Hava Durumu

AK Parti Osmangazi esnafla buluşuyor

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2021 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2021 07:52

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında konuğumuz olan isim AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez oldu. Kendisi ile bir çok konuda sohbet yaptık. Biz sorduk o yanıtladı.

O sorduğumuz çalışmalardan biri de pandemi döneminde büyük sıkıntı yaşayan esnaflarla ilgili oldu. Aynı zamanda SMMM olan Ufuk Cömez, kafasını kuma gömen bir isim değil.

Piyasada ne olup bittiğini biliyor.

Bu noktada çözüm üretme adına taşın altına gövdesini koymaktan geri kalmıyor. İşte bu noktada büyük sıkıntı yaşayan esnaflarla mahalle mahalle buluşmalar gerçekleştirmeye başlamış. Bu buluşmaya kendisi, yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri ve esnafları katılıyormuş.

Burada protokol konuşmalarından ziyade herkes eteğinde birikeni döküyormuş .

Bu toplantılarda çözülebilecek sorunlara anında müdahale ediliyormuş.

Hükumetin yapması gereken durumları da rapor haline getirip ilgili bakanlığa sunuyorlarmış. Şu ana kadar yaz boyunca bir çok esnafla buluşan Cömez, toplantılardan olumlu dönüşler almış.

Bunun dışında programda konuştuğumuz bir çok konu var.

Onu da ilerleyen günlerde yazacağız...

İŞÇİDER'DEN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Dün medyada konuğumuz olan isimlerden biri de İŞÇİDER İşçi Haklarını Koruma Derneği Başkanı İsmail Doru idi. Başkan Doru, derneği hakkında bilgilendirme yaptı.

Önce şunu net olarak ifade etmek gerekiyor. Bazı insanlar doğuştan sivil toplum kuruluşlarında görev almaktan kaçmaz.

İsmail Doru'da öyle bir isim...

Uzun yıllardır mücadele insanı olarak tanıdığımız Doru başkanı olduğu, İŞÇİDER'in de ihtiyaçtan kurulduğunu dikkat çekerek " İşçilerin yaşanılan süreçte haklarını bilme noktasında sıkıntı yaşadıklarını sorunlarını danışacak yer aradıklarını bizlerle" paylaştı. Dernek olarak işçilere ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade eden Doru " ihtiyaç halinde iş hukukunda uzman olan avukat arkadaşlarımızdan destek alarak işçilerimizin mağduriyetini önlüyoruz" dedi.

Yakın bir tarihte Giresun'da şube açtıklarını bizlerle paylaşan Doru, "İnegöl'de ve bir kaç ilde daha şube açılması ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü " belirtti.

Doru, özellikle son bir ay içinde yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekerek " önümüzdeki günlerde toplanacak komisyonun, asgari ücret belirlenmesi çalışmalarında hem işçi hem de işvereni koruma adına asgari ücretin vergi dışına çıkarılmasını "önerdi.

Gerçekten de devlet en büyük işveren.

Kamuda 4857 sayılı iş kanuna göre binlerce çalışan var. Asgari ücret vergi dışı bırakılırsa hem devlet, hem işveren hem de işçi karlı çıkar" diyor.

MHP OSMANGAZİ'DEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ...

Cumhuriyet Bayramı dün kentimizde ve ülkemizde kutlandı. Dile kolay 98 yıldır bu Cumhuriyet'in gölgesinde huzur içinde yaşıyoruz. Bu huzuru sağlama dahili ve harici düşmanlarla çarpışan güvenlik güçlerimiz var. Bunların içinde bu vatan için şehit olan isimler var.

İşte o şehitleri Seyfi Seyfioğlu başkanlığında MHP Osmangazi İlçe Yönetimi makamlarında diğer bir deyiş ile şehitlikte ebedi istirahatgahında ziyaret ettiler önce ruhlarına fatiha okudular.

Ardından mezar taşlarının bulunduğu yer mektup bıraktılar.

Bizler de tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun diyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.