı olduğunda bu projeden faydalanarak ihtiyacını gidermiş olacak. Kısaca bu proje çok hayat kurtarır... Stadyumun millet bahçesine, öğretmenevinin millet kütüphanesine döndürülmesi öte yandan alkollü işletmelerin şehir dışına çıkarılması balıkçı barınakları da Aydın'ın projeleri arasında yer alıyor.
Yine Orhangazi Yüksek İstişare Kurulu'nun kurulması da Aydın'ın hedefleri arasında... Biz de kendisine çıktığı yolda başarılar diliyoruz.

REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Bugün üç ayların habercisi olan mübarek Regaip Kandili. Bu vesile ile başta okuyucularımız olmak üzere Türk -İslam aleminin mübarek kandilini tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan dilerim...

AK PARTİ'DE MUHTEMEL GÖREVLENDİRMELER

Merak edilen konulardan biri de 1 Nisan sabahı oluşacak tabloya göre belediyelerde nasıl bir yönetimlerin oluşacağı.
AK Parti'de bu şekillenme üç aşağı beş yukarı belli olmuş gibi. Birkaç istisna dışında AK Partili belediyelerde meclis üyeleri eğer Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev alacaksa ilçe başkan yardımcılığı görevinde yer almayacak. Böyle bir durumda AK Partili belediyelerde başkan yardımcıları büyükşehir meclisine gitmeyecek isimlerden oluşacak.

AK PARTİ YILDIRIM'DA YÖNETİM TAMAM...

Ali Erbay'ın ilçe başkanı olarak göreve başladığı AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı'nda yönetim kurulu belli oldu. Belli olan yeni yönetim dün ilk toplantısını da gerçekleştirdi.
Yeni yönetim şu isimlerden oluştu. Ali Erbay'ın başkanlığında, Ahmet Aras, Ahmet Uslu, Arzu Tekin, Çetin Savcı, Didem Büyükgüven, Erhan İsmailoğlu, Fatih Levent, Fatma Zehra Yekeler, Gökhan Asa, Hakan Eroğlu, Hakan Sezer, Hasan Kunuk, Havva Şen Sarıkaya, İrfan Yeni, Kadir Batmaz, Kenan Demir, Kübra Ezgi, Mahmut Özkan, Nazım Kara, Salih Mert, Servet Kaynar, Şükriye Akın Gök, Yasemin Özbakır, Yunus Emre Kandemiroğlu...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.