Hava Durumu

Akkuş yeniden adaylık için ne dedi?

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2019 09:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 09:03

Sönmez Medya'nın klasiklerinden olan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu ana muhalefet partisi CHP'nin Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş oldu.
Önümüzdeki günlerden itibaren kongre sürecine delege seçimleriyle start verecek olan CHP'de hem süreci hem yerel yönetimleri hem de yaşanan son gelişmeleri Akkuş'a biz sorduk, o yanıtladı.
Öncelikle şu tespiti de yapmak gerekli: Akkuş kendi döneminde belediye başkanlıkları sayısını ikiden üçe çıkardığını ifade etmek gerekiyor.
Daha önce Mudanya ve Nilüfer'de CHP'ye ait olan belediye başkanlığına son yerel seçimlerde Gemlik ilave oldu.
Öte yandan yine Mustafa Bozbey'in Büyükşehir'de, Erkan Aydın'ın da Osmangazi'de aldıkları başarılı sonuçlar adayların kişisel başarısı mı yoksa Akkuş'un mu ya da Millet İttifakı'nın mı o değerlendirmeyi de siz sevgili okurlara bırakmak gerekiyor.
Gelelim şimdi buluşmadan ayrıntılara.

Programda Başkan Akkuş'tan kongre sürecine ilişkin bir değerlendirme istedim. Öncelikle Akkuş 21 Ekim Pazartesi günü itibarı ile üye listelerinin askıya çıkacağını ifade etti. Ardından askıda listeler 7 gün kalacakmış. İtiraz süresi de iki gün ... Üye listeleri kesinleştikten sonra delege seçimleri başlayacak dedi.
Kendisinin aday olup olmayacağı ile ilgili olarak da delege seçimleri gerçekleşsin ilçe kongreleri bitsin ondan sonra değerlendiririz şeklinde düşüncelerini açıkça ifade etti. Konuşmasının arasında da eğer herkes tarafından uzlaşılan bir aday olursa gerekirse onun etrafında birleşiriz dedi.
Akkuş'un diğer sorulara vermiş olduğu yanıtları da arkadaşlarımızın köşelerinde ve haber sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

BURSA KENT KONSEYİ MECLİSLERİNDE KONGRE ZAMANI...

Bursa Kent Konseyi başkanlık seçimi önceki aylarda gerçekleşmişti. Bu seçimin ardından sıra meclis seçimlerine geldi. Bu bağlamda beş meclis bulunuyor. Bu meclislerin de en kısa sürede seçimlerini gerçekleştirmesi gerekiyor.
Bu bağlamda ilk seçim önümüzdeki günlerde Engelliler Meclisi ile başlayacak. 31 Ekim 2019 Perşembe günü çoğunluk sağlanırsa seçim gerçekleşecek. Sağlanamaz ise çoğunluğa bakılmaksızın seçim 2 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 18.00'de Merinos AKKM Başkanlık Salonu'nda gerçekleşmiş olacak.

Öte yandan yine bir başka seçim ise Kadın Meclisi'nde gerçekleşecek. Çoğunluk sağlanırsa 5 Kasım 2019 sağlanmaz ise 7 Kasım 2019 saat 14.00'te Merinos AKKM Koza Salon'da kongre yapılacak.
Bir başka seçim ise Gençlik Meclisi'nin kongresi olacak. O da çoğunluk sağlanırsa 14 Kasım 2019 Perşembe sağlanmaz ise 16 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 14.00'te Koza Salon'da gerçekleşecek.
Öte yandan çocuk ve yabancılar meclisi kongreleri de planlandıktan sonra ilerleyen süreç bitmiş olacak.

BELKİ BU SALONDAN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK...

Özellikle AK Parti milletvekilleri açısından değerlendirdiğimizde ilçeler milletvekillerinin seçim bölgelerine göre sorumluluk alanındadır dersek abartmış olmayız.
Bu bağlamda dağ ilçeleri Osman Mesten, Mustafakemalpaşa ve Karacabey Mustafa Esgin, Kestel, Gürsu Atilla Ödünç, İnegöl, Yenişehir Vildan Yılmaz Gürel, Orhangazi, Gemlik, İznik Zafer Işık'ın bölgeleri dersek abartmış olmayız. Her milletvekili kendi seçim bölgesine hem yerelden hem de genelden daha fazla hizmet getirmek için uğraş gösteriyor.

Atilla Ödünç de onlardan biri. En son seçim bölgesi Kestel' de yapımı tamamlanan önceki gün Gençlik ve Spor Bakanı tarafından açılışı gerçekleşen olimpik buz pateni ve hokey salonu da Ödünç'ün özel ilgilendiği yatırımlardan.
Belki gerçekleşen bu yatırım sayesinde buz pateni ve hokeyi ülkemizde cazip sporlardan biri olacak. Belki de olimpiyatlarda madalyalar kazanacağız. Bu yatırımdan dolayı hem AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç'ü hem de emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.