Hava Durumu

AK Parti yönetim toplantısında Hayati Yazıcı sürprizi...

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2020 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2020 07:51

Koronavirüsün hayatımız girmesiyle bazı alışkanlıklarımız değişti.

Bu minvalde önce sokağa çıkmalar azaldı, ardından yeni çalışma modelleri gelişti.

Bunların yanı sıra toplatılarımızı gerçekleştirirken farklı yöntemleri kullanmaya başladık.

Bu yöntemlerden biri de teknolojinin insanlara sunduğu nimetlerden biri video konferans yöntemi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı da her hafta pazartesi günü gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantılarında video konferans yöntemini kullanmaya başladı.

Yürütme kurulundan ve görevli olan yönetim kurulu üyeleri toplantıya İl başkanı Ayhan Salman'ın da katılımıyla il binasından katılıyorlar.

Diğerleri de bulundukları yerlerden toplantıya iştirak ediyorlar.

Toplantılarda bu haftadan itibaren bir yenilik var.

O da her hafta genel merkez yöneticilerinden bir isim video konferans yöntemi ile toplantının misafiri olacak.

İlk konuk AK Parti Siyasi ve Hukuk İşler Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı oldu. Genel durumun değerlendirildiği toplantıda koronovirüs başta olmak üzere güncel konular konuşuldu.

Mevcut süreç devam ettiği sürece video konferans toplantıların devam edeceğini zaman zaman konukların da toplantıya video konferans yöntemiyle katılacağını da bu köşeden yazmış olalım.

HARMANCIK'TA KORONAVİRÜSE KARŞI HANGİ ÖNLEMLER ALINDI?

Bursa özelinde koronavirüs vakalarının en az görüldüğü ilçelerin başında Harmancık geliyor.

Dün mevcut durumu değerlendirme adına Belediye Başkanı Yılmaz Ataş'la görüştüm.

Ataş, ilçede ve mahallelerinde fiili olarak vakaların olmadığını fakat ilçe nüfusuna kayıtlı, Bursa merkezde yaşayan hemşehrilerinin hastanelerde tedavi altında bulunduğunu da bizle paylaştı.

Ataş'ın en büyük şikayeti fabrikaların şalter indirmesiyle bu süreçte hemşehrilerinin korunma adına köylerine geldiğini yaklaşık olarak ilçe genelinde nüfüsun 3 binin üzerinde arttığına dikkat çekti.

Bu da kısıtlı imkanlarımızla hizmet yapmamızı güçleştiriyor dedi.

Buna rağmen;

İlçe nüfusunun üçte birinin yaşlı nüfüstan oluştuğunu ifade eden Ataş, günün 24 saati yaşlıların arayabileceği bir hat ve personel tahsisi yapmış.

Öte yandan bu bağlamda kendilerine başvuran 437 yurttaşın gıda , temel ihtiyaçları, pazar ve eczane alışverişleri, maaşlarının çekimleri, olmak üzere yaş sınırlaması koymadan her türlü ihtiyacına cevap verilmiş.

Belediyeden anonsları ise Başkan Ataş, kendisi yapıyormış.

Sokaklardaki hayvanların bakım ve yiyeceklerini de aynı zamanda veteriner olan Ataş, kendisi yaptığını bizlerle paylaştı.

Bu arada ilçe de beş bin maske üretimi gerçekleşmiş imkanlarla sağlanan 20 bin maske toplamda 25 bin maske ve 15 bin çift eldiven dağıtımı gerçekleşmiş.

Bu arada pazar yerlerine ve ilçenin yoğun olduğu bölgeye dezenfektasyon kabini tüm kamu binaları başta olmak üzere toplu kullanıma açık olan her yerde dezenfekte edilmiş.

Belediyeye ait misafirhane de sağlık personeline tahsis edilmiş.

Bu arada faaliyeti durdurulan kiracılardan ve pazarcılardan herhangi bir ücret alınmıyormuş. Bütçesi kısıtlı, ama gönlü engin olan Harmancık Belediyesi'nin çalışmaları fazlasıyla takdir edilecek bir durum.

Bize de o düşüyor.

FARKLI BİR YAŞGÜNÜ KUTLAMASI ÖNERİSİ

Koronalı günlerde bazı etkinliklerimiz kısıtlı. O etkinliklerden biri de yaşgünü etkinlikleri ve alışverişler. İşte bugünlerde Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulubü Basketbol Sorumlusu dostumuz Dergah Alkan farklı bir öneride bulundu.

Bu günlerde yakınlarımız için alacağımız hediyeleri almak yerine o bedelle bizler için hayatını öne koyan sağlık emekçilerimize destek olmak gerekiyor.

Ya da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına katkıda bulunmak daha doğru olacaktır.

Herkes karınca kararınca katkıda bulunabilir diye öneride bulunuyor. Kendisi de bu bağlamda eşi Selin Alkan'ın doğum gününde eşine hediye almak yerine bu yöntemi seçmiş.

Bence farklı bir öneri.

Bu illetten kurtulduktan sonra önümüzde nice yaş günleri bizi bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.