Hava Durumu

AK Parti önceki dönem vekillerini başkan adayı gösterir mi?

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2018 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 07:42

Normal şartlarda AK Parti mevcut vekillerden başkan adayı gösterir mi diye sormak lazım. Ancak parlamentoda sayı kritik olunca sorunun şekli de değişiyor.
Hal böyle olunca merak ettiğimiz konuların başında önceki dönem milletvekillerinden belediye başkanı adayı gösterilir mi sorusunun yanıtını aramaya başladık.
Sırasıyla aklımıza gelen isimleri yazmaya başlayalım:
AK Parti açısından değerlendirdiğimizde belediyecilikte tecrübeli isim olarak kurucu il başkanı ve 22. Dönem Milletvekili Şevket Orhan akla geliyor.
Orhan, uzun yıllar zabıta müdürlüğü ve İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş Fazilet Partisi'nden de yerel yönetimlerde belediye başkan adayı olmuştu.
AK Parti kurmaylarının belediyecilik tecrübesi bulunan önceki dönem vekillerinden bir ismi aday gösterecek olurlarsa akla gelecek ilk isim Şevket Orhan olur.
Yine 2014 yılı yerel seçimlerinde ve ondan önceki seçimlerde Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinden aday adayı olan Zekeriya Birkan da yerel yönetimlerde önceki dönem vekillerin aday gösterilmesi durumunda potansiyel adaylardan biri olabilir.
Keza AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak da İl Genel Meclisi başkanlığını üstlenmiş öncesinde de Osmangazi'den belediye başkan aday adayı olmuştu.
Tunçak da milletvekili görevinden bulunmuş aynı zamanda yerel tecrübesi bulunan olası yerel yönetimlerde aday gösterilmesi muhtemel isimlerden biri...
Bursa siyasetinin son yıllarda yetiştirdiği en önemli isim Faruk Çelik'in de ismi de zaman zaman yerel yönetimlerde adı geçen bir siyasetçi.
Aday gösterilmesi durumunda verilen görevi en iyi yapacak usta siyasetçilerden biri.
Yine bu dönem milletvekili adayı olmayan Hüseyin Şahin de İl Genel Meclis üyesi olarak görev yapmış bir politikacı.
Zaman zaman adı yerel yönetimlerde geçiyor.
O da aday gösterilmesi durumunda verilecek görevin üstesinden gelebilecek isim.
Yine bir başka isim Mustafa Öztürk de görev verilmesi durumunda yerel yönetimlerde bu işin üstesinden gelebilecek isimlerden...
AK Parti'den aklımıza gelen ilk isimler bunlar.
Bekleyip, takip edelim...

MHP İL BAŞKANI COŞKUN'DAN BASIN TOPLANTISI

Zaman zaman kent gündemini meşgul eden konulardan biri de Suriyeli göçmenler.
Konu siyasetçilerin de gündeminde konuyla ilgili olarak bugün il binasında saat 11.00'de MHP İl Başkanı Kurtuluş Coşkun bir basın toplantısı düzenleyerek görüşlerini açıklayacak.
Ama öncesinde;
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen günlerde yapmış olduğu açıklamayı hatırlatalım.
"Türkiye Türk milletinindir. Anadolu Türk vatanıdır. Ülkemizdeki Suriyelilerin güvenli ve süratli şekilde asıl yurtlarına sevki acilen planlanıp hayata geçirilmelidir. Sınırlarımıza diktiğimiz duvarların aşılması, yeni göç akınları millet varlığının geleceğini karartacaktır."
Bakalım Coşkun'un Suriyelilerle ilgili görüşleri ne olacak?

AK PARTİ'DE LİSTELER NASIL OLUŞACAK?

AK Parti'de yerel seçim sürecinde merak edilen konulardan biri de meclis listeleri. Muhtemelen birçok isim meclise girmek isteyecektir. Biz öncesinde yeni meclis listelerinin nasıl oluşacağı konusunda kısmen bilgi verelim.
Seçilecek sıralarda gençlik ve kadın kontenjanlar muhakkak yer alacak. Demografik özelliklere dikkat edilecek. Meslek dağılımı da göz ardı edilmeyecek. Bu kriterler dışında muhakkak gösterilecek adayın da kontenjanı olacak. Biz şimdiden aday adaylarına duyurmuş olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.