Hava Durumu

AK Parti Yıldırım İlçe kongresi ve akılda kalanlar...

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 08:08

AK Parti'nin kongreleri bitirdiğini yazdık. Bu bağlamda en son gerçekleşen kongre Yıldırım İlçe oldu.

Şunu net olarak ifade etmek gerekir. Bursa özelinde Yıldırım AK Parti'nin mayasıdır dersek abartmış olmayız.

AK Parti'nin kurucu il başkanı Şevket Orhan Milli Görüş'ten belediye başkanı adayı olmuştu. Keza Bursa'da emeği olan önceki dönem milletvekili M.Emin Tutan Yıldırım'da siyaset yapmıştır. Yine Öncki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe belediyeciliği Yıldırım'da meclis üyesi olduğu dönemde öğrenmiştir.

Ve herşeyden önemlisi Yıldırım'da siyasete başlayan uzun yıllar milletvekilliği ve bakanlık yapan Bursa'da bir çok eserde imzası olan Faruk Çelik'te bu ilçeden çıkıp ülke siyasetine yön veren isimdir.

Bunlar ilk aklımıza gelen isimler...

Hal böyle olunca Yıldırım'da gerçekleşen AK Parti'nin kongresi ilerleyen yıllarda yereldeki etkisi belirleyici olacağını düşünenlerdenim.

***

Bu kadar öngirişten sonra gelelim kongrede oylanan güven tazeleyen Başkan Ali Erbay'ın listesine.

Yönetim kurulunda dikkat çeken isimler var.

Onlardan ilki Enes Türkoğlu üniversite öğrencisi 20 yaşında babası Erdal Türkoğlu da Yıldırım'da belediye meclis üyesi olarak görev yapan isim.

Yine bir başka isim Hatice Buse Dede o da babasının izinden giden bir isim.

Babası Mustafa Dede de AK Parti Yıldırım İlçe'de görev yapan bir isim.

Önceki dönem ilçe başkanlarından Hüdayi Yazıcı yönetiminde görev yapıp bir dönem ara verdikten sonra bu dönem yönetime giren Abdülselam Arvas'ta listede dikkatimizi çekti.

***

Gelelim asil yönetim kurulu üyelerine:

Ali Erbay, Abdülselam Arvas, Ahmet Uslu, Arif Bekir Dangaç, Arif Yılmaz, Aydın Özdemir, Birnur Gürkirpik, Cihat Bayraktaroğlu, Derya Çetin, Ekrem Usta, Enes Bulut, Enes Türkoğlu, Erhan İsmailoğlu, Fatih Levent, Fatma Ekiz, Gülşen Uysal, Gürbüz Burak Kotaman, Hakan Eroğlu, Hakan Sezer, Hasan Konuk, Hatice Buse Dede, Havva Şen Sarıkaya, İrem Çelik, Mesut Gazioğlu, Metin Albayrak, Metin Sezer, Mustafa Dilsiz, Niyazi Atik, Şeyma Eryılmaz, Yunus Emre Kandemiroğlu asil listede yer buldular.

Yedek yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu:

Salih Solakoğulları, Metin Atay, Murat Öztürk, Bayram Güvercin, Mehmet Yılmaz, İlhami Koçak, Bahri Turan, Bülent Pamukçu, Ahmet Hoçka, Sami Kabak, Ogün Gezer, Sedat Eyin, Muhammet Fatih Bozkurt, Adnan Binici, Murteza Güçlü...

Öte yandan Yıldırım İl delege listesinde dikkat çeken bir ayrıntı da Ali Erbay dışında aynı soy ismi taşıyan iki Erbay toplamda üç Erbay soy isminin bulunması.

***

Yine Yıldırım İlçe Kongresi'nde konuşma yapan Faruk Çelik'in konuşması tam anlamıyla siyasi tecrübe paylaşımıydı. O konuşmayı dinlemeynlerin bir kez dinlemesi siyasette Yıldırım'ın ne anlama geldiği açısından anlamlı.

Bundan sonra merak ettiğimiz bu yönetim içinden ilerleyen yıllarda Yıldırım'da siyasete damga vuracak isim çıkıp çıkmayacağı.

Bize düşen başarı dilemek takip etmek...

GENELGE SONRASI ERTELEMELER BAŞLADI...

Geçen hafta içinde yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre stk, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler 1 Aralık'a kadar ertelenecek açıklamasının ardından ertelemeler yavaş yavaş başladı.

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan bazı STK'ların ve akademik odaların toplantıları genel kurulları ertelendi.

Bu bağlamda bu hafta yapılması planlanan Bursa Barosu'nun kongresi de ilerleyen aylara ertelenmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.