Hava Durumu

Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun ortak mitinginden ayrıntılar...

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2019 07:16

Yerel seçim sürecinin son mitingini Millet İttifakı'nın partilerinin liderleri İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Gökdere Meydanı'nda gerçekleştirdi.
Mitingin nasıl olacağı merak konusu idi.
Hafta içi olması havanın önceki günlere göre serin olacağı duyurusunun mitingi etkileyip etkilemeyeceğini merak edenlerdendik.
Öncelikle şunu ifade edelim hava sıcaklığı oldukça iyiydi...
Öte yandan kalabalık yukarıdan aşağıya doğruydu. Yine bu bağlamda kürsünün kurulduğu alan ise 1326 Panorama'nın bulunduğu alandı.
Gelelim mitinge:
Mitingde ilk söz alan CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey oldu. Bozbey, konuşmasının büyük bir bölümünde Nilüfer'deki çalışmalarını referans gösterip Büyükşehir'e aday olduğunu açıkladı.


Sonrasında "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu nedenle Bursa ve Bursalıların adayı olarak tüm Bursalıların oylarına talibim." diyerek konuşmasını tamamladı.
Bozbey'in ardından 15.06 gibi kürsüye gelen isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.
Akşener konuşmasına Bursa Öğretmen Okulu mezun olduğunu hatırlatarak başladı. Ardından konuşmasına başladı.
İşte o konuşmadan alıntılar:"İYİ Parti'nin 29 meclis üyesinin PKK'lı olduğunu söylediler. Soylu'nun PKK'lı olarak iftira attığı Abdullah kardeşim var. Abdullah Kocaeli belediye meclis üyesi adayımız. Abdullah; 'Muş doğumluyum. İftiraları karalamaları reddediyoruz. Ben Meral ablayı takip ediyorum. İlk parti üyeliğim ve ilk meclis üyeliğimdir. Ben PKK'lı değilim, PKK'ya karşı mücadelemi herkes biliyor' dedi.
Akşener, konuşmasının sonunda iktidarın kulağını çekin dedi ve konuşmasını da Ne Mutlu Türküm Diyene diyerek bitirdi.
Akşener'den sonra kürsüye gelen isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu konuşmasına beka sorunu ile başladı.
Ardından Kılıçdaroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: "İşsizlikten söz edemiyorlar, üretimden söz edemiyorlar. Tarım bitti zaten. Mutfaklarda yangın var söz edemiyorlar. İftira atıyorlar, iftira ile bu işler yürümez. Vatandaş biliyor, görüyor. Sandığa giderken düşünün, elinizi vicdanınıza koyun, ona göre oy atın." dedi. Konuşmasının son bölümünde ise tank palet fabrikasının kullanım hakkının verilmesini sert bir dille eleştirdi Kılıçdaroğlu.
Ayrıca MHP lideri Devlet Bahçeli de, Kılıçdaroğlu'ndan eleştiri oklarından kurtulamadı. Netice itibariyle miting alanından her iki lider de mutlu ayrıldı...

AYDIN'IN TURİZM NOKTASINDAKİ BEKLENTİLERİ...

Hotel Baia'da çekimleri yapılan AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nda dün de konuğumuz CHP Osmangazi başkan adayı Erkan Aydın oldu.
Aydın ile yaklaşık 50 dakikalık sohbetimiz boyunca biz sorduk o cevapladı. Öncelikle şu tespiti yapalım gerek AK Parti'nin adayı ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar gerekse Erkan Aydın seçim propaganda süresi boyunca siyasetin nezaketini elden bırakmadılar.
Bundan dolayı her iki isim de Bursalıların takdirini kazandı. Bizler de kendilerini bir kez daha bu köşe aracılığıyla tebrik ediyoruz.
Aydın'ın özellikle Osmangazi'nin tarihi yönünü ve turizm pastasından aldığı payı artırmak için neler yapacağını sordum.
Onun yanıtı oldukça netti. O da Mustafa Dündar gibi Hisar içini turizme kazandırmak istiyor. Burayı "UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne" aldırmak istiyor.
İşte bu noktada, bölgeyi restore edip bahçeli butik oteller ve eğlence merkezi haline getirmek istiyor. Yine eski ihtişamını kaybeden Altıparmak Caddesi de Aydın'ın projeleri arasında.
İşte bu noktada yine yabancı turistlere hitap eden işyerlerini teşvik etmek de Aydın'ın hedefleri arasında. Diğer bir hedefi de kaplıcalar bölgesi olan Çekirge buralara yatırım yapmak istiyor.
Aydın'a göre bu bölgelerin üstünde bir toz var. O başkan seçilirse bu tozu silecek.
Onun hedefleri bu noktada.
Biz de pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerde kendisine başarılar diliyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.