Hava Durumu

Akademik odalarda seçim heyecanı

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 08:22

Hafta sonu Makine Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası'nın Bursa Şubesi seçimleri vardı. Her iki oda üyeleri sandığa gittiler.

Ama öncesinde özellikle Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin kongresinin iki güne yayıldığını hatırlatayım.

Özellikle katılımın üye sayısına göre düşük olduğu odaların başında Makine Mühendisleri Odası geliyor.

Gelenek bu sene de bozulmadı!

Yaklaşık 8 bin 500 üyesi olan odanın cumartesi günkü oturumunda toplamda gelen katılımcı sayısı 110 kişi. Bu gelen katılımcıların 27'si misafir, 14'ü mevcut yönetim kurulu üyesi. Geriye kalan oda üyesi sayısı 69 mühendis.

Sonuç ne olursa olsun mühendislerin ilk günde orada bulunması gerekirdi diye düşünüyorum.

Umarım bu ilgi bundan sonraki seçimlerde üye anlamında katılımı yüksek seçimler olur. Biz bu vesile ile her iki odanın seçilen yeni yönetim kurullarına başarılar dileyelim.

Orhaneli'de yatırımlar masaya yatırılıyor

Zaman zaman dağ bölgesinin yatırımlardan yeterli payı alamadığını köşemizden yazıyoruz. Bu dönem geçmişte alamadığımız yatırımları almak üzere dağ yöresinin siyasetçileri biraz daha fazla gayret gösteriyor.

Gayret gösteren isimlerden biri de AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten... Öte yandan ilçesi için de Bursa ve Ankara'da çalmadık kapı bırakmayan Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt'u da tebrik etmek gerekiyor.

Aykurt bu bağlamda ilçesine yapılan yatırımlar devam eden yatırımların son durumunu, muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşları ile paylaşmak adına bugün Orhaneli Türkiye Kömür İşletmeleri lokalinde saat 13.30 'da toplantı gerçekleştirecek.

Toplantıya AK Parti Milletvekili Osman Mesten ve Orhaneli İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve daire başkanları ve belediye yetkilileri de katılacak...

Çolak'tan veda yemeği

Vefanın bir semt olmadığını özellikle AK Parti'de görevi devreden ilçe başkanlarında fazlasıyla görüyoruz. Bu duygularla görevini devredecek olan ilçe başkanları yola çıktıkları ve beraber yürüdükleri yol arkadaşlarını onurlandırmayı unutmuyorlar.

Bu bağlamda da;

Kongrede görevini Ufuk Ay'a devredecek olan AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak önceki gün AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve teşkilat mensuplarının katıldığı yemekte çalışma arkadaşlarına plaket verdi.

Yemeğe, kadın kolları, gençlik kolları ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanları katıldı. Bu tür organizasyonların siyasetin ve günlük hayatın her türlü aşamasında olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesile ile bizler de Celil Çolak'ı tebrik ediyoruz.

Hız kesmeyen başkan

AK Parti Osmangazi İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz teşkilatla buluştuğu zaman ben siyasete bırakın nokta , virgül bile koymuyorum demişti. Gerçekten de öyle o başkanken katıldığı programların daha fazlasına şimdi katılıyor.

Güne mesajla başlıyor ve aynı hızla devam ediyor.

Önceki gün önce kongreye ardından Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile bir teşkilat mensubunu ziyaret eden Yılmaz temposundan bir şey kaybetmemiş. Bizler de yapmış olduğu ziyaretleri ve çalışmaları da sosyal medyadan takip ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.